2014-05-16 13:57:48
Φωτογραφία για Τώρα για την Πάτρα: Το μέλλον της πόλης περνάει από τους κοινόχρηστους χώρους της
Το μέλλον της πόλης περνάει από τους κοινόχρηστους χώρους της. Με αυτό ως βασικό γνώμονα η δημοτική αρχή του κ. Γιάννη Δημαρά, από την πρώτη στιγμή της εκλογής της, μίλησε για τη διασφάλιση του δημόσιου χώρου προς όφελος του δημότη.

Κι ενώ στην περίπτωση του κ. Δημαρά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ακούμε από τον κ. Κώστα Χριστόπουλο να μιλάει για υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των αγαθών και να παραπονιέται που είπαμε, ότι εκφράζει το οικονομικό κατεστημένο της πόλης.

Από χθες ο Δήμαρχος αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο επιμένουμε ότι ο κ. Κώστας Χριστόπουλος δεν ενδιαφέρεται για το καλό της Πάτρας και των δημοτών, αλλά για το οικονομικό κατεστημένο και το προσωπικό του συμφέρον.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Δύο μήνες πριν τις εκλογές με εξώδικη διαμαρτυρία εναντίον του Δήμου Πατρέων και προσωπικά του Δημάρχου κ. Γιάννη Δημαρά, ο κ. Κώστας Χριστόπουλος εξανάγκασε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποχαρακτηρίσει τέσσερις πλατείες στην περιοχή Γούβας – Δασυλλίου, επειδή ο Δήμος αδυνατούσε να του καταβάλει το ποσό των 780.000 ευρώ. Αποτέλεσμα να στερήσει από τους δημότες τέσσερις κοινόχρηστους χώρους για να φτιάξει πολυκατοικίες.


Όμως υπάρχει και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που δείχνει ότι ο κύριος Χριστόπουλος ενδιαφέρεται μόνο για την προσωπική του περιουσία και όχι για το δημόσιο συμφέρον. O κ. Κώστας Χριστόπουλος μήνυσε τον Δήμο Πατρέων, στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Γιάννη Δημαρά και του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Βασίλη Λοτσάρη γιατί δεν του κατέβαλε το ποσό του 1.200.000 ευρώ που απαιτούσε για να γίνουν άλλες δύο μεγάλες πλατείες στην περιοχή της Αρόης.

Το ηθικό ζήτημα που τίθεται είναι πως μπορεί ένα υποψήφιος Δήμαρχος που μπορεί και να ηγηθεί της πόλης, να μηνύει τον ίδιο τον θεσμό που θέλει να υπηρετήσει. Να σημειώσουμε ότι σε μήνυση δεν έχει προχωρήσει ποτέ κανείς από τους εκατοντάδες μικροϊδιοκτήτες δεσμευμένων κοινόχρηστων χώρων, που περιμένουν για πολλά χρόνια καρτερικά να γίνουν οι πλατείες και οι ίδιοι να αποζημιωθούν.

Επαναλαμβάνουμε για να γίνει κατανοητό. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Χριστόπουλος κατέθεσε μήνυση και στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Δήμαρχο για ανεπανόρθωτη βλάβη και οικονομική καταστροφή, όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά. Μοναδικός λόγος; Ο Δήμος θέλει στην περιοχή της Αρόης να φτιάξει πλατείες, ενώ ο κ. Κώστας Χριστόπουλος θέλει να χτίσει πολυκατοικίες πολλαπλασιάζοντας την ήδη μεγάλη περιουσία του.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Τι θα κάνει τελικά αν εκλεγεί Δήμαρχος Πατρέων; Θα συνεχίσει να μηνύει τον εαυτό του ή θα μετατρέψει τις πλατείες και τις παιδικές χαρές των δημοτών, σε συγκροτήματα πολυκατοικιών;

Ένα επιπρόσθετο ερώτημα που θέτουμε λέει: Εμείς με την ψήφο μας θα τον αφήσουμε;

Γι’ αυτό επιμένουμε ότι ο κ. Κώστας Χριστόπουλος είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της κυβερνητικής πολιτικής, των μνημονίων και του οικονομικού κατεστημένου στις τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές, ο οποίος προσπαθεί αποκρύπτοντας την πραγματική του ταυτότητα πίσω από μία επίπλαστη ανεξαρτησία, να υποκλέψει την ψήφο των ανυποψίαστων πολιτών.

Εμείς λέμε και πάλι στους Πατρινούς να αναρωτηθούν, ποιός τελικά θα πρέπει να διοικήσει την πόλη τα επόμενα πέντε χρόνια; Το επισημαίνουμε για ακόμα μία φορά. Θα πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε τα επόμενα πέντε χρόνια και όχι το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογών.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ