2014-07-20 05:11:06
Φωτογραφία για Ο πύραυλος που κατέρριψε το Boeing 777 (φωτό)
Το πυραυλικό σύστημα Buk που, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ενοχοποιείται ότι ευθύνεται για την πτώση του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία ,είναι ρωσικής κατασκευής και τεχνολογίας.

Το έχουν στα χέρια τους οι Ρώσοι, οι Ουκρανοί και οι ρωσόφιλοι. Για να το λειτουργήσουν απαιτούνται καλά εκπαιδευμένα πληρώματα. Ωστόσο αρκούν και δύο μόνο άτομα να κάνουν εγκλωβισμό στόχου και εκτόξευση πυραύλου εναντίον αυτού.

Για την πλήρη ανάπτυξη των δυνατοτήτων του συστήματος χρειάζονται τρία αυτοκινούμενα ραντάρ, μεγάλης εμβέλειας, έρευνας πρόσκτησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων.

«Οι ρώσοι έχουν κάνει το σύστημα να λειτουργεί και χωρίς τις συνοδευτικές μονάδες ραντάρ για ορισμένους εύκολους στόχους . Ο αυτοκινούμενος εκτοξευτής των πυραύλων αυτών φέρει δικό του ραντάρ, το οποίο είναι ικανό να εντοπίζει μεγάλα αεροπλάνα που πετούν ψηλά», επεσήμανε στο newpost.gr ο αεροναυπηγός και ερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων Φαίδων Καραϊοσιφίδης και πρόσθεσε:


«Οι φωτογραφίες από το σημείο της συντριβής μας οδηγούν στο πιθανό συμπέρασμα ότι ο πύραυλος δεν έπεσε πάνω στο Boeing και το ανατίναξε. Έσκασε η κεφαλή του όταν το πλησίασε. Μπορεί το ωστικό κύμα και τα θραύσματα της κεφαλής του πυραύλου να τ έκοψαν ένα τμήμα του αεροσκάφους. Οι πύραυλοι αυτοί έχουν τη δυνατότηα αυτή. Αν παρατηρήσει κανείς τις φωτογραφίες από τα συντρίμμια βλέπει ότι οι δύο κινητήρες είναι κοντά ο ένας στον άλλον. Άρα η συντριβή του αεροσκάφους πιθανόν να έγινε  στο έδαφος».

Επίσης οι δεκάδες σωροί των επιβατών βρέθηκαν αρτιμελείς, άρα δεν υπήρξε ανατίναξη του Boeing.

Αν το μοιραίο Boeing 777 που ήταν γεμάτο με καύσιμα βάλλονταν με πύραυλο στην άτρακτό του, τότε θα έσκαγε στον αέρα σαν μπαλόνι, σαν μπουκάλα υγραερίου.

Οι αμερικανικοί δορυφόροι που σίγουρα είναι στραμμένοι στην περιοχή της Ουκρανίας  έχουν καταγράψει το συμβάν. Τις τελευταίες ώρες η Ουάσιγκτον συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία από τους δορυφόρους που βλέπουν στη συγκεκριμένη  περιοχή  αναζητώντας  απαντήσεις και βέβαια τον δράστη. Είναι άγνωστο, όμως, αν οι δορυφόροι της έχουν τη δυνατότητα να καταγράψουν εκτός από την έκρηξη και το σημείο εκτόξευσης του πυραύλου. Και αν έχουν θα το πουν;

Ποιο είναι το πυραυλικό σύστημα Buk

Το πυραυλικό σύστημα Buk σχεδιάστηκε το 1974 ως διάδοχος του 2K12 Kub και αναπτύχθηκε από την εταιρία Ardalion Rastov. Ακολούθησαν πολλές εκδόσεις του ,με ολο ένα και βελτιωμένες δυνατότητες.

Η Buk-1 τέθηκε σε λειτουργία το 1978 μετά την ολοκλήρωση των κρατικών δοκιμών, ενώ το πλήρες σύστημα αντιπυραυλικής «ομπρέλας» Buk άρχισε να χρησιμοποιείται από το 1980.

Από το 1997 και μετά εφοδιάστηκε με βελτιωμένους πυραύλους και με νέα ραντάρ που επιτρέπουν  στο σύστημα αυτό την αναχαίτιση ακόμα και βαλλιστικών πυραύλων.

Ο χρόνος αντίδρασης της μπαταρίας  για εκτόξευση πυραύλου είναι περίπου 22 δευτερόλεπτα.

Τον Οκτώβριο του 2007, ο ρώσος Γενικός Nikolai Frolov, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων» αεράμυνας, δήλωσε ότι η ρωσική στρατός θα λάβει το ολοκαίνουργιο Buk-M3 για να αντικαταστήσει το Buk-M1. Όρισε επίσης ότι το Μ3 θα διαθέτουν προηγμένη ηλεκτρονικά εξαρτήματα και θα έμπαιναν σε λειτουργία το 2009.

Το ραντάρ που τοποθετείται ακόμα και σε κάθε αυτοκινούμενο εκτοξευτή «Fire Dome», είναι τύπου μονοπαλμικής και παρακολουθεί αεροσκάφη που πετούν μεταξύ 15m και 22χλμ (50 έως 72.000 πόδια) ύψος. Το ραντάρ 9S35 του αρχικού Buk χρησιμοποιεί κεραία ανακλαστήρα.

Ο πύραυλος

Και εδώ υπάρχουν πολλοί τύποι βλημάτων που χρησιμοποιούνται από το σύστημα αυτό.

Κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιήθηκε ο τύπος πυραύλου« M317» επιφανείας-αέρος από τετραπλό εκτοξευτή Buk-M2 που μπορεί να πλήξει στόχο έως και τα 25.000 μέτρα. Κινείται με την τετραπλάσια ταχύτητα του ήχου και μπορεί να καταρρίψει κάθε εναέριο στόχο.

Γ.Κοκ.

Δείτε φωτό στο παρακάτω λινκ

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/370177/o-pyraylos-poy-katerripse-to-boeing-777-fwto#ixzz37yExA9nz
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ