2014-06-08 13:14:03
Φωτογραφία για Ηλεία: Έντονη αστάθεια σήμερα Κυριακή - Ο καιρός για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος
Έντονες συνθήκες αστάθειας περιμένουμε σήμερα Κυριακή. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, τις θερμές ώρες της ημέρας (μεσημέρι - απόγευμα) περιμένουμε καταιγίδες στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές, οι οποίες θα επηρεάσουν και πεδινά παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της κεντρικής και νότιας Ηλείας, χωρίς να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να επηρεάσουν και τα βορειοδυτικά, τον Ηλειακό κάμπο. Να επισημάνουμε πως οι καλοκαιρινού τύπου καταιγίδες εκ φύσεως είναι ισχυρές, πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμων και χαλάζι.

Αύριο Δεύτερα του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, φαίνεται η αστάθεια να περιορίζεται σημαντικά, με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων το απόγευμα κυρίως στα νότια ημιορεινά - ορεινά της Ηλείας. Κατά τ'άλλα θα επικρατήσει αρκετά ζεστός, καλοκαιρινός καιρός.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο, θα ανέλθει στους 32 με 33 βαθμούς την Κυριακή και την Δευτέρα, ίσως τοπικά στα πιο εσωτερικά πεδινά (Ωλένη, Ολυμπία, Κρέστενα) 34 με 35οC, λόγω βορειοανατολικού καταβάτη ανέμου. Έτσι ονομάζονται οι άνεμοι που διέρχονται από βουνό και διαχέονται σε πεδινές περιοχές, αυτοί οι άνεμοι εξαιτίας του ότι ακολουθούν καθοδική πορεία γίνονται πυκνότεροι και ως εκ τούτου είναι θερμοί εκ φύσεως.


Κανένα πρόβλημα με τους ανέμους στο Ιόνιο.

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

Την Κυριακή 8/6 περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και θα εκδηλωθούν καταιγίδες φαινόμενα τα οποία θα επηρεάσουν ημιορεινά και πεδινά έως παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 32 με 33oC στα πεδινά, 26 με 27oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.

Την Δευτέρα 9/6 περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις στα ορεινά - ημιορεινά και πιθανόν το απόγευμα να δώσουν τοπικές μπόρες στα νοτιότερα τμήματα. Η θερμοκρασία το πρωί 20 με 21oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 32 με 33oC στα πεδινά (ίσως τοπικά 34-35οC), 27 με 28oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΒΒΑ έως μέτριοι 5 μποφόρ.

Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ