2014-06-27 10:29:08
Φωτογραφία για Οι καβατζωμένοι του καλοκαιριού ή αλλιώς οι πιο προνομιούχοι
Το να καβατζώνεσαι θέλει τέχνη. Δεν μπορούν να το κάνουν όλοι και δεν σημαίνει ότι όποιος το κάνει, το κάνει καλά. Υπάρχουν καβατζωμένοι που ζηλεύεις τη θέση τους, γιατί με κάποιον ανίερο τρόπο τα κάνουν όλα να φαίνονται φανταστικά και υπάρχουν κι αυτοί που δεν μπορούν να το υποστηρίξουν και τους μισούμε ακόμα περισσότερο.

Όλοι μας, όσο μεγάλο ή μικρό βύσμα κι αν είχαμε στο στρατό, βλέπαμε κάποιον που είχε μεγαλύτερο και θέλαμε να του κάψουμε τις αρβύλες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν φορούσε καν αρβύλες στο στρατόπεδο. Ερχόταν, καθόταν και έφευγε με τα πολιτικά.

Τι τα θες, οι καβατζωμένοι της ζωής είναι ένα θέμα που μπορεί να αναλυθεί σε δερματόδετους τόμους, να γίνει best seller και ο συγγραφέας του πλούσιος, άρα δυνάμει καβατζωμένος.

Εμείς θα περιορίσουμε το δείγμα και θα ασχοληθούμε με τους καβατζωμένους του καλοκαιριού. Ειδικά του καλοκαιριού. Την αγάπη σας στα παιδιά.


Το διαπιστευμένο staff στα φεστιβάλ του καλοκαιριού

Δεν έχει σημασία τι κάνουν στα μεγάλα φεστιβάλ της πόλης, δεν έχει καν σημασία αν αμείβονται. Το θέμα είναι ότι οργώνουν τα τετραγωνικά του venue με το καρτελάκι τους στο λαιμό, ότι προφανώς βλέπουν δωρεάν τα live και ότι αν είναι η τυχερή τους μέρα μπορεί να έχουν και κάνα meet & greet με καμιά σοβαρή μπάντα.

Δείχνουν μονίμως αγχωμένοι και απασχολημένοι (συνήθως δεν έχουν να κάνουν τίποτα, ειδικά κατά τη διάρκεια των live), κι έτσι πορεύονται σε μια κατάσταση 'δε σε βλέπω', πίνουν τζάμπα τις μπυρίτσες τους, ακούνε μουσική και νιώθουν σημαντικοί. Μια χαρά, ποιος τη χάρη τους.

Ποσοστό καβατζοσύνης: 78%

Οι "έχω σχέση εξ αποστάσεως"

Ή αλλιώς, αυτοί που έχουν λυμένα τα προβλήματά τους. Εκτός απ' τα λυμένα προβλήματα, έχουν και επιλεκτική μνήμη σχετικά με το πότε έχουν σχέση και το πότε είναι σόλο. Για παράδειγμα, οι "έχω σχέση εξ αποστάσεως" τείνουν να ξεχνούν σημαντικές λεπτομέρειες της σχέσης τους όταν είναι διακοπές με κολλητούς.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι επικίνδυνοι δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα. Αυτό συνηθίζεται με τους παράγοντες μια σχέσης εξ αποστάσεως. Καλοκαίρι, διακοπές και την πέφτεις στο κορίτσι που σου αρέσει. Της αρέσεις πίσω, τα βρήκατε. Δεν της αρέσεις πίσω, έχεις τη σχεσούλα σου. Καβάτζα με κεφαλαία γράμματα.

Ποσοστό καβατζοσύνης: 82%

Οι επιβάτες του μετρό

Έξω καίει ο Θεός την πέτρα. Μέσα, έχει ερκοντίσιο. End of story.

Ποσοστό καβατζοσύνης: 87%

Οι ναυαγοσώστες

Δεν βρίσκονται στο πόστο τους για πλάκα. Έχουν βάρδια, υπηρεσία, δουλειά, όπως θες πες το. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν έχει τύχει να δούμε ναυαγοσώστη εν δράσει, αλλά φαντάζομαι ότι αν ένα μικρό αγοράκι πιει νερό και αρχίσει να πανικοβάλλεται στο νερό, ο ναυαγοσώστης θα κατέβει απ' τον πύργο του και θα σπεύσει για βοήθεια.

Μέχρι να γίνει αυτό (μακάρι να μη γίνει ποτέ), ο ναυαγοσώστης θα είναι ο γυμναστηριακός τύπος που το πρωί σήκωνε το βάρος του και το μεσημεράκι κάθεται κάτω απ' τη μικρή σκεπή του πυργίσκου και γλιτώνει απ' τον ήλιο. Αυτό σημαίνει καβάτζωμα.

Ποσοστό καβατζοσύνης: 84%

Ο "έχω μωρέ κι ένα εξοχικό στις Σπέτσες, πάω κάθε δεύτερο ΣΚ"

Κατ' εξοχήν κατηγορία εκνευριστικών καβατζωμένων. Μια πολύ τίμια λύση θα ήταν να μην πηγαίνεις στις Σπέτσες ΣΚ παρά ΣΚ, αλλά να πας για ολόκληρο το καλοκαίρι, ώστε να τελειώσει αυτό το μαρτύριο του να μαθαίνουμε ότι μεταξύ εσού και ημών, κάποιος θα κάτσει πάλι στην Αθήνα να ψηθεί και κάποιος θα αράξει στις Σπέτσες και θα κάνει τα μπάνια του.

Η άλλη λύση είναι να είμαστε καλεσμένοι στις Σπέτσες κάθε δεύτερο ΣΚ. Εκεί μπορεί να κάνουμε και τα στραβά μάτια.

Ποσοστό καβατζοσύνης: 92%

Οι κάτοικοι της Τσαγκαράδας Πηλίου

Ξυπνάς. Δεν ανοίγεις καν τα μάτια. Έχεις μάθει το δρόμο απέξω, δεν χρειάζεται να βλέπεις. Ανοίγεις την πόρτα του δωματίου, ανοίγεις την εξώπορτα, πηγαίνεις στην βουνοπλαγιά, πίνεις το πιο δροσερό νερό που ήπιες ποτέ και ξυπνάς. Το μάτι αντιδρά στο νερό και ανοίγει διάπλατα. Ξεκουράστηκες.

Η σκέψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν όλο το χρόνο εκεί μας τσακίζει τα κόκαλα.

Ποσοστό καβατζοσύνης: 96%

Ο κολλητός του μπάρμαν που δουλεύει έβδομη σερί σεζόν στα Ματογιάννια

Είναι γενικά μια ευχάριστη συνθήκη το να έχεις μπάρμαν κολλητό. Η τσέπη σου κερδίζει μακροχρόνια, η ατζέντα σου ενημερώνεται με γοργούς ρυθμούς (καλά, όχι όσο αυτή του μπάρμαν, αλλά καταλαβαίνεις) και γενικά έχεις έναν άνθρωπο που δουλεύει για σένα χωρίς να τον υποχρεώνει κανείς.

Όσον αφορά τα Ματογιάννια συγκεκριμένα, χωρίς να είμαι ο μεγαλύτερος φαν της Μυκόνου, μπορώ να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ του να έχεις μπάρμαν κολλητό σε μπιτς μπαρ στον Άγιο Κωνσταντίνο και του να έχεις μπάρμαν κολλητό σε μπιτς μπαρ στη Μύκονο. Χωρίς παρεξήγηση, Άγιε Κωνσταντίνε.

Ποσοστό καβατζοσύνης: 83%

Οποιοσδήποτε κυκλοφορεί με κρύο νερό πάνω του

Καβατζωμένος είσαι εξ ορισμού όταν έχεις νερό πάνω σου κάπου που όλοι θα παρακαλούσαν να έχουν νερό πάνω τους. Αν είναι και παγωμένο, τι να πω, πρόσεχε για τη σωματική σου ακεραιότητα εκεί που περπατάς.

Ποσοστό καβατζοσύνης: 90%

Το δυναμικό της ΟΛΜΕ

Τρεις μήνες διακοπές το καλοκαίρι, δύο εβδομάδες το Πάσχα, δύο εβδομάδες τα Χριστούγεννα. Προφανώς οι άνθρωποι έχουν υποφέρει κι αυτοί με τη σειρά τους τα χρόνια της κρίσης και των περικοπών -δεν έχει αστειάκια με αυτό-, αλλά 4 μήνες off το χρόνο; Τέσσερις;

Ποσοστό καβατζοσύνης: 90%

Όσοι πάνε ακόμα σχολείο μήπως;

Ακριβώς το ίδιο με παραπάνω χωρίς την κρίση και τις περικοπές. Yolo. Ζωάρα.

Ποσοστό καβατζοσύνης: 97%
oneman.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ