Μαζική η συμμετοχή αγροκτηνοτρόφων στη σύσκεψη που οργάνωσε η Ομοσπονδία Άγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας
2014-09-05 11:40:27
Μαζική ήταν η συμμετοχή αγροκτηνοτρόφων της Άρτας στη σύσκεψη που οργάνωσε η... Ομοσπονδία Άγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας (ΟΑΣΝΑ) και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας με κύριο ζήτημα τις επιπτώσεις από το εμπάργκο της Ρωσίας αλλά και απο την εφαρμογή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ που συνδιαμορφώνεται με την συμμετοχή και της Ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ Βαγγέλης Μπέτσας στάθηκε στα προβλήματα επιβίωσης των αγροτοκτηνοτρόφων (χρέη, απλήρωτες σοδειές, χαράτσια, πανάκριβα εφόδια από τα μονοπώλια, χαμηλές τιμές παραγωγού κάτω του κόστους, ζημιές χωρίς ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ, πολλαπλασιασμός ανασφάλιστων στον ΟΓΑ,κλπ) καθώς επίσης και στις επιπτώσεις απο την νέα ΚΑΠ 2015-2020 που, όπως αναφέρθηκε, φέρει νέα δεινά στους αγρότες αφού μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, αποχαρακτηρίζει τα βοσκοτόπια κλπ.
Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν απο το εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα όπως ακτινίδια, πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ.
Στο τέλος αναφέρθηκε «...στην συγκρότηση δυναμικών αγροτικών συλλόγων ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο ο αγώνας διεκδίκησης της απορρόφησης της παραγωγής και του εισοδήματος επιβίωσης.
Να συνδέσουν τον αγώνα αυτό καταρχή με τους εργαζόμενους στον κλάδο της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, στον κλάδο των εφοδίων για την αγροτική παραγωγή.
Να συντονίσουν την πάλη τους με την πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν απο την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των εμποροβιομηχάνων και των εξαγωγέων.
Να παλέψουν κόντρα στη πολιτική της ΕΕ και τον δρόμο παραγωγής που φτιάχνει νέους “τσιφλικάδες” για μιά άλλη αγροτική πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής, που με μοχλό τον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς θα έχει ως προτεραιότητα την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας.»
Μετά πήρε το λόγο το μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΝΑ Δημήτρης Ξυλογιάννης όπου αναφέρθηκε ειδικά στα προβλήματα που αφορούν την απορρόφηση της παραγωγής των ακτινιδίων λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας και ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα απορρόφησης της παραγωγής καλύπτοντας τους παραγωούς με τιμές πάνω απο το κόστος.
Συγκεκριμένα είπε ότι «Οι παραγωγοί ακτινιδίων πρέπει να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις των μεγαλοεμπόρων αλλά να πιέσουν και να διεκδικήσουν, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να σταθεί ουσιαστικός αρωγός και συμπαραστάτης στην ανάγκη κάλυψης του συνολικά χαμένου εισοδήματο τους, και όχι να γίνεται "ουρά" στα σχέδια της ΕΕ και των ΗΠΑ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παγκόσμιου ανταγωνισμού των καπιταλιστών με την επέμβασή τους στην Ουκρανία.»
Παρέμβαση έκανε ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραίτης που αναφέρθηκε τόσο στις επιπτώσεις από το εμπάργκο της Ρωσίας όσο και στις γενικότερες επιπτώσεις που θα υπάρξουν απο την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που φέρνει νέα δείνα για τους αγροτοκτηνοτρόφους αφού αφού μειώνει τον προυπολογισμό της ΕΕ για την γεωργία, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με τα διάφορα “πρασινίσματα”, αποχαρακτηρίζει βοσκοτόπια, κλπ.
Τους κάλεσε να αναπτύξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επιβίωσή τους κόντρα στη πολιτική της ΕΕ, στην νέα ΚΑΠ που λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων κτίζοντας μαζί με τους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους τη λαϊκή συμμαχία.
Τοποθέτηση έκανε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας Γιάννης Γάλλιος που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του συντονισμού και της κοινής πορείας με ταξικό εργατικό κίνημα αφού η πολιτική που ξεκληρίζει τους φτωχούς αγροκτηνοτρόφους είναι η ίδια που ισοπεδώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, είναι η ίδια που ρίχνει για παράδειγμα τη τιμή του γάλακτος στους παραγωγούς ενώ ταυτόχρονα είναι πανάκριβο στην λαϊκή οικογένεια.
Όλα αυτά για να κερδοφορήσουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που κίνητρο έχει το κέρδος πρέπει να ανατραπεί και να περάσει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Ως πρώτο βήμα συντονισμού τους κάλεσε στη σύσκεψη που οργανώνει το εργατικό Κέντρο Άρτας της Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη στις 8 το βράδυ για τη μεγάλη μάστιγα που λέγεται ανεργία.
Στο τέλος της σύσκεψης συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα για την καλύτερη οργάνωση τους αγώνα, βγήκε ομόφωνο ψήφισμα και καθορίστηκαν τα επομενα αγωνιστικά βήματα όπως:
1. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ συμμετοχή αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 6 το βράδυ αναχώρηση αυτοκινήτων στις 12 το μεσημέρι.
2. Συμμετοχή στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Άρτας τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη
3. Αγωνιστική διαμαρτυρία της Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη στην Εφορία Αρτας στις 11 το πρωϊ ενάντια στο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια.
Καθώς επίσης στο επόμενο χρονικό διάστημα παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ακολουθεί το ομόφωνο ψήφισμα που εγκρίθηκε στη σύσκεψη:
Εμείς οι αγροκτηνοτρόφοι του Ν.Αρτας που συγκεκτρωθήκαμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014 στο Εργατικό Κέντρο Άρτας μετά απο το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αρτας (ΟΑΣΝΑ) αφού συζητήσαμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό τομέα και για την ανάγκη του αγώνα για την επιβίωση μας διαπιστώσαμε ότι:
1. Η κοινή αντιαγροτική πολιτική που συνδιαμορφώνεται με την συμμετοχή και της Ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, η λεγόμενη ΚΑΠ, αποδείχτηκε στην πράξη ότι είναι καταστροφική για την χώρα μας και ισοπεδωτική για τους φτωχους αγρότες.
Ιδιαίτερα η νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες αφού μειώνει τον προυπολογισμό της ΕΕ για την γεωργία, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με τα διάφορα “πρασινίσματα”, αποχαρακτηρίζει βοσκοτόπια, κλπ. Στην ουσία η νέα ΚΑΠ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες φτωχά αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά.
2. Οι τιμές είναι στο έλεος των διαθέσεων εμπόρων και μεσαζόντων, μιας και δεν υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού και παίρνουν τις σοδειές κοψοχρονιά. Απο την άλλη το κόστος παραγωγής έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγροτικά μέσα και εφόδια (σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μηχανήματα, ζωοτροφές) που επιβάλλουν οι πολυεθνικές και οι εμποροβιομήχανοι, αλλά και το κράτος (αγροτικό ρεύμα, αγροτικό πετρέλαιο). Επιπλεόν τα χαράτσια «πέφτουν σαν το χαλάζι» με το κράτος να μας υποχρεώνει από φέτος μέσω του άδικου ΕΝΦΙΑ να πληρώνουμε για τα σπίτια, τις αποθήκες, τα οικόπεδα και τα χωράφια, για την ασφάλισή μας στον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, για την αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων, για τη λειτουργία των σταβλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά. Με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε στην οικονομική καταστροφή.
3. Η ταύτιση της κυβέρνησης με τα σχέδια της ΕΕ για την Ουκρανία & τη Ρωσία βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι από τα συμφέροντα της αγροτικής παραγωγής & των αγροτών αφού θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη απορρόφηση βασικών αγροτικών προϊόντων όπως ακτινίδια, πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ
Μέσα απο δύνατους αγροτικούς συλλόγους μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν απο την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των εμποροβιομηχάνων και των εξαγωγέων θα παλέψουμεγια άλλη αγροτική πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής, που με μοχλό τον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς θα έχει ως προτεραιότητα την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας διεκδικώντας άμεσα απο την κυβέρνηση:
1. Να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των φρουτοπαρταγωγών και συνολικά των μικρομεσαίων αγροτών, διαχωρίζοντας τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ.
2. Να προβεί άμεσα στην εκτίμηση της ζημιάς που θα προκύψει απο το εμπάργκο της Ρωσίας για τα αγροτικά προϊόντα όπως ακτινίδια, πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ και να αποζημειώσει στο συνολο της ζημιάς τους παραγωγούς.
3. Να ανοιχτούν νέες αγορές εξαγωγής των αγροτικών προϊόντων. Να πάρει μέτρα απορρόφησης της παραγωγής, που θα απομείνει αδιάθετη, σε Νοσοκομεία, Στρατό, Ιδρύματα, άνεργους, άπορους καλύπτοντας τους παραγωγούς με τιμές πάνω από το κόστος.
4. Την άμεση καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, να μην αποχαρακτηριστούν τα 10 εκατ. στρέμματα βοσκότοπου, να παρθούν άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό, στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.
5. Να αποζημειωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχουν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό και άλλες ασθένειες.
6. ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που θα καλύπτει όλα τα ζημιογόνα αίτια και της ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
7. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, που προωθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους οφείλουν πάνω από 5.000€ για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.
8. Να μην πληρώσουν ασφάλιστρα οι κατεστραμμένοι αγρότες που δεν έχουν παραγωγή και εισόδημα αλλά καλούνται να προπληρώσουν ασφάλιση στον ΕΛΓΑ. Να μην πληρώσουν οι παραγωγοί που θα πληγούν από το εμπάργκο, και φυσικά δεν ευθύνονται για αυτό.
9. Κανένας φόρος στην αγροτική γη των λαϊκών νοικοκυριών. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
10. Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια. Να απαλλαγούν από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) η πρώτη κατοικία και η δεύτερη κατοικία που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Φορολόγηση 45% του μεγάλου κεφαλαίου.
Πηγή
Tromaktiko
Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν απο το εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα όπως ακτινίδια, πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ.
Στο τέλος αναφέρθηκε «...στην συγκρότηση δυναμικών αγροτικών συλλόγων ώστε να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο ο αγώνας διεκδίκησης της απορρόφησης της παραγωγής και του εισοδήματος επιβίωσης.
Να συνδέσουν τον αγώνα αυτό καταρχή με τους εργαζόμενους στον κλάδο της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, στον κλάδο των εφοδίων για την αγροτική παραγωγή.
Να συντονίσουν την πάλη τους με την πάλη των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, και των άλλων λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν απο την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των εμποροβιομηχάνων και των εξαγωγέων.
Να παλέψουν κόντρα στη πολιτική της ΕΕ και τον δρόμο παραγωγής που φτιάχνει νέους “τσιφλικάδες” για μιά άλλη αγροτική πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής, που με μοχλό τον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς θα έχει ως προτεραιότητα την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας.»
Μετά πήρε το λόγο το μέλος του ΔΣ της ΟΑΣΝΑ Δημήτρης Ξυλογιάννης όπου αναφέρθηκε ειδικά στα προβλήματα που αφορούν την απορρόφηση της παραγωγής των ακτινιδίων λόγω του εμπάργκο της Ρωσίας και ζήτησε να παρθούν άμεσα μέτρα απορρόφησης της παραγωγής καλύπτοντας τους παραγωούς με τιμές πάνω απο το κόστος.
Συγκεκριμένα είπε ότι «Οι παραγωγοί ακτινιδίων πρέπει να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις των μεγαλοεμπόρων αλλά να πιέσουν και να διεκδικήσουν, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να σταθεί ουσιαστικός αρωγός και συμπαραστάτης στην ανάγκη κάλυψης του συνολικά χαμένου εισοδήματο τους, και όχι να γίνεται "ουρά" στα σχέδια της ΕΕ και των ΗΠΑ, που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του παγκόσμιου ανταγωνισμού των καπιταλιστών με την επέμβασή τους στην Ουκρανία.»
Παρέμβαση έκανε ο αντιπρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραίτης που αναφέρθηκε τόσο στις επιπτώσεις από το εμπάργκο της Ρωσίας όσο και στις γενικότερες επιπτώσεις που θα υπάρξουν απο την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2015-2020 που φέρνει νέα δείνα για τους αγροτοκτηνοτρόφους αφού αφού μειώνει τον προυπολογισμό της ΕΕ για την γεωργία, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με τα διάφορα “πρασινίσματα”, αποχαρακτηρίζει βοσκοτόπια, κλπ.
Τους κάλεσε να αναπτύξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επιβίωσή τους κόντρα στη πολιτική της ΕΕ, στην νέα ΚΑΠ που λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων κτίζοντας μαζί με τους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους τη λαϊκή συμμαχία.
Τοποθέτηση έκανε και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άρτας Γιάννης Γάλλιος που αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του συντονισμού και της κοινής πορείας με ταξικό εργατικό κίνημα αφού η πολιτική που ξεκληρίζει τους φτωχούς αγροκτηνοτρόφους είναι η ίδια που ισοπεδώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, είναι η ίδια που ρίχνει για παράδειγμα τη τιμή του γάλακτος στους παραγωγούς ενώ ταυτόχρονα είναι πανάκριβο στην λαϊκή οικογένεια.
Όλα αυτά για να κερδοφορήσουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης που κίνητρο έχει το κέρδος πρέπει να ανατραπεί και να περάσει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Ως πρώτο βήμα συντονισμού τους κάλεσε στη σύσκεψη που οργανώνει το εργατικό Κέντρο Άρτας της Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη στις 8 το βράδυ για τη μεγάλη μάστιγα που λέγεται ανεργία.
Στο τέλος της σύσκεψης συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνα για την καλύτερη οργάνωση τους αγώνα, βγήκε ομόφωνο ψήφισμα και καθορίστηκαν τα επομενα αγωνιστικά βήματα όπως:
1. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ συμμετοχή αντιπροσωπείας στη ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 6 το βράδυ αναχώρηση αυτοκινήτων στις 12 το μεσημέρι.
2. Συμμετοχή στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Άρτας τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη
3. Αγωνιστική διαμαρτυρία της Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη στην Εφορία Αρτας στις 11 το πρωϊ ενάντια στο ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια.
Καθώς επίσης στο επόμενο χρονικό διάστημα παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ακολουθεί το ομόφωνο ψήφισμα που εγκρίθηκε στη σύσκεψη:
Εμείς οι αγροκτηνοτρόφοι του Ν.Αρτας που συγκεκτρωθήκαμε την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014 στο Εργατικό Κέντρο Άρτας μετά απο το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αρτας (ΟΑΣΝΑ) αφού συζητήσαμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον αγροτικό τομέα και για την ανάγκη του αγώνα για την επιβίωση μας διαπιστώσαμε ότι:
1. Η κοινή αντιαγροτική πολιτική που συνδιαμορφώνεται με την συμμετοχή και της Ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες, η λεγόμενη ΚΑΠ, αποδείχτηκε στην πράξη ότι είναι καταστροφική για την χώρα μας και ισοπεδωτική για τους φτωχους αγρότες.
Ιδιαίτερα η νέα ΚΑΠ 2015 - 2020, έρχεται να φέρει νέα δεινά στους αγρότες αφού μειώνει τον προυπολογισμό της ΕΕ για την γεωργία, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις με τα διάφορα “πρασινίσματα”, αποχαρακτηρίζει βοσκοτόπια, κλπ. Στην ουσία η νέα ΚΑΠ αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών, και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες φτωχά αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά.
2. Οι τιμές είναι στο έλεος των διαθέσεων εμπόρων και μεσαζόντων, μιας και δεν υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές παραγωγού και παίρνουν τις σοδειές κοψοχρονιά. Απο την άλλη το κόστος παραγωγής έχει σκαρφαλώσει στα ύψη, με τις συνεχείς ανατιμήσεις σε αγροτικά μέσα και εφόδια (σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μηχανήματα, ζωοτροφές) που επιβάλλουν οι πολυεθνικές και οι εμποροβιομήχανοι, αλλά και το κράτος (αγροτικό ρεύμα, αγροτικό πετρέλαιο). Επιπλεόν τα χαράτσια «πέφτουν σαν το χαλάζι» με το κράτος να μας υποχρεώνει από φέτος μέσω του άδικου ΕΝΦΙΑ να πληρώνουμε για τα σπίτια, τις αποθήκες, τα οικόπεδα και τα χωράφια, για την ασφάλισή μας στον ΟΓΑ και τον ΕΛΓΑ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, για την αδειοδότηση των αρδευτικών γεωτρήσεων, για τη λειτουργία των σταβλικών εγκαταστάσεων, την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά. Με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε στην οικονομική καταστροφή.
3. Η ταύτιση της κυβέρνησης με τα σχέδια της ΕΕ για την Ουκρανία & τη Ρωσία βρίσκεται ξεκάθαρα απέναντι από τα συμφέροντα της αγροτικής παραγωγής & των αγροτών αφού θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη απορρόφηση βασικών αγροτικών προϊόντων όπως ακτινίδια, πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ
Μέσα απο δύνατους αγροτικούς συλλόγους μαζί με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν απο την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των εμποροβιομηχάνων και των εξαγωγέων θα παλέψουμεγια άλλη αγροτική πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής, που με μοχλό τον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς θα έχει ως προτεραιότητα την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας διεκδικώντας άμεσα απο την κυβέρνηση:
1. Να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των φρουτοπαρταγωγών και συνολικά των μικρομεσαίων αγροτών, διαχωρίζοντας τη θέση της από τις κυρώσεις της ΕΕ.
2. Να προβεί άμεσα στην εκτίμηση της ζημιάς που θα προκύψει απο το εμπάργκο της Ρωσίας για τα αγροτικά προϊόντα όπως ακτινίδια, πορτοκάλια, μανταρίνια κλπ και να αποζημειώσει στο συνολο της ζημιάς τους παραγωγούς.
3. Να ανοιχτούν νέες αγορές εξαγωγής των αγροτικών προϊόντων. Να πάρει μέτρα απορρόφησης της παραγωγής, που θα απομείνει αδιάθετη, σε Νοσοκομεία, Στρατό, Ιδρύματα, άνεργους, άπορους καλύπτοντας τους παραγωγούς με τιμές πάνω από το κόστος.
4. Την άμεση καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, να μην αποχαρακτηριστούν τα 10 εκατ. στρέμματα βοσκότοπου, να παρθούν άμεσα μέτρα για τον καταρροϊκό πυρετό, στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών.
5. Να αποζημειωθούν οι κτηνοτρόφοι που έχουν πληγεί από τον καταρροϊκό πυρετό και άλλες ασθένειες.
6. ΕΛΓΑ κρατικό φορέα που θα καλύπτει όλα τα ζημιογόνα αίτια και της ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς.
7. Να σταματήσουν οι κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών, που προωθεί το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους οφείλουν πάνω από 5.000€ για ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ.
8. Να μην πληρώσουν ασφάλιστρα οι κατεστραμμένοι αγρότες που δεν έχουν παραγωγή και εισόδημα αλλά καλούνται να προπληρώσουν ασφάλιση στον ΕΛΓΑ. Να μην πληρώσουν οι παραγωγοί που θα πληγούν από το εμπάργκο, και φυσικά δεν ευθύνονται για αυτό.
9. Κανένας φόρος στην αγροτική γη των λαϊκών νοικοκυριών. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
10. Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια. Να απαλλαγούν από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) η πρώτη κατοικία και η δεύτερη κατοικία που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες. Φορολόγηση 45% του μεγάλου κεφαλαίου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ