2014-04-08 10:40:15
Φωτογραφία για ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΙΜΑΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πατησίων 46, Αθήνα 106 82, Τηλ: 6944241214, Fax: 2109310317

www.enimaa.org, mail: [email protected]

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος

Ε. Μπιλιράκης

Αντιπρόεδρος

Θ. Γκρούτσης

Γεν. Γραμματέας

Π. Τρόντζας

Ταμίας

Π. Σιδερωμένος

Μέλη

Ν. Ζολώτας

Β. Αρμόνης

Ι. Σοφιανού

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΙΚΑ)

Η Γεν. Συνέλευση της ΕΝΙΜΑΑ απαιτεί την αναστολή της εφαρμογής της τροπολογίας που προστέθηκε την τελευταία στιγμή στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Με την τροπολογία αυτή οι Ιατροί ΕΣΥ Μη Αποκλειστικής Απασχόλησης βγαίνουν σε διαθεσιμότητα (οι περισσότεροι για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες και αφού έχουν ήδη κριθεί από το ΑΣΕΠ).


Θεωρούμε ότι η διαθεσιμότητα σε συνδυασμό με τη βίαιη αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων (καθολική εφαρμογή της αποκλειστικής απασχόλησης) θα εξωθήσει πολλούς έμπειρους ιατρούς εκτός ΕΣΥ επιδεινώνοντας τη λειτουργία πολλών Νοσοκομείων αιχμής στην Αθήνα όπως το Γ.Ο.Ν.Κ. «Οι Άγιοι Ανάργυροι», το «Σισμανόγλειο», ο «Ευαγγελισμός», ο «Άγιος Σάββας», το «Αγία Όλγα» το «ΚΑΤ», το «Ασκληπιείο Βούλας» το «Ελενα Βενιζέλου» το «Λαικό» και ο «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη. Σε κάποια από αυτά καθίσταται αδύνατη η λειτουργία τους, σε άλλα κλείνουν ειδικά τμήματα και σε όλα επηρεάζεται σοβαρά το πρόγραμμα εφημερίας.

Ακόμα θεωρούμε απαράδεκτες τις διαδικασίες ενσωμάτωσης στο ΕΣΥ όσων Ιατρών επιλέξουν την αποκλειστική απασχόληση κρινόμενοι άδικα με εντελώς διαφορετικά κριτήρια από αυτά που ισχύουν για τους υπόλοιπους Iατρούς του ΕΣΥ.

Οι Ιατροί που βγαίνουν στη διαθεσιμότητα είναι έμπειροι νοσοκομειακοί, ηλικίας 50-60 ετών, προέρχονται από τα πρώην Νοσοκομεία του ΙΚΑ και έχουν ήδη από το 2011 ενσωματωθεί στις δομές του ΕΣΥ. Αμείβονται με μικρότερες αμοιβές, οι περισσότεροι δεν θα πάρουν ποτέ σύνταξη και εφάπαξ από το Δημόσιο ενώ όσοι διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο αποδίδουν μεγάλα ποσά για φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές για το προσωπικό που απασχολούν σε εποχή μεγάλης ανεργίας.

Η Γεν. Συνέλευση της ΕΝΙΜΑΑ απαιτεί από το Υπουργείο Υγείας να αναστείλει την εφαρμογή των προαπαιτούμενων (άμεσο κλείσιμο των ιατρείων) για την επανατοποθέτηση από τη διαθεσιμότητα, μέχρι τουλάχιστον να ολοκληρωθούν οι κρίσεις για κατάταξη σε βαθμούς ΕΣΥ αποκλειστικής απασχόλησης.

Η αναστολή εφαρμογής της τροπολογίας θα βοηθήσει ώστε να μην απογυμνωθούν τα Νοσοκομεία από έμπειρο ιατρικό προσωπικό αλλά και οι ίδιοι οι Ιατροί να επιλέξουν γνωρίζοντας σε ποιά θέση, με ποιό βαθμό και με ποιές αμοιβές καλούνται να αλλάξουν για μια ακόμα φορά τον εργασιακό τους βίο.

Η ΕΝΙΜΑΑ παράλληλα προτρέπει και υποστηρίζει τα μέλη της να προβούν μαζικά σε δικαστικές προσφυγές ακύρωσης και αναστολής εκτέλεσης της τροπολογίας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ