2012-04-27 13:43:06
Φωτογραφία για Ακροβασίες το άνοιγμα Τσίπρα προς Καμμένο
Στο στόχαστρο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη μπήκε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά το άνοιγμα που έκανε προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. «Πρόκειται για ακροβασία· διαλύει την εικόνα της κυβέρνησης της Αριστεράς που προτείνει», υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλίδης στο ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής.

«Αν ο κ. Καμμένος είναι πιο προοδευτικός από το ΠΑΣΟΚ, ας κάνει κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο» επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι οι συγκυρίες «είναι ιστορικές» και υπογραμμίζοντας τις πολύ σημαντικές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δήλωσε  ότι μία κυβέρνηση της Αριστεράς θα υποδεχόταν «πέντε ψήφους στήριξης του Καμμένου ως ανοχή ή ως στήριξη».

Παρά τις υπαρκτές διαφορές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Π.Καμμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο TVXS, «εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι».


Η δήλωση άναψε φωτιές. Το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος Φ.Γεννηματά, ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας κάνει το μεγάλο άλμα και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κ. Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο για να κυβερνήσει τη χώρα. Αρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν».

Από τη ΝΔ σχολίασαν: «Έπεσαν οι μάσκες, έκλεισε η συμφωνία Καμμένου - Τσίπρα».

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Θα ήθελα να έβλεπα από μια μεριά τους φίλους Γιώργο Αναγνωστάκο, Πέτρο Τζώρτζη, Κώστα Μαρκόπουλο και Νίκο Χιδήρογλου, που αν ψηφίσουν Καμμένο και μπουν στη Βουλή να υποστηρίξουν τον "συνωστισμό" στην αποβάθρα της Σμύρνης, να υιοθετήσουν τους κουκουλοφόρους, να ενθαρρύνουν την αθεΐα, να συμμετέχουν σε πορείες κατά του "ρατσισμού" και της "ξενοφοβίας", να υποστηρίζουν σχολεία χωρίς Θρησκευτικά, να συμμετέχουν σε αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις στη "Βόρεια" (κατεχόμενη για μας) Κύπρο... Κατανοούμε την εξαπάτηση που υπέστησαν ».
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ