2014-07-03 01:15:11
Φωτογραφία για Ανακοίνωση του τομέα Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την ελευθερία του λόγου στον χώρο της τέχνης
Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ζητά με ερώτησή του στη Βουλή να σταματήσει η δράση του Εθνικού Θεάτρου «ΦΟ(βος) ΡΑ(τσισμός) STOP» στα σχολεία και να αποδοθούν ευθύνες στους εμπνευστές της, με το σκεπτικό ότι συνιστά «κατάπτυστη προπαγάνδα εναντίον νόμιμου πολιτικού κόμματος».

Η πολιτική νομιμότητα την οποία επικαλείται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής είναι η νομιμότητα της Δημοκρατίας• η Δημοκρατία, την οποία το κόμμα του κυρίου Ηλιόπουλου ευθέως χλευάζει και απειλεί καθημερινά, λόγω και έργω, είναι αυτή που περιφρουρεί τα δικαιώματα όλων των πολιτών, ακόμη και των υβριστών της. Ακριβώς επειδή καθήκον της είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις, η Δημοκρατία όχι απλώς μπορεί αλλά οφείλει να αντιμάχεται καθημερινά τον ρατσισμό, τον φασισμό, τη βία, τη μισαλλοδοξία.

Τα τελευταία χρόνια, η ελευθερία του λόγου στον χώρο της τέχνης, ιδίως του θεάτρου, έχει μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής κι έχει γίνει αποδέκτης της ωμής βίας της. Το γεγονός —πρόγευση του ζοφερού μέλλοντος που ευαγγελίζεται η εν λόγω οργάνωση για τη «χώρα που γέννησε τον πολιτισμό»— δεν είναι τυχαίο: ο Πολιτισμός και η Τέχνη, η Παιδεία, ο δημοκρατικός κόσμος, οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι του πνεύματος είναι οι βασικοί εγγυητές της ανοιχτής κοινωνίας, της πολιτικής ελευθερίας και της δημοκρατικής ομαλότητας απέναντι στη φασιστική απειλή. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ