2012-04-26 22:25:15
Φωτογραφία για Μεγάλες αλήθειες διατυπώνονται, στις καθημερινές συναντήσεις του με τους Αχαιούς ψηφοφόρους!
Υπάρχει και άλλος δρόμος έξω από το τοκογλυφικό μνημόνιο, διεκήρυξε ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, μιλώντας χθες τα απόγευμα σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτικών του φίλων, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι το σημερινό δάνειο, δεν είναι βιώσιμο!

Ο Αχαιός πολιτικός επανέλαβε την πρόταση που έχει διατυπώσει επίσημα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, η οποία προβλέπει ένα δάνειο με πενταετή περίοδο χάριτος  και 10 δισεκατομμύρια Ευρώ το χρόνο δόση, με 1% το χρόνο επιτόκιο: 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυτή την δυνατότητα», υποστήριξε ο κ. Χρυσανθακόπουλος,, για να εξηγήσει: 

«Απόδειξη; Ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε τις 21 Δεκεμβρίου του 2011 489 δις Ευρώ και τις 29 Φεβρουαρίου το 2012 530 δις Ευρώ, δηλ πάνω από 1 Τρις Ευρώ με 1% επιτόκιο για ενίσχυση των τραπεζών! Άρα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης  υπάρχει λύση». 

• Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, αναφερόμενος στο Αγγλικό δίκαιο, που έχει υπαχθεί η δανειακή σύμβαση και για το οποίο διαφώνησε ο Γ. Καρατζαφέρης, τόνισε ότι πρόκειται για το αποικιοκρατικό δίκαιο του κεφαλαιούχου, όπου μπορεί να κατάσχει την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου: «Ιδιωτική περιουσία είναι  η Ανώνυμη Εταιρεία του κράτους που θα αξιοποιήσει τους υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο-φυσικό αέριο) και το ταμείο αξιοποίησης (πώλησης) της  ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου με όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί  η θα ενταχθούν σε αυτό πχ ΔΕΗ ΕΛΠΕ ΔΕΠΑ ΕΑΣ Λιμάνια ΟΠΑΠ ορυκτός πλούτος κλπ. Έτσι ανά πάσα στιγμή μας παίρνουν (κατάσχουν) τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, έρευνας κλπ με τιμές πολύ χαμηλές έως ληστρικές».

• Ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των ψηφοφόρων, είπε με έμφαση ότι το σημερινό δάνειο δεν είναι βιώσιμο, κάτι που ομολογούν οι ίδιοι οι δανειστές μας. Όπως είπε ο κ. Χρυσανθακόπουλος, τον προσεχή Ιούνιο θα χρειαστούν νέα οδυνηρά φορολογικά μέτρα και νέες αντιλαϊκές ρυθμίσεις: 

Στην απορία των συνομιλητών του, «τότε γιατί μας οδηγούν σε αδιέξοδο και μεγαλύτερη ύφεση;», ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, απάντησε: 

«Για να μας πάρουν την περιουσία! Για παράδειγμα τον χρυσό (σημερινής αξίας 20 δις Ευρώ), που φυλάσσεται στο Λονδίνο και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία. Σκεφτείτε ότι μόνο οι υδρογονάνθρακες της Ελλάδας και μόνον αυτοί, φτάνουν να αποπληρώσουμε εντελώς το δημόσιο χρέος και να αναπτυχθεί αυτοδύναμα η χώρα τα επόμενα 50 χρόνια. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ είχε ζητήσει έκθεση της τράπεζας της Ελλάδος για την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους που ποτέ δεν εμφανίστηκε, όπως επίσης  έκθεση του νομικού συμβουλίου του κράτους και του ελεγκτικού συνεδρίου. Αυτά που είναι υποχρεωτικά συνοδευτικά κάθε διεθνούς δανειακής  σύμβασης,  δεν παρασχέθηκαν εσκεμμένα».

• Ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ, αφού επανέλαβε ότι το κόμμα του δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, αλλά μόνο το άρθρο 1 για το δάνειο, διευκρίνισε:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ, καταψήφισε το άρθρο 2  για την μείωση μισθών και συντάξεων και όλα τα υπόλοιπα 6 άρθρα. Άρα είμαστε συνεπείς στην στάση μας. Καταψηφίσαμε όλους τους μετέπειτα νόμους όπως την αναθεώρηση του μνημονίου το γνωστό Μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό του νόμο (που η ΝΔ ψήφισε 22 άρθρα από τα 30!). Καταψηφίσαμε και το πολυνομοσχέδιο τον Οκτώβριο, όπως και το χαράτσι, η δε προσφυγή μας (6 βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ) στην Ε.Ε δικαιώθηκε με απάντηση του αρμόδιου επιτρόπου ότι απαγορεύεται να μπαίνουν φόροι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ».

• Τέλος, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ξεκαθάρισε στους συνομιλητές του, ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικός κίνδυνος χρεοκοπίας: 

«Το λέμε κατηγορηματικά. Τα 54 δις που προβλέπει ο προϋπολογισμός μας για το 2012 ως έσοδα, οφείλονται αποκλειστικά στις εσωτερικές συναλλαγές των Ελλήνων. Άρα η προπαγάνδα της επόμενης καταστροφικής μέρας για μια στάση εξωτερικών πληρωμών δεν έχει βάση. Οι εσωτερικές πληρωμές θα συνεχιστούν απρόσκοπτα. Απλά θα κερδίσουμε χρόνο για διαπραγμάτευση με βάση τη συνθήκη της Λισσαβόνας και την ισότιμη μεταχείριση των Εθνών- Κρατών. 

Δεν τίθεται επίσης ζήτημα να βγούμε από το Ευρώ με βάση την ισχύουσα Ευρωπαϊκή έννομη οικονομική τάξη!»
online-pressblog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ