2014-05-09 16:23:06
Φωτογραφία για Μάχες στη Serie A για το τελευταίο εισιτήριο του Europa League και την παραμονή στη κατηγορία
Προτελευταία στροφή στη Serie A και αφού ο τίτλος έχει κριθεί (πρωταθλήτρια η Γιουβέντους), το ενδιαφέρον στρέφεται στη... μάχη για το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League, αλλά και την παραμονή.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο στην Ευρώπη, έξι ομάδες διεκδικούν την προνομιούχο πέμπτη θέση, άλλη με περισσότερες και άλλη με λιγότερες πιθανότητες. Σε πλεονεκτικότερη θέση βρίσκεται η Ίντερ (57β.), που υποδέχεται τη Λάτσιο (53), καθώς με νίκη θα κρατάει σφιχτά στο χέρι της το εισιτήριο. Σε άλλη περίπτωση, τα πράγματα περιπλέκονται και θα γίνει μάχη μέχρι το φινάλε. Σημαντικό παιχνίδι θα γίνει και στο Τορίνο, όπου η ομώνυμη ομάδα (55β.) φιλοξενεί την Πάρμα (54). Από εκεί και πέρα, η Μίλαν (54) δοκιμάζεται στο Μπέργκαμο από την Αταλάντα, ενώ η Βερόνα (53) φιλοξενεί την Ουντινέζε.

Στη μάχη της «ουράς», υπάρχουν πέντε ομάδες που προσπαθούν να αποφύγουν τις τρεις τελευταίες θέσεις
. Τα «φώτα» θα είναι στραμμένα στο «Ρενάτο Νταλ’ Αρα», όπου η Μπολόνια (29β.) υποδέχεται την Κατάνια (26). Αμφότερες βρίσκονται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και θέλουν νίκη για να «ανασάνουν». Η ουραγός Λιβόρνο (25), που έχει και τις λιγότερες ελπίδες, φιλοξενεί την Φιορεντίνα, ενώ η Σασουόλο και η Κιέβο, οι οποίες βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα με 31 και 30 βαθμούς, κοντράρονται με Τζένοα (εντός) και Κάλιαρι (εκτός) αντίστοιχα. Με νίκες κάνουν το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή, ενώ σε άλλη περίπτωση, τα πάντα θα κριθούν στην αυλαία.

Μέσα σ’ όλα υπάρχει και το αδιάφορο μεν, ντέρμπι δε, ανάμεσα στη Ρόμα και τη Γιουβέντους στο «Ολίμπικο». Οι δύο ομάδες δεν έχουν κανένα βαθμολογικό κίνητρο, αφού οι «μπιανκονέρι» κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ οι «τζιαλορόσι» δεν τερματίζουν οριστικά δεύτεροι. Απλά, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου και να αποχαιρετήσουν τους φιλάθλους τους με νίκη, καθώς αυτό είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της φετινής σεζόν.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Σάββατο 10/05

Βερόνα-Ουντινέζε (19:00)

Ίντερ-Λάτσιο (21:45)

Κυριακή 11/05 (16:00)

Αταλάντα-Μίλαν (13:30)

Μπολόνια-Κατάνια

Κάλιαρι-Κιέβο

Λιβόρνο-Φιορεντίνα

Σαμπντόρια-Νάπολι

Σασουόλο-Τζένοα

Τορίνο-Πάρμα

Ρόμα-Γιουβέντους (21:45) Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ