2014-04-29 08:36:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Μάχη με τον χρόνο και τον καιρό έδωσαν οι γιατροί για να μεταμοσχεύσουν τα όργανα του 20χρονου Κωνσταντίνου
Αερογέφυρα ζωής κόντρα στις καιρικές συνθήκες έστησαν τρεις γιατροί από τη Θεσσαλονίκη, για να μεταφέρουν από την Πάτρα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο το ήπαρ ενός 20χρονου, προκειμένου να μεταμοσχευθεί σε 62χρονο από την Καλαμάτα.

Το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε από τον Αραξο καθηλώθηκε, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, και με… ταξί μετέφεραν το μόσχευμα έως την Ελευσίνα, για να φτάσουν τελικά στη Θεσσαλονίκη με το στρατιωτικό αεροσκάφος Εμπραέρ της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι γονείς του δότη, εκτός από το ήπαρ, χάρισαν την καρδιά και τους δυο νεφρούς του παιδιού τους. Στο μεταξύ, η καρδιά του 20χρονου μεταφέρθηκε στο «Ωνάσειο».

Για περίπου επτά ώρες γιατροί και βοηθοί έδιναν τη δική τους μάχη, προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τον 62χρονο από την Καλαμάτα που υπέστη κίρρωση του ήπατος από ηπατίτιδα Β.

Η κατάσταση του λήπτη ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και οι γιατροί δεν του έδιναν πολλά περιθώρια ζωής Ο 20χρονος δότης από την Πάτρα έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του.

Η μεταμόσχευση ήπατος στον 62χρονο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με επιτυχία αργά χθες το βράδυ και αναμένεται τώρα η αντίδραση του ασθενούς στο μόσχευμα, με τα επόμενα 24ωρα να θεωρούνται κρίσιμα.

Ας σημειωθεί ότι το «Ιπποκράτειο» είναι το μοναδικό νοσοκομείο της χώρας όπου γίνονται μεταμοσχεύσεις ήπατος.

Πηγή: efsyn
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Spa στο σπίτι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Spa στο σπίτι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ