2014-06-20 23:20:06
Φωτογραφία για “Φιλέτα” της Ξάνθης στο σφυρί!
Στους Βούλγαρους ενδιαφερόμενους αγοραστές εναποθέτουν τις ελπίδες τους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης που έχουν βγάλει τις περιουσίες τους στο σφυρί!

Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια η κτηματαγορά βουλιάζει με τα ενοικιαστήρια και πωλητήρια στην περιοχή της Ξάνθης να πιάνουν αράχνες και τις τιμές να βυθίζονται. Στο απεχθές σκηνικό που επικρατεί στον χώρο ιδιοκτήτες ακινήτων που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και προσπαθούν να με κάθε τρόπο να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία κυριολεκτικά ξεπουλάνε όσο, όσο αρκεί να βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστεί.

“Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από τους Έλληνες. Δεν μπορεί ο Έλληνας να αγοράσει και η κτηματαγορά είναι μια βιομηχανία που έχει καταπονηθεί πάρα πολύ από το κράτος. Ο κόσμος ψάχνει να βρει διάφορες διεξόδους και η πιο κοντινή είναι η Βουλγαρία” εξηγεί ο κος Νίκος Χατζηνικολάου, ιδιοκτήτης κτηματομεσιτικού γραφείου στην Ξάνθη, για να συμπληρώσει πως στον αντίποδα υπάρχουν Βούλγαροι πολίτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα και συνάμα το ενδιαφέρον να αποκτήσουν κάποιο ακίνητο στην παραλιακή ζώνη της περιοχής.


Κάνοντας μια βόλτα κατά μήκος των παραλιακών οικισμών του Νομού συναντά κανείς πινακίδες στα Βουλγάρικα με τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνουν τους επισκέπτες για τα ακίνητα που διατίθενται προς πώληση. “Μέχρι στιγμής πουλήθηκαν κάποια ακίνητα αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι το ενδιαφέρον των Βουλγάρων είναι τόσο μεγάλο ώστε να λέμε πως ξεπουλάμε τις παραλίες μας σε αυτούς. Σποραδικά κάθε χρόνο αγοράζονται 2 με 3 ακίνητα” τονίζει ο ίδιος, εξηγώντας πως “τα κίνητρα είναι πρωτίστως παραθεριστικά. Δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής κάποια επένδυση στον χώρο του τουρισμού, μια τουριστική μονάδα για παράδειγμᔨ.

Όπως μάλιστα επισημαίνει ο κ. Χατζηνικολάου “οι τιμές είναι πάρα πολύ καλές γιατί η κτηματαγορά είναι προσφορά και ζήτηση. Είτε μιλάμε για Βούλγαρους είτε για Έλληνες, που έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν μια αγοραπωλησία, δεν μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε και να τους βάλουμε άλλες τιμές. Υπήρχε αυτό το πρόβλημα στη Θάσο όταν ακόμη υπήρχε χρήμα στην αγορά. Τότε είχαν ανεβάσει πάρα πολύ υψηλά το τίμημα των ακινήτων και αυτοί που έρχονταν να αγοράσουν δεν αγόραζαν γιατί έβλεπαν την κοροϊδία”.
thrakitoday.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ