2014-05-09 18:20:07
Φωτογραφία για Ο Στ. Παναγούλης για το μεσοπρόθεσμο
Μιλώντας, σήμερα, ο βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο μνημόνιο που, όπως είπε, το βαπτίσανε «Μεσοπρόθεσμο», τόνισε ότι την 8Η ΜΑΙΟΥ θα τη θυμάται ο ελληνικός λαός σαν ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ, αφού, σαν χθες, 8 Μαΐου του 2010, υπεγράφη η Δανειακή Σύμβαση του Μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης Παπανδρέου και των δανειστών για να σωθεί, όπως είχαν πει τότε, η χώρα, μια «σωτηρία» που έστειλε τελικά 1.500.000 ανθρώπους στην ανεργία, δεκάδες χιλιάδες άτομα στο δρόμο, χωρίς στέγη και σε συσσίτια, 3.800.000 Έλληνες και Ελληνίδες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και 5.000 συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία.

Στη συνέχεια καυτηρίασε τη στάση του προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που, ενώ  είχε καταγγείλει τότε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες μετά, θυμίζοντας  ζογκλέρ στο μεγαλύτερο τσίρκο, έκανε κωλοτούμπα, φθάνοντας, μάλιστα, στο σημείο να διαγράψει τους βουλευτές του που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το πρώτο επαίσχυντο μνημόνιο.


Εξήγησε ότι το νέο μνημόνιο, που η συγκυβέρνηση βαπτίζει «Μεσοπρόθεσμο»  για να ρίξει στάχτη στα μάτια του ελληνικού Λαού, φέρνει μεγαλύτερους άμεσους και έμμεσους φόρους και  μειωμένους μισθούς και συντάξεις.

Υπενθύμισε ότι ο ελληνικός λαός, μέσα σε τέσσερα χρόνια, έχει πληρώσει 70 δισεκατομμύρια τόκους, από τους οποίους ζει ο γερμανικός λαός.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό και τον «ιπποκόμο» του Βενιζέλο ότι ρίχνουν λάσπη στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους τρομοκράτες και συνέχισε, λέγοντας: «Έχετε μπροστά σας έναν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ...Τα δύο τελευταία χρόνια της χούντας ο Σαμαράς σπούδαζε στην Αμερική, δεν έβαλε την υπογραφή του ούτε σε μία διακήρυξη, δεν πήρε μέρος στα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις κατά της χούντας, αλλά ερχόταν στην Ελλάδα για Πάσχα, Χριστούγεννα και καλοκαίρι, ενώ εγώ βρισκόμουν στη φυλακή …Θα σας τρομοκρατώ όσο μπορώ…».

Προετοίμασε ψυχολογικά τα κόμματα της συγκυβέρνησης για την επερχόμενη  συντριβή τους στις εκλογές του Μαΐου, λέγοντας «Ο ελληνικός λαός έχει φθάσει στα όρια του… ποίοι από εσάς θα πάτε να μιλήσετε στα χωριά σας;..πηγαίνετε στο Σύνταγμα, την Ομόνοια, τη Θεσσαλονίκη να μιλήσετε…. μόνοι σας θα είστε… Το μοναδικό εκλογικό κέντρο που σας ταιριάζει είναι το διαπλεκόμενο και αμαρτωλό Μέγαρο Μουσικής!».

Χαρακτήρισε ευγενική την δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι θα λογοδοτήσουν όσοι οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την ανεργία και, είπε: «Εγώ δεν είμαι τόσο ευγενής… Αυτοί που έβαλαν την υπογραφή τους στα μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο θα καθίσουν στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου..!!».

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός κρατάει την τύχη του τόπου στα χέρια του και τον προέτρεψε να καταψηφίσει, στις εκλογές του Μαΐου, με μαζική και αποφασιστική ψήφο, τα δύο κόμματα που τον οδήγησαν στην πλήρη εξαθλίωση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ