2014-08-28 22:31:12
Συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM έδωσε ο Εκπρόσωπος και Βουλευτής Επικράτειας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ "Άρης Ραβανός: Τί περιμένετε εσείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες από αυτή τη περίφημη διαπραγμάτευση με την Τρόϊκα για την οποία έχει σηκωθεί πολύ ψηλά ο πήχης από την κυβέρνηση; Μιλάνε για μάχη στο Παρίσι, για διαπραγμάτευση, για φοροελαφρύνσεις και όλα αυτά.
Τ.ΚΟΥΙΚ: Μάχη; Έχουν πάρει και τα... mirage μαζί τους, δηλαδή, όταν λέμε μάχη; Αυτό που είπα...
Άρης Ραβανός: Ξέρω ‘γω. Τί να πω. Τους S-300
T.KOYIK: Α!! S-300. Θα μας δώσουν τα ανταλλακτικά οι Ρώσοι τώρα με τα εμπάργκο; Γιατί έχουμε ένα ζήτημα.
Άρης Ραβανός: Πού τα θυμηθήκατε και αυτά τώρα; Τους αφήσαμε στη Κρήτη και έχουν αραχνιάσει. Αφήστε τα.
Τ.ΚΟΥΙΚ: Η πρώτη μας αντίδραση των ΑΝΕΛ όταν μάθαμε ότι θα φύγουν (τέσσερις Υπουργοί) να πάνε στο Παρίσι, είναι ότι:
Δεν μπορεί η Ελλάδα να εμφανίζεται ως περιφερόμενος θίασος.
Δηλαδή για λόγους επικοινωνιακούς, επειδή κάθε φορά που έρχεται εδώ πέρα ο Τόμσεν και η παρέα του δημιουργείται μία αναστάτωση, και πέφτει και το χρηματιστήριο, εντάξει, δεν είναι και θέαμα να πηγαίνουμε να περνάμε εξετάσεις τώρα στο Παρίσι. Άρα, διαφωνούμε με το χειρισμό του θέματος.
Από εκεί και πέρα τι να περιμένεις όταν η Τρόϊκα λέει ότι υπάρχουν εφτακόσιες εκκρεμότητες από την Ελλάδα. Έτσι λέει! Το ΔΝΤ μιλάει για δέκα, η Τρόϊκα μιλάει για εφτακόσιες.
Και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σου λέει οι δεκαπέντε χιλιάδες, δεν υπάρχει περίπτωση, θα απολυθούν.
Και όταν ακούς ότι η Τρόϊκα δεν θέλει να κάνει αποδεκτό το αίτημα για τις εκατό δόσεις στους οφειλέτες του δημοσίου, που για μας πλέον και για τον κάθε απλό λογιστή, τον τελευταίο λογιστάκο, οι εκατό δόσεις δεν λένε πια τίποτα. Εκατόν πενήντα - διακόσιες, πρέπει να γίνουν, αν θέλουμε να σώσουμε τους οφειλέτες του δημοσίου.
Σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά έως πότε όμως μία ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται; Ως πότε; Και δεν θα λέει: Αποφασίζω να κάνω αυτό που πιστεύω για το καλό των Ελλήνων και της Πατρίδας.
Χωρίς να είμαστε μπαταχτσήδες. Τα λεφτά δεν αρνούμεθα ότι τα έχουμε πάρει. Δεν αρνούμεθα το κεφάλαιο. Αρνούμεθα βεβαίως τις διαδικασίες των τόκων και από εκεί και πέρα τό θέμα είναι πότε θα μπορέσουμε και πως να το αποπληρώσουμε. Αυτή είναι η θέση μας. Πάντα μέσα στην Ευρωζώνη, πάντα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άρης Ραβανός : κ.Κουίκ με αφορμή τα όσα είπατε και χθες και αφορμή τη συζήτηση που υπάρχει , που άνοιξε εκ των πραγμάτων, δεν μπορούμε να μείνουμε απ΄έξω εμείς...
.Αργύρης Παπαστάθης : Και ένα ερώτημα είναι γιατί άνοιξε; Να μας απαντήσει και σε αυτό. Ποιός ο λόγος να ανοίξει;
Άρης Ραβανός: Το ερώτημα είναι απλό. Κοιταζόσαστε μεταξύ σας στους Ανεξάρτητους Έλληνες και προσπαθείτε να σκεφτείτε ποιός μπορεί να πάει με την άλλη πλευρά ή είστε απολύτως βέβαιοι ότι είσαστε μπετόν
Τ.ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι. Το εννοώ. Επειδή ξέρετε δημιουργήθηκε αυτή η αναστάτωση τις τελευταίες μέρες από μία δημόσια τοποθέτηση του Παύλου, ο οποίος ...
Ξέρετε εμείς έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να τοποθετούμεθα δημόσια και να εκφράζουμε τις απόψεις μας, αλλά ο Παύλος Χαϊκάλης το έχει κλείσει το θέμα. Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι ανεξάρτητα από την πρότασή του, από τη στιγμή που η θέση του Κινήματος είναι συγκεκριμένη - δηλαδή καταψηφίζουμε Πρόεδρο γιατί δεν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η διακυβέρνηση - δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταψηφίσει και αυτός. Και μάλιστα είπε ότι εγώ δεν θα γίνω μαξιλαράκι κανενός Σαμαρά. Θέλω να φύγει αύριο αυτή η κυβέρνηση. Το ‘πε.
Άρης Ραβανός: Εδώ υπάρχει το εξής. Από τη μία υπάρχουν λοιπόν αυτές οι διαβεβαιώσεις του Παύλου Χαϊκάλη, του κ. Μελά και διαφόρων άλλων οι οποίοι λένε ότι εμείς δεν ψηφίζουμε. Τ.ΚΟΥΙΚ: Δεν υπάρχουν άλλοι. Μέχρι εκεί είμαστε. (γέλια)
Άρης Ραβανός: Ναι. Σωστό. Διάφοροι άλλοι εννοώ και από άλλα κόμματα, που λένε ότι εμείς δεν θα συνδράμουμε. Ο κ Καπερνάρος π.χ. ο οποίος άνηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και αποχώρησε και διάφοροι άλλοι οι οποίοι λένε εμείς δεν ψηφίζουμε.
Την ίδια στιγμή, όμως, μεταδίδεται και διαρρέεται - και εγώ κάνω το κυβερνητικό ρεπορτάζ - μεταφέρεται από το Μέγαρο Μαξίμου μία βεβαιότητα ότι αυτός ο αριθμός τον 180 θα συγκεντρωθεί. Αυτό δεν σας προβληματίζει; Πώς από τη μία υπάρχουν αυτές οι διαβεβαιώσεις, αλλά από την άλλη βγαίνει και μια βεβαιότητα και μία αισιοδοξία από το κυβερνητικό στρατόπεδο;
Τ.ΚΟΥΙΚ: Θα σας πω. Έχω την εντύπωση ότι οι δύο δεξαμενές που έχουν υπόψη τους πλέον, είναι η ΔΗΜΑΡ, αλλά βλέπω ότι η ΔΗΜΑΡ με το θέμα του Κουβέλη συσπειρώθηκε αντί να αποσυσπειρώσει η υπόθεση Κουβέλη και λένε όχι, δεν ψηφίζουμε. Έτσι τουλάχιστον λένε προς το παρόν.
Και το δεύτερο είναι η δεξαμενή των λεγομένων ανεξάρτητων Βουλευτών. Αλλά και πάλι όμως, εγώ το βλέπω χλωμό. Είναι τώρα (η συγκυβέρνηση) 156 βουλευτές με το νέο νεοδημοκράτη που πήραν από τη Λαμία, τη Φθιώτιδα. Δεν βγαίνουν οι 24. Δηλαδή εκ των πραγμάτων δεν βγαίνουν.
Άρης Ραβανός: Θέλει πολύ προσπάθεια πάντως.
Τ.ΚΟΥΙΚ: Το προσπάθεια βάλτε το και σε... εισαγωγικά!
Αργύρης Παπαστάθης: Ο κ. Γεωργιάδης το έβαλε στο 50-50. Εσείς πού θα βάζατε τα ποσοστά να εκλεγεί ή να μην εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τ.ΚΟΥΙΚ: Η προσωπική μου η άποψη και με μια πολιτική εμπειρία την οποία έχω από το πολιτικό ρεπορτάζ, είναι ότι πάρα πολύ δύσκολα ακόμα και το 50-50. Το βλέπω πολύ υψηλότερα ποσοστά. Μη σας πω ότι είναι και αδύνατο να συγκεντρώσει τους 180.
Άρης Ραβανός: Να ρωτήσω κάτι άλλο. Ο Τέρενς Κουίκ έχει μία διαδρομή πολλά χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας . Ξέρουμε όλοι ότι ανήκει στο χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς, δεν το έχει κρύψει ποτέ αυτό και από τη στάση σας τώρα στους Ανεξάρτητους Έλληνες κλπ. Όλοι αυτή η συζήτηση τον αφήνουν αδιάφορο που γίνεται για την επανένωση της κεντροδεξιάς;
Τ.ΚΟΥΙΚ: Θα σας πω γιατί δεν με αφήνει αδιάφορο. Δεν με αφήνει αδιάφορο μόνο για ένα λόγο. Διότι έχει καταρρεύσει δυστυχώς το πολιτικό σύστημα, διότι είναι θυμωμένοι οι Έλληνες και ότι δεν δικαιούνται αυτοί οι οποίοι ισοπέδωσαν τις αρχές και τις αξίες που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να ομιλούν για κεντροδεξιά και επανασύνδεση. Αυτοί οι οποίοι διέλυσαν τις ιδρυτικές αρχές ενός κόμματος.
Άρης Ραβανός: Αναφερθήκατε σε ένα πρόσωπο - «κλειδί» για πολλούς, για το σύνολο των Κεντροδεξιών ψηφοφόρων Τ. Κουίκ: Άρα, όταν εκείνοι επί της ουσίας έχουν μία εικόνα - κοιτάξτε την εικόνα της Κεντροδεξιάς - που βγάζουνε Σαμαράς, Βενιζέλος και πήγανε να βάλουν και τον Κουβέλη στο πλάνο...
Άρης Ραβανός: Ναι…
Τ. Κουίκ: Νομίζετε εσείς τυχαία έσπευσε η κυρία Βούλτεψη και χθες να το μαζέψει και προχθές και να πει «είναι πρόωρο» … ;
Άρης Ραβανός: Ναι, από αυτή την συχνότητα κι από αυτή εδώ την εκπομπή.
Τ. Κουίκ: Μιλάνε για Κεντροδεξιά και βάζουν τρία «ωραία» πρόσωπα: Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη στο πλάνο Άρα, θα έλεγα, ας ξαναγεννηθεί το σύστημα από την αρχή, ας πάμε σε εκλογές, που θα αποδείξουν ότι πράγματι θα διαλυθούν όλα αυτά τα λεγόμενα «παραδοσιακά» Κόμματα και πάμε να προχωρήσουμε σε κάτι το καινούργιο. Πιστεύουμε ότι εμείς οι ΑΝΕΛ είμαστε κάτι το καινούργιο, είμαστε πραγματικά ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
Άρης Ραβανός: Να ρωτήσω κάτι άλλο; Επειδή αναφέρατε το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος αποτελεί σύμβολο και σημείο αναφοράς για όλους τους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς, είτε ανήκουν σήμερα στην ΝΔ είτε όχι.
Υπό ποιές συνθήκες θα μπορέσει να επανενωθεί η Κεντροδεξιά και αν ο Κώστας Καραμανλής - ο οποίος διετέλεσε 12,5 με 13 χρόνια Πρόεδρος του Κόμματος και 5,5 χρόνια Πρωθυπουργός - θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο σε αυτή την ενοποιητική προσπάθεια;
Και εάν σας έβρισκε σύμφωνους εσάς κάτι τέτοιο, για να μπορέσετε να συνδράμετε;
Τ. Κουίκ: Επειδή, τώρα πλέον μιλάω ως πολιτικός και όχι ως δημοσιογράφος, πρέπει να σας πω ότι θα σεβαστώ τη σιωπή του, άρα δε θα ήθελα να μιλήσω για κάτι, την ώρα που εκείνος σιωπά. Ένα. Και το δεύτερο…
Αν τώρα σηκωνόντουσαν από εκεί που είναι και ο Κωνσταντίος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα τους πλακώνανε όλους στο ξύλο για αυτά που κάνουνε!
Άρης Ραβανός: Κύριε Κουίκ, μια προσωπική ερώτηση. Είχα την εντύπωση - αν εξαιρέσουμε το τελευταίο διάστημα, που έχετε «βγει μπροστά», να το πούμε έτσι - ότι τηρούσατε ένα πολύ χαμηλό προφίλ το τελευταίο διάστημα, πριν την περίοδο αυτή. Και γνωρίζουμε ότι έχετε το προφίλ ενός μετριοπαθούς πολιτικού και ως συνάδελφος μάλιστα, στις θέσεις που είχατε όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως τώρα, που προχωράνε τα πράγματα κι αλλάζουν μέσα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, σας ταιριάζει καλύτερα το «κλίμα» που διαμορφώνεται; Για πείτε μου.
Τ. Κουίκ: Κοιτάξτε. Καταρχήν να πω, ήμουν από αυτούς που είχαν παλέψει πολύ για να φύγει η ιδέα στον κόσμο, ότι είμαστε το «εξάρτημα» ή η «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ
Άρης Ραβανός: Έχει τελειώσει αυτό;
Τ. Κουίκ: Αυτό έχει τελειώσει πια οριστικά κι έχει τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος επάνω στο ζήτημα αυτό.
Και το δεύτερο είναι, ότι εκ των πραγμάτων «βγαίνω» έτσι όπως περιγράφετε, διότι είμαι Εκπρόσωπος του Κινήματος, άρα διαχειρίζομαι την επικαιρότητα και πρέπει να την διαχειρίζομαι με τις θέσεις και με τις απόψεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες με όλη αυτή την πολιτική πρακτική της συγκυβέρνησης ΝΔ που είναι ΠΑΣΟΚ…
Άρης Ραβανός: Και μια τελευταία ερώτηση. Ουσιαστικά μια εκτίμηση σας θα ήθελα…
Τ. Κουίκ: Δεν έχω κάτι άλλο. Και σας το λέω αυτό, γιατί εγώ δεν θεωρώ ότι είμαι ένας επαγγελματίας πολιτικός. Αν αύριο αποφασίσει να μη με εκλέξει ο κόσμος, θα γυρίσω στη δουλειά μου!
Άρης Ραβανός: Σε ποια Περιφέρεια; Να το πούμε αυτό.
Τ. Κουίκ: Δεν το ξέρουμε αυτό. Δεν το ξέρω. Αύριο ορκίζομαι στην Μακεδονία-Θράκη, όμως, ως Περιφερειακός σύμβουλος.
Άρης Ραβανός: Α, ναι, σωστά. Είναι οι ορκωμοσίες… μέχρι την Κυριακή θα ορκιστούν δημοτικοί σύμβουλοι…
Τ. Κουίκ: Ναι, αλλά δεν σημαίνει, ότι έχω βλέψεις για την περιοχή αυτή ως Βουλευτής.
Άρης Ραβανός: Καταλαβαίνουμε.
Τ. Κουίκ: Είναι κάτι που θα το συζητήσω με τον πρόεδρο και με τα Κομματικά όργανα.
Άρης Ραβανός: Είναι σαφές αυτό. Μια τελευταία ερώτηση. Μια εκτίμηση, επειδή αναφερθήκατε πριν στην προεδρική εκλογή. Εκτιμάτε, ότι θα «ξεπεράσει τον κάβο» η κυβέρνηση ή πάμε σε πρόωρες εκλογές;
Τ. Κουίκ: Θα πάμε σε εκλογές.
Άρης Ραβανός: Το βλέπετε νωρίτερα από το νέο έτος;
Τ. Κουίκ: Μακάρι να γινόντουσαν χθες. Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα.. Οι εκλογές είναι κι αυτές προβλεπόμενες διαδικασίες μέσα στο Σύνταγμα. Δεν πρέπει να τις φοβάται κανένας. Μου έχει δώσει την εντύπωση η κυβέρνηση, ότι προσπαθεί - με διάφορες μεθοδεύσεις, μία με τους 180, μία με την Κεντροδεξιά - να παραμείνει «γαντζωμένη» στην εξουσία.
Μια εξουσία, που είναι βεβαίως και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ. Διότι είναι «γαντζωμένα» στην εξουσία δύο Κόμματα, όπου το ένα είναι σχεδόν διαλυμένο, αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ, το δε άλλο έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, από τις πτέρυγες εκείνες, που δεν αντιλαμβάνονται τις ακολουθούμενες πολιτικές.
Άρης Ραβανός: Μια τελευταία ερώτηση… θα μπω στον πειρασμό να την κάνω. Πώς σας ακούγεται πρόσωπα από το χώρο της Κεντροδεξιάς, Υπουργός, Γραμματέας του Κόμματος, Βουλευτής να τοποθετούνται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια;
Τ. Κουίκ: Να σας πω: Λύσαμε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία;
Ξέρετε κάτι; Ρώτησα σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης τον Υπουργό κ. Αθανασίου, όταν ήμασταν μαζί προχτές στην Μυτιλήνη για μια ημερίδα της ακτοπλοΐας και τον είδα και στο αεροπλάνο επιστρέφοντας, και μου είπε, ότι αυτό δεν θα μπει μέσα (στο νομοσχέδιο).
Άρης Ραβανός: Α… Αυτό είναι είδηση.
Τ. Κουίκ: Δεν ξέρω, αν το φέρουν ως «τροπολογία», αλλά ο ίδιος μου είπε ότι δεν θα είναι μέσα στο νομοσχέδιο.
Αργύρης Παπαστάθης: Αυτό έγινε χθες που λέτε;
Τ. Κουίκ: Αυτό έγινε χτες το πρωί, ναι.
Άρης Ραβανός: Αυτό είναι είδηση, γιατί ως «τροπολογία» μπορεί να έρθει, αλλά το θέμα είναι ότι δεν θα ψηφιστεί από τους Βουλευτές της ΝΔ.
Τ. Κουίκ: Και μάλιστα δεν ξέρω τελικά - κρατάμε και μερικές επιφυλάξεις - αν θα το φέρει και στο Γ΄ Θερινό Τμήμα το νομοσχέδιο.
Πάντως εμείς ζητάμε να έρθει στην Ολομέλεια.
Άρης Ραβανός: Με αυτό κλείνουμε. Κύριε Κουίκ, ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα ξαναπούμε.
Τ. Κουίκ: Εγώ ευχαριστώ πολύ για τη πρόσκληση. Ευχαριστώ πολύ, γεια σας."
Tromaktiko
Τ.ΚΟΥΙΚ: Μάχη; Έχουν πάρει και τα... mirage μαζί τους, δηλαδή, όταν λέμε μάχη; Αυτό που είπα...
Άρης Ραβανός: Ξέρω ‘γω. Τί να πω. Τους S-300
T.KOYIK: Α!! S-300. Θα μας δώσουν τα ανταλλακτικά οι Ρώσοι τώρα με τα εμπάργκο; Γιατί έχουμε ένα ζήτημα.
Άρης Ραβανός: Πού τα θυμηθήκατε και αυτά τώρα; Τους αφήσαμε στη Κρήτη και έχουν αραχνιάσει. Αφήστε τα.
Τ.ΚΟΥΙΚ: Η πρώτη μας αντίδραση των ΑΝΕΛ όταν μάθαμε ότι θα φύγουν (τέσσερις Υπουργοί) να πάνε στο Παρίσι, είναι ότι:
Δεν μπορεί η Ελλάδα να εμφανίζεται ως περιφερόμενος θίασος.
Δηλαδή για λόγους επικοινωνιακούς, επειδή κάθε φορά που έρχεται εδώ πέρα ο Τόμσεν και η παρέα του δημιουργείται μία αναστάτωση, και πέφτει και το χρηματιστήριο, εντάξει, δεν είναι και θέαμα να πηγαίνουμε να περνάμε εξετάσεις τώρα στο Παρίσι. Άρα, διαφωνούμε με το χειρισμό του θέματος.
Από εκεί και πέρα τι να περιμένεις όταν η Τρόϊκα λέει ότι υπάρχουν εφτακόσιες εκκρεμότητες από την Ελλάδα. Έτσι λέει! Το ΔΝΤ μιλάει για δέκα, η Τρόϊκα μιλάει για εφτακόσιες.
Και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σου λέει οι δεκαπέντε χιλιάδες, δεν υπάρχει περίπτωση, θα απολυθούν.
Και όταν ακούς ότι η Τρόϊκα δεν θέλει να κάνει αποδεκτό το αίτημα για τις εκατό δόσεις στους οφειλέτες του δημοσίου, που για μας πλέον και για τον κάθε απλό λογιστή, τον τελευταίο λογιστάκο, οι εκατό δόσεις δεν λένε πια τίποτα. Εκατόν πενήντα - διακόσιες, πρέπει να γίνουν, αν θέλουμε να σώσουμε τους οφειλέτες του δημοσίου.
Σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά έως πότε όμως μία ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται; Ως πότε; Και δεν θα λέει: Αποφασίζω να κάνω αυτό που πιστεύω για το καλό των Ελλήνων και της Πατρίδας.
Χωρίς να είμαστε μπαταχτσήδες. Τα λεφτά δεν αρνούμεθα ότι τα έχουμε πάρει. Δεν αρνούμεθα το κεφάλαιο. Αρνούμεθα βεβαίως τις διαδικασίες των τόκων και από εκεί και πέρα τό θέμα είναι πότε θα μπορέσουμε και πως να το αποπληρώσουμε. Αυτή είναι η θέση μας. Πάντα μέσα στην Ευρωζώνη, πάντα μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άρης Ραβανός : κ.Κουίκ με αφορμή τα όσα είπατε και χθες και αφορμή τη συζήτηση που υπάρχει , που άνοιξε εκ των πραγμάτων, δεν μπορούμε να μείνουμε απ΄έξω εμείς...
.Αργύρης Παπαστάθης : Και ένα ερώτημα είναι γιατί άνοιξε; Να μας απαντήσει και σε αυτό. Ποιός ο λόγος να ανοίξει;
Άρης Ραβανός: Το ερώτημα είναι απλό. Κοιταζόσαστε μεταξύ σας στους Ανεξάρτητους Έλληνες και προσπαθείτε να σκεφτείτε ποιός μπορεί να πάει με την άλλη πλευρά ή είστε απολύτως βέβαιοι ότι είσαστε μπετόν
Τ.ΚΟΥΙΚ: Όχι, όχι. Το εννοώ. Επειδή ξέρετε δημιουργήθηκε αυτή η αναστάτωση τις τελευταίες μέρες από μία δημόσια τοποθέτηση του Παύλου, ο οποίος ...
Ξέρετε εμείς έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να τοποθετούμεθα δημόσια και να εκφράζουμε τις απόψεις μας, αλλά ο Παύλος Χαϊκάλης το έχει κλείσει το θέμα. Διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι ανεξάρτητα από την πρότασή του, από τη στιγμή που η θέση του Κινήματος είναι συγκεκριμένη - δηλαδή καταψηφίζουμε Πρόεδρο γιατί δεν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η διακυβέρνηση - δεν υπάρχει περίπτωση να μην καταψηφίσει και αυτός. Και μάλιστα είπε ότι εγώ δεν θα γίνω μαξιλαράκι κανενός Σαμαρά. Θέλω να φύγει αύριο αυτή η κυβέρνηση. Το ‘πε.
Άρης Ραβανός: Εδώ υπάρχει το εξής. Από τη μία υπάρχουν λοιπόν αυτές οι διαβεβαιώσεις του Παύλου Χαϊκάλη, του κ. Μελά και διαφόρων άλλων οι οποίοι λένε ότι εμείς δεν ψηφίζουμε. Τ.ΚΟΥΙΚ: Δεν υπάρχουν άλλοι. Μέχρι εκεί είμαστε. (γέλια)
Άρης Ραβανός: Ναι. Σωστό. Διάφοροι άλλοι εννοώ και από άλλα κόμματα, που λένε ότι εμείς δεν θα συνδράμουμε. Ο κ Καπερνάρος π.χ. ο οποίος άνηκε στους Ανεξάρτητους Έλληνες και αποχώρησε και διάφοροι άλλοι οι οποίοι λένε εμείς δεν ψηφίζουμε.
Την ίδια στιγμή, όμως, μεταδίδεται και διαρρέεται - και εγώ κάνω το κυβερνητικό ρεπορτάζ - μεταφέρεται από το Μέγαρο Μαξίμου μία βεβαιότητα ότι αυτός ο αριθμός τον 180 θα συγκεντρωθεί. Αυτό δεν σας προβληματίζει; Πώς από τη μία υπάρχουν αυτές οι διαβεβαιώσεις, αλλά από την άλλη βγαίνει και μια βεβαιότητα και μία αισιοδοξία από το κυβερνητικό στρατόπεδο;
Τ.ΚΟΥΙΚ: Θα σας πω. Έχω την εντύπωση ότι οι δύο δεξαμενές που έχουν υπόψη τους πλέον, είναι η ΔΗΜΑΡ, αλλά βλέπω ότι η ΔΗΜΑΡ με το θέμα του Κουβέλη συσπειρώθηκε αντί να αποσυσπειρώσει η υπόθεση Κουβέλη και λένε όχι, δεν ψηφίζουμε. Έτσι τουλάχιστον λένε προς το παρόν.
Και το δεύτερο είναι η δεξαμενή των λεγομένων ανεξάρτητων Βουλευτών. Αλλά και πάλι όμως, εγώ το βλέπω χλωμό. Είναι τώρα (η συγκυβέρνηση) 156 βουλευτές με το νέο νεοδημοκράτη που πήραν από τη Λαμία, τη Φθιώτιδα. Δεν βγαίνουν οι 24. Δηλαδή εκ των πραγμάτων δεν βγαίνουν.
Άρης Ραβανός: Θέλει πολύ προσπάθεια πάντως.
Τ.ΚΟΥΙΚ: Το προσπάθεια βάλτε το και σε... εισαγωγικά!
Αργύρης Παπαστάθης: Ο κ. Γεωργιάδης το έβαλε στο 50-50. Εσείς πού θα βάζατε τα ποσοστά να εκλεγεί ή να μην εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τ.ΚΟΥΙΚ: Η προσωπική μου η άποψη και με μια πολιτική εμπειρία την οποία έχω από το πολιτικό ρεπορτάζ, είναι ότι πάρα πολύ δύσκολα ακόμα και το 50-50. Το βλέπω πολύ υψηλότερα ποσοστά. Μη σας πω ότι είναι και αδύνατο να συγκεντρώσει τους 180.
Άρης Ραβανός: Να ρωτήσω κάτι άλλο. Ο Τέρενς Κουίκ έχει μία διαδρομή πολλά χρόνια στο χώρο της δημοσιογραφίας . Ξέρουμε όλοι ότι ανήκει στο χώρο της ευρύτερης κεντροδεξιάς, δεν το έχει κρύψει ποτέ αυτό και από τη στάση σας τώρα στους Ανεξάρτητους Έλληνες κλπ. Όλοι αυτή η συζήτηση τον αφήνουν αδιάφορο που γίνεται για την επανένωση της κεντροδεξιάς;
Τ.ΚΟΥΙΚ: Θα σας πω γιατί δεν με αφήνει αδιάφορο. Δεν με αφήνει αδιάφορο μόνο για ένα λόγο. Διότι έχει καταρρεύσει δυστυχώς το πολιτικό σύστημα, διότι είναι θυμωμένοι οι Έλληνες και ότι δεν δικαιούνται αυτοί οι οποίοι ισοπέδωσαν τις αρχές και τις αξίες που άφησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να ομιλούν για κεντροδεξιά και επανασύνδεση. Αυτοί οι οποίοι διέλυσαν τις ιδρυτικές αρχές ενός κόμματος.
Άρης Ραβανός: Αναφερθήκατε σε ένα πρόσωπο - «κλειδί» για πολλούς, για το σύνολο των Κεντροδεξιών ψηφοφόρων Τ. Κουίκ: Άρα, όταν εκείνοι επί της ουσίας έχουν μία εικόνα - κοιτάξτε την εικόνα της Κεντροδεξιάς - που βγάζουνε Σαμαράς, Βενιζέλος και πήγανε να βάλουν και τον Κουβέλη στο πλάνο...
Άρης Ραβανός: Ναι…
Τ. Κουίκ: Νομίζετε εσείς τυχαία έσπευσε η κυρία Βούλτεψη και χθες να το μαζέψει και προχθές και να πει «είναι πρόωρο» … ;
Άρης Ραβανός: Ναι, από αυτή την συχνότητα κι από αυτή εδώ την εκπομπή.
Τ. Κουίκ: Μιλάνε για Κεντροδεξιά και βάζουν τρία «ωραία» πρόσωπα: Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη στο πλάνο Άρα, θα έλεγα, ας ξαναγεννηθεί το σύστημα από την αρχή, ας πάμε σε εκλογές, που θα αποδείξουν ότι πράγματι θα διαλυθούν όλα αυτά τα λεγόμενα «παραδοσιακά» Κόμματα και πάμε να προχωρήσουμε σε κάτι το καινούργιο. Πιστεύουμε ότι εμείς οι ΑΝΕΛ είμαστε κάτι το καινούργιο, είμαστε πραγματικά ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.
Άρης Ραβανός: Να ρωτήσω κάτι άλλο; Επειδή αναφέρατε το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος αποτελεί σύμβολο και σημείο αναφοράς για όλους τους ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς, είτε ανήκουν σήμερα στην ΝΔ είτε όχι.
Υπό ποιές συνθήκες θα μπορέσει να επανενωθεί η Κεντροδεξιά και αν ο Κώστας Καραμανλής - ο οποίος διετέλεσε 12,5 με 13 χρόνια Πρόεδρος του Κόμματος και 5,5 χρόνια Πρωθυπουργός - θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο σε αυτή την ενοποιητική προσπάθεια;
Και εάν σας έβρισκε σύμφωνους εσάς κάτι τέτοιο, για να μπορέσετε να συνδράμετε;
Τ. Κουίκ: Επειδή, τώρα πλέον μιλάω ως πολιτικός και όχι ως δημοσιογράφος, πρέπει να σας πω ότι θα σεβαστώ τη σιωπή του, άρα δε θα ήθελα να μιλήσω για κάτι, την ώρα που εκείνος σιωπά. Ένα. Και το δεύτερο…
Αν τώρα σηκωνόντουσαν από εκεί που είναι και ο Κωνσταντίος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα τους πλακώνανε όλους στο ξύλο για αυτά που κάνουνε!
Άρης Ραβανός: Κύριε Κουίκ, μια προσωπική ερώτηση. Είχα την εντύπωση - αν εξαιρέσουμε το τελευταίο διάστημα, που έχετε «βγει μπροστά», να το πούμε έτσι - ότι τηρούσατε ένα πολύ χαμηλό προφίλ το τελευταίο διάστημα, πριν την περίοδο αυτή. Και γνωρίζουμε ότι έχετε το προφίλ ενός μετριοπαθούς πολιτικού και ως συνάδελφος μάλιστα, στις θέσεις που είχατε όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως τώρα, που προχωράνε τα πράγματα κι αλλάζουν μέσα στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, σας ταιριάζει καλύτερα το «κλίμα» που διαμορφώνεται; Για πείτε μου.
Τ. Κουίκ: Κοιτάξτε. Καταρχήν να πω, ήμουν από αυτούς που είχαν παλέψει πολύ για να φύγει η ιδέα στον κόσμο, ότι είμαστε το «εξάρτημα» ή η «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ
Άρης Ραβανός: Έχει τελειώσει αυτό;
Τ. Κουίκ: Αυτό έχει τελειώσει πια οριστικά κι έχει τοποθετηθεί και ο Πρόεδρος Πάνος Καμμένος επάνω στο ζήτημα αυτό.
Και το δεύτερο είναι, ότι εκ των πραγμάτων «βγαίνω» έτσι όπως περιγράφετε, διότι είμαι Εκπρόσωπος του Κινήματος, άρα διαχειρίζομαι την επικαιρότητα και πρέπει να την διαχειρίζομαι με τις θέσεις και με τις απόψεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες με όλη αυτή την πολιτική πρακτική της συγκυβέρνησης ΝΔ που είναι ΠΑΣΟΚ…
Άρης Ραβανός: Και μια τελευταία ερώτηση. Ουσιαστικά μια εκτίμηση σας θα ήθελα…
Τ. Κουίκ: Δεν έχω κάτι άλλο. Και σας το λέω αυτό, γιατί εγώ δεν θεωρώ ότι είμαι ένας επαγγελματίας πολιτικός. Αν αύριο αποφασίσει να μη με εκλέξει ο κόσμος, θα γυρίσω στη δουλειά μου!
Άρης Ραβανός: Σε ποια Περιφέρεια; Να το πούμε αυτό.
Τ. Κουίκ: Δεν το ξέρουμε αυτό. Δεν το ξέρω. Αύριο ορκίζομαι στην Μακεδονία-Θράκη, όμως, ως Περιφερειακός σύμβουλος.
Άρης Ραβανός: Α, ναι, σωστά. Είναι οι ορκωμοσίες… μέχρι την Κυριακή θα ορκιστούν δημοτικοί σύμβουλοι…
Τ. Κουίκ: Ναι, αλλά δεν σημαίνει, ότι έχω βλέψεις για την περιοχή αυτή ως Βουλευτής.
Άρης Ραβανός: Καταλαβαίνουμε.
Τ. Κουίκ: Είναι κάτι που θα το συζητήσω με τον πρόεδρο και με τα Κομματικά όργανα.
Άρης Ραβανός: Είναι σαφές αυτό. Μια τελευταία ερώτηση. Μια εκτίμηση, επειδή αναφερθήκατε πριν στην προεδρική εκλογή. Εκτιμάτε, ότι θα «ξεπεράσει τον κάβο» η κυβέρνηση ή πάμε σε πρόωρες εκλογές;
Τ. Κουίκ: Θα πάμε σε εκλογές.
Άρης Ραβανός: Το βλέπετε νωρίτερα από το νέο έτος;
Τ. Κουίκ: Μακάρι να γινόντουσαν χθες. Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα.. Οι εκλογές είναι κι αυτές προβλεπόμενες διαδικασίες μέσα στο Σύνταγμα. Δεν πρέπει να τις φοβάται κανένας. Μου έχει δώσει την εντύπωση η κυβέρνηση, ότι προσπαθεί - με διάφορες μεθοδεύσεις, μία με τους 180, μία με την Κεντροδεξιά - να παραμείνει «γαντζωμένη» στην εξουσία.
Μια εξουσία, που είναι βεβαίως και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ. Διότι είναι «γαντζωμένα» στην εξουσία δύο Κόμματα, όπου το ένα είναι σχεδόν διαλυμένο, αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ, το δε άλλο έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, από τις πτέρυγες εκείνες, που δεν αντιλαμβάνονται τις ακολουθούμενες πολιτικές.
Άρης Ραβανός: Μια τελευταία ερώτηση… θα μπω στον πειρασμό να την κάνω. Πώς σας ακούγεται πρόσωπα από το χώρο της Κεντροδεξιάς, Υπουργός, Γραμματέας του Κόμματος, Βουλευτής να τοποθετούνται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια;
Τ. Κουίκ: Να σας πω: Λύσαμε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα, για να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία;
Ξέρετε κάτι; Ρώτησα σχετικά με το Σύμφωνο Συμβίωσης τον Υπουργό κ. Αθανασίου, όταν ήμασταν μαζί προχτές στην Μυτιλήνη για μια ημερίδα της ακτοπλοΐας και τον είδα και στο αεροπλάνο επιστρέφοντας, και μου είπε, ότι αυτό δεν θα μπει μέσα (στο νομοσχέδιο).
Άρης Ραβανός: Α… Αυτό είναι είδηση.
Τ. Κουίκ: Δεν ξέρω, αν το φέρουν ως «τροπολογία», αλλά ο ίδιος μου είπε ότι δεν θα είναι μέσα στο νομοσχέδιο.
Αργύρης Παπαστάθης: Αυτό έγινε χθες που λέτε;
Τ. Κουίκ: Αυτό έγινε χτες το πρωί, ναι.
Άρης Ραβανός: Αυτό είναι είδηση, γιατί ως «τροπολογία» μπορεί να έρθει, αλλά το θέμα είναι ότι δεν θα ψηφιστεί από τους Βουλευτές της ΝΔ.
Τ. Κουίκ: Και μάλιστα δεν ξέρω τελικά - κρατάμε και μερικές επιφυλάξεις - αν θα το φέρει και στο Γ΄ Θερινό Τμήμα το νομοσχέδιο.
Πάντως εμείς ζητάμε να έρθει στην Ολομέλεια.
Άρης Ραβανός: Με αυτό κλείνουμε. Κύριε Κουίκ, ευχαριστούμε πάρα πολύ. Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα ξαναπούμε.
Τ. Κουίκ: Εγώ ευχαριστώ πολύ για τη πρόσκληση. Ευχαριστώ πολύ, γεια σας."
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ ΜΑΛΜΕ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΟ ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ