2012-04-22 06:17:19
Φωτογραφία για Σαουδική Αραβία-Αποκεφαλισμός και σταύρωση σε βιαστή - δολοφόνο
Αποκεφαλισμός και σταύρωση είναι η τιμωρία που επιβλήθηκε από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας σε έναν Σουδανό ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία και το βιασμό μιας γυναίκας.

Ο Άμπντελ Ραχμάν Ζιν Ελ Αμπιντίν είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών γιατί εισέβαλε στο σπίτι μιας γυναίκας, την στραγγάλισε και την βίασε. Κατόπιν έκλεψε όσα χρήματα και κοσμήματα βρήκε και έβαλε φωτιά στο σπίτι για να καλύψει τα ίχνη του.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αρνησιθρησκία, η ένοπλη ληστεία και το εμπόριο ναρκωτικών είναι εγκλήματα για τα οποία επιβάλλεται η θανατική ποινή.Οι διεθνείς οργανισμοί προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία ότι εφαρμόζει δρακόντεια δικαιοσύνη, εκτελώντας δημόσιους αποκεφαλισμούς δολοφόνων, βιαστών και εμπόρων ναρκωτικών. Μέχρι στιγμής τη χρονιά αυτή έχουν ήδη εκτελεστεί 20 άτομα και την περσινή άλλα 40..

Στη Σαουδική Αραβία, η "σταύρωση" συνεπάγεται το κρέμασμα του σώματος του δράστη σε ξύλινες σανίδες και τη δημόσια έκθεσή του, μετά τον αποκεφαλισμό.
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ