2014-04-15 20:32:05
Φωτογραφία για Ο Πάνος Καμμένος για την επικαιρότητα
Συνέντευξη του προέδρου των Aνεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Kαμένου στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9  στο δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο...Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Καλημέρα κύριε Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα και καλή Ανάσταση εύχομαι σε όλους.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Καλή Ανάσταση, μήπως είναι μια καραμέλα που έχει χάσει τη γεύση της τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς η Ανάσταση μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα αποτελεί τη δικαίωση και τη λύτρωση. Και αν δεν ελπίζει κανείς στην Ανάσταση, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, σε οικογενειακό επίπεδο, σε εθνικό επίπεδο, τότε δεν έχει κανένα λόγο να παλεύει, οπότε τα εγκαταλείπει όλα και γίνεται έρμαιο εκείνων που θέλουν να ελέγχουν τις συνειδήσεις, τους ανθρώπους, τα έθνη και τις αξίες.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Μπορεί να έρθει η δικαίωση και η λύτρωση μέσα από μια εκλογική διαδικασία;


Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Εάν αρχίσουμε να αμφισβητούμε το αν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα σε μια Δημοκρατία μέσα από εκλογές, τότε σημαίνει ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει. Και η αλήθεια είναι ότι αυτά έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας με την συνταγματική εκτροπή που έχει επέλθει, με την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας από κάποιους που δεν έχουν την εξουσία να το κάνουν, με την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας σε ξένους.

Όταν βλέπουμε να έχουν αντικατασταθεί οι υπουργοί από επιτρόπους που έρχονται εδώ χωρίς να έχουν τη λαϊκή εντολή και να ασκούν την εξουσία σε μια χώρα η οποία είναι εθνικά κυρίαρχη. Όταν βλέπουμε να βγαίνουν υπουργοί και να λένε επισήμως - κάτι το οποίο έγινε πριν δυο εβδομάδες και πέρασε στα «ψιλά» των εφημερίδων - ότι περιμένουν από την τρόικα να τους εγκρίνει το νομοσχέδιο, αυτά είναι θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν για το κατά πόσο η Δημοκρατία μας αντέχει. Όταν βλέπουμε την εκτελεστική εξουσία να ομολογεί σε κάμερες, αλλά και δημόσια εν συνεχεία, ότι ουσιαστικά εμπλέκεται στη Δικαιοσύνη, στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, στην αυτόνομη εξουσία, η οποία και αυτή θα πρέπει να διασφαλίζει τη Δημοκρατία στην πατρίδα μας, τότε πράγματι αναρωτιόμαστε.

Δεν σας κρύβω ότι είναι από τις χειρότερες στιγμές του ελληνικού έθνους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, νομίζω και η ποιότητα της Δημοκρατίας την οποία ζούμε αυτή τη στιγμή με όλα αυτά που είπα, αλλά και παράλληλα με έναν ελληνικό λαό ο οποίος έχει εξαθλιωθεί.

Έχουμε μια μεσαία τάξη η οποία έχει διαλυθεί, έχουμε δυο εκατομμύρια ελληνικές οικογένειες που έχουν τουλάχιστον από ένα άνεργο, υπάρχουν άλλες ελληνικές οικογένειες των οποίων τα μέλη είναι όλα άνεργα και εκεί χάνεται η ελπίδα και χάνεται αν θέλετε και η προοπτική του έθνους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θα πρέπει να μας κάνει να θυμηθούμε ότι μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα θα πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας την Ανάσταση που δεν έρχεται στις Δημοκρατίες από τον Θεό μόνο, έρχεται και από αυτό που θα κάνουμε εμείς ως άνθρωποι.

Έχουμε μπροστά μας εκλογικές αναμετρήσεις και ιδίως ευρωεκλογές που έχουν πολιτικό μήνυμα και θα πρέπει ο ελληνικός λαός να εγκρίνει ή να απορρίψει τις πολιτικές αυτές. Θα σας θυμίσω ότι ο Παπανδρέου, ακριβώς μετά το πρώτο μνημόνιο, βγήκε και έκανε μια δήλωση που έλεγε ότι ο ελληνικός λαός ενέκρινε την ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης και στα μνημόνια, το έκανε μετά τις δημοτικές εκλογές που θεώρησε ότι νίκησε. Και πράγματι οι δυνάμεις που υποστήριζε τότε είχαν επιβληθεί, για αυτό τον λόγο και οι δημοτικές εκλογές έχουν σοβαρό πολιτικό μήνυμα το οποίο θα πρέπει να μην το ξεχνάμε.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών ποιο είναι κ. Καμμένε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι να καταλάβουμε όλοι μας για ποια Ευρώπη ψηφίζουμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο τάσεις. Έχουμε το παλιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, δηλαδή το κόμμα που ήταν ενταγμένη η Νέα Δημοκρατία και το Σοσιαλιστικό Κόμμα, να έχουν ουσιαστικά συγκλίνει σε μια πολιτική, στην πολιτική της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης με την κατάργηση των κρατών - εθνών.

Μιλούν για περισσότερη Ευρώπη και κρύβουν - μάλλον το λένε πολύ προσεκτικά και ευγενικά - ότι αυτό σημαίνει προστασία των σημαιών. Αυτό σημαίνει ομοσπονδία, όπου ουσιαστικά η Ευρώπη των ίσων, η Ευρώπη που μας ενέταξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, η Ευρώπη που θα είχε τον ίδιο λόγο ο Έλληνας με τον Γερμανό, το Γάλλο ή τον Ολλανδό, γίνεται μια Ευρώπη όπου επικυρίαρχος είναι η Γερμανία και ουσιαστικά αποφασίζει από μόνη της, χωρίς τη συναίνεση και το δικαίωμα του βέτο των λαών και γι αυτό πρέπει να δούμε τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές.

Εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε ξεκάθαροι. Δεν πιστεύουμε στην Ευρώπη της Ομοσπονδίας. Είμαστε κατά της Ευρώπης αυτής που θέλουν να επιβάλλουν οι Γερμανοί και το κάνουν εμμέσως, μέσω της τρόικας, μετατρέποντας τις χώρες που θα πρέπει να είναι συνέταιροι, σε χώρες δανειζόμενες και δανειστές και αυτό κατά παράβαση των ευρωπαϊκών συνθηκών.

Θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι σε καμία ευρωπαϊκή συνθήκη δεν προβλέπεται τρόικα καI Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που μπήκε στην Ελλάδα, δεν περιγράφεται πουθενά. Δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι θα δανείζεται μια χώρα δια μέσω τραπεζών, ίσα- ίσα το αντίθετο υπάρχει. Ότι δηλαδή οι χώρες οι οποίες μπήκαμε στην ευρωζώνη είχαμε κοινό δανεισμό με κοινό επιτόκιο και κοινό νόμισμα. Νόμισμα το οποίο παλιά κόβαμε εμείς και τώρα το κόβουμε όλοι μαζί.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Καλά όλα αυτά αλλά θα σου πει όμως κάποιος πως μπορούν να αλλάξουν; Αυτά δεν αλλάζουν, η Ελλάδα μπήκε για τα καλά στο γύψο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και αλλάζουν. Αλλάζουν καταρχήν, αρνούμενοι να προχωρήσουμε σε αυτή την ευρωπαϊκή ενοποίηση την οποία περιγράφουν οι δυο αυτές πολιτικές δυνάμεις. Θα δείτε ότι και στην Ευρώπη αρχίζουν και φθίνουν. Ανεβαίνουν στη Γερμανία και στις λεγόμενες ισχυρές χώρες, αλλά στο Νότο και στις χώρες οι οποίες αυτή τη στιγμή βλέπουν την εθνική τους κυριαρχία να καταλύεται, δημιουργούνται καινούρια κινήματα όπως στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία. Αυτή είναι η πραγματικότητα που θα πρέπει να δούμε.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μόνοι τους, όπως έχουν έρθει τα πράγματα, δεν μπορούν να καταφέρουν και πολλά πράγματα. Εγώ που σας ακούω τόση ώρα ούτε λίγο ούτε πολύ η άκουγα εσάς ή τον Τσίπρα λίγη είναι η διαφορά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν είναι έτσι, μακάρι να ήταν έτσι. Μακάρι εάν θέλετε αυτά τα οποία λέμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να τα είχε αποδεχθεί η Ευρωπαϊκή Αριστερά. Δυστυχώς δεν τα έχει αποδεχθεί. Δυστυχώς, βλέπουμε - αν και υπάρχουν φωνές και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που κάνουν λόγο για την άρνηση της καθυποταγής σε αυτή την Ευρώπη των τραπεζιτών, στην Ευρώπη των δανειστών – ότι υπάρχουν μεμονωμένες βέβαια φωνές, οι οποίες μιλάνε για τη συνθηκολόγηση με ένα μεγαλύτερο κοινωνικό πρόσωπο.

Εδώ λοιπόν και στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Είδαμε ότι αυτό συνέβη και τις προηγούμενες μέρες στη διάρκεια των εσωτερικών τους διαδικασιών, όπου υπήρξαν κάποιοι που μιλούσαν για την υποχρέωση να ετοιμάσουν σε περίπτωση που προχωρήσει η Ευρώπη σε μια τέτοια ομοσπονδιοποίηση τη δεύτερη λύση και κάποιοι άλλοι να αρνούνται να το συζητήσουν. Αυτό συμβαίνει όμως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δηλαδή μέσα στο χώρο του κόμματος της Αριστεράς που συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει μια ενιαία πολιτική φωνή και αυτό είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και εμάς σε σχέση με τις συνεργασίες μας.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Εσείς με ποιον μπορεί δηλαδή να συνεργαστείτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς ήδη έχουμε δύο γραμμές επικοινωνίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου συμμετέχουν και οι χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ρωσία και οι άλλες και είμαστε και στο γκρουπ των μεταρρυθμιστών, στο γκρουπ των Αντιφεντεραλιστών. Εκεί υπάρχει μεγάλη εκπροσώπηση με το Νότη Μαριά που είναι αντιπρόεδρος του γκρουπ αυτού.

Σε επίπεδο λοιπόν του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουμε σχεδόν καταλήξει όπου εκεί υπάρχει μία και ενιαία γραμμή. Σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, υπάρχουν δύο κόμματα με τα οποία συζητούμε, το ένα είναι το κόμμα των Αντιφεντεραλιστών Μεταρρυθμιστών και Συντηρητικών, με το οποίο όμως έχουμε σοβαρές διαφωνίες με τους Βρετανούς, σε σχέση παραδείγματος χάριν με την αποδοχή του κόμματος Ερντογάν και για αυτό δεν έχουμε γίνει ακόμα fool member, δηλαδή δεν μπορούμε εμείς να συνυπάρξουμε με το κόμμα του Ερντογάν από την στιγμή που επιμένει σε θέσεις που εθνικά βλάπτουν τις εθνικές μας θέσεις. Βεβαίως μιλάμε με το UKIP το κόμμα του Nigel Farage, το οποίο αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται από την αρχή διότι απομονώνονται ορισμένα ακραία κόμματα με τα οποία δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Να σας ρωτήσω κάτι άλλο. Πώς σας ήρθε η ιδέα να βγάλετε τους υποψηφίους από τη λοταρία; Αυτό πρώτη φορά γίνεται.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προσπαθεί σήμερα να το γελοιοποιήσει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ». Θα σας πω κάτι, τον 5ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα, στην Αγορά, υπήρχε η κληρωτή Δημοκρατία, δε βγάλαμε τους δικούς μας υποψηφίους στη λοταρία. Επιλέξαμε 27 υποψηφίους οι οποίοι εκπροσωπούν το Κίνημα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και χωρικά και πολιτικά κάναμε συμφωνίες με την «Πυρίκαυστο Ελλάδα» του Κώστα Ζουράρι, με το κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, με κινήματα της πλατείας τα οποία έχουν ενταχθεί στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, με προσωπικότητες που είναι σε άλλους πολιτικούς χώρους, όπως είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος όπως θυμάσαι Δήμο, εμείς ήμασταν αυτοί που συλληφθήκαμε.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Με τον Οτσαλάν

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι με τον Οτσαλάν και καταδικαστήκαμε τότε από την Τουρκία σε δικαστήριο μαζί με τον Δημήτρη Βουνάτσο και τον Κώστα Μπαντουβά.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Το ότι καταφέρετε και πήρατε τον Σγουρίδη μαζί σας ήταν τρίποντο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προσωπικότητες από τον εμπορικό κόσμο, όπως ο Γιώργος Ζησιμάτος, ή ο Γιώργος Ρωμανιάς που είναι μια εξαιρετική προσωπικότητα και έχει δουλέψει πάνω στο θέμα με τα ασφαλιστικά ταμεία. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Του κ. Ρωμανιά του είχαν κάνει πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ από ότι έχω πληροφορηθεί.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Ρωμανιάς έχει κάνει πάνω από 25 ομιλίες - συνομιλίες με πολίτες με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ σε όλη την Ελλάδα. Είναι ο κ. Ζησιμάτος ο τ. πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ένας άνθρωπος ο οποίος εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο, ο πρώην πρύτανης ο Νίκος Μαρκάτος, προσωπικότητες από όλη την Ελλάδα όπως ο καθηγητής Ζεληλίδης που ήταν ο πρώτος που μίλησε για τα πετρέλαια.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Πάντως, μαθαίνω ότι το «τρίποντο» το έχετε βάλει στην περιφέρεια με τον Χαϊκάλη. Πάει καλά μαθαίνω.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να τελειώσω μισό λεπτό με το θέμα της κλήρωσης. Όταν ένας λαός έχει δυο εκατομμύρια ανέργους και οι περισσότεροι από τους ανέργους αυτούς είναι με πτυχία και μεταπτυχιακά, γιατί να μην τους στείλω στην Ευρωβουλή και να δώσω την δυνατότητα σε κάποια παιδιά τα οποία έχουν σπουδάσει, έχουν μεταπτυχιακά σε ευρωπαϊκές σπουδές και τα οποία δουλεύουν σε άλλες δουλειές .

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Είναι και τιμητική διάκριση

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι έκανα λοιπόν; Ζήτησα μέσω διαδικτύου αυτά τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα εκπροσώπησης στην Ευρωβουλή. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τους δώσαμε τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στον εκλογικό μας κατάλογο, θα αναλάβουμε εμείς τα έξοδα τους για να κατέβουν γιατί εάν είσαι άνεργος δεν μπορείς να τρέχεις αριστερά και δεξιά. Όταν βλέπω εγώ παιδιά με τρία PhD από το London School of Economics ή ανθρώπους από την πανεπιστημιακή κοινότητα που έχουν τελειώσει σπουδές, που δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν, έχουν ιδέες, έχουν όρεξη για δουλειά, γιατί αυτοί να μην εκπροσωπηθούν ως ευρωβουλευτές; Θα είναι καλύτερος ένας επαγγελματίας πολιτικός ή ο γόνος μιας οικογένειας, να μιλήσει για την ανεργία ή για την εξαγωγή επιστημόνων ή κάποιος ο οποίος έχει ζήσει και ζει αυτή την στιγμή αυτή την ιστορία;

Μέσα από το facebook, βρήκαμε τα καλύτερα βιογραφικά, τα ξεχωρίσαμε, μιλήσαμε με τους ανθρώπους, τους είδαμε ποιοι είναι και από εκεί και πέρα, γιατί αυτούς τους ανθρώπους να μην τους βάλω στη δυνατότητα της αθηναϊκής κληρωτής Δημοκρατίας, ώστε πέντε από αυτά τα παιδιά - δεν μπορούσα να τους βάλω όλους - να εκπροσωπήσουν τη γενιά της ανεργίας, των επιστημόνων που φεύγουν και πάνε στην Γερμανία, ή στην Αυστραλία ή στην Αμερική. Τα παιδιά αυτά που φεύγουν είναι τα παιδιά μας, είναι τα αδέλφια μας, είναι τα παιδιά αυτά τα οποία αν φύγουν δεν θα υπάρχει Ελλάδα. Εγώ λοιπόν και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτούς θέλουμε στην Ευρωβουλή και καλώ τους Έλληνες πολίτες να τους ψηφίσουν και να εκπροσωπήσουν πραγματικά τις γενιές που πλήττονται από την τρόικα και τις πολιτικές της κυβέρνησης

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ. Καλό Πάσχα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να είστε καλά. Καλή Ανάσταση σε όλους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παχαίνει η μουσική;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παχαίνει η μουσική;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ