2014-06-01 08:00:15
Φωτογραφία για Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω ΑΟΟΑ
ΘΕΜΑ : Επιδοτούμενα Στεγαστικά Δάνεια σε Στρατιωτικούς μέσω ΑΟΟΑ

 

ΣΧΕΤ : α. ΝΔ 2906/1954 «Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως του Α.Ν. 1563/1950 ¨περί ιδρύσεως Αυτονόμου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, Θαλάσσης και Αέρος»

             β. Φ.900/25/2824/Σ.800/21-5-2014/ΑΟΟΑ/Δνση Δικαστικού

             γ. Το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 31/25-5-2014 έγγραφο της ΕΣΠΕΑΜΘ (ΟΣΟ)

 

1. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 18 του (α) σχετικού, όπως προστέθηκε και ισχύει, ορίζεται ότι... «Επιτρέπεται η επιδότηση από τον ΑΟΟΑ από ίδιους πόρους ποσοστού ή του συνόλου του επιτοκίου στεγαστικού δανείου που λαμβάνουν οι δικαιούχοι από συνεργαζόμενες με τον ΑΟΟΑ τράπεζες και λοιπά συνεργαζόμενα πιστωτικά ιδρύματα. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται μετά από πρόταση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης επιδοτούμενου στεγαστικού δανείου στους δικαιούχους
. Οι ειδικότερες προϋποθέσεις και ιδίως το ύψος του επιδοτούμενου ποσοστού, η διάρκεια της επιδότησης, οι όροι συνεργασίας με τις τράπεζες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟΟΑ».

 

2. Όπως προκύπτει από το (β) σχετικό, το οποίο προκλήθηκε ως απάντηση σε ερώτηση (ήδη) μέλους του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΕΣΠΕΑΜΘ) και μας εγνώσθη με το (γ) όμοιο:

 

α. Το έτος 2008 ο Αυτόνομος Οικοδομικός Οργανισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), κατ΄ εφαρμογή της ανωτέρω διατάξεως, η οποία (κατά τον ΑΟΟΑ) ψηφίστηκε υπό εντελώς διαφορετικές οικονομικές συνθήκες, διαβίβασε προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (προφανώς ελλείψει αποθεματικών του) για την επιδότηση στεγαστικών δανείων των στρατιωτικών, προκειμένου να προωθηθεί για υπογραφή και υιοθέτηση για πρόταση από τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

 

β. Το Νοέμβριο του έτους 2010, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με έγγραφό του, γνώρισε στον ΑΟΟΑ ότι το ανωτέρω προταθέν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, με την επισήμανση να εξετασθεί αργότερα και εφόσον βελτιωθούν οι δημοσιονομικές συνθήκες, ως εκ τούτου, δε, μελλοντικό στεγαστικό πρόγραμμα χορήγησης δανείων από τον Οργανισμό θα προέρχεται όπως και στο παρελθόν αποκλειστικά εκ των αποθεματικών του, άνευ δηλαδή της συμμετοχής τραπεζών ή λοιπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

 

3. Ήδη, τόσο ο κ. Πρωθυπουργός όσο και οι κ. κ. Υπουργός Οικονομικών με τον Αναπληρωτή του, γνωστοποίησαν στους Έλληνες πολίτες, με την αυτή επιβεβαίωση και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά δήλωσή τους, τη βελτίωση των δημοσιονομικών συνθηκών της Χώρας, διανέμοντας με πανηγυρικό τρόπο πρωτογενές πλεόνασμα.

 

4. Δεχόμενοι ότι η ανωτέρω βελτίωση (των δημοσιονομικών συνθηκών της Χώρας), διατυπωθείσα δια στόματος των πλέον αρμοδίων στη Χώρα ως άνω πολιτικών προσώπων (Πρωθυπουργού, Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών), αποτελεί αληθινό και υπαρκτό γεγονός, παρακαλούμε όπως ενεργοποιήσετε εκ νέου τη διαδικασία εκδόσεως του ήδη «παγωμένου» Προεδρικού Διατάγματος για επιδότηση από τον ΑΟΟΑ από ίδιους πόρους ποσοστού ή του συνόλου του επιτοκίου στεγαστικού δανείου που λαμβάνουν οι δικαιούχοι από συνεργαζόμενες με τον ΑΟΟΑ τράπεζες και λοιπά συνεργαζόμενα πιστωτικά ιδρύματα.

 

5. Ευελπιστούμε στην υιοθέτηση της προτάσεώς μας και παραμένουμε στη διάθε-σή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

 

6. Τα κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου, προς τα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

 

Τσουκαράκης Ανέστης

Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)

6974365800

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Μαστρογιαννάκης Χρίστος

Υπολοχαγός (ΠΒ)

6937087925

ΠΗΓΗ: http://www.poes.gr/index.php/enimerosi/epikairotita/215-epidotoymena-stegastika-daneia-se-stratiotikoys-meso-aooa
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ