2014-09-27 13:08:07
Φωτογραφία για Η φετινή 35η επέτειος ας είναι αφιερωμένη, στους «αφανείς Ήρωες» του τουρισμού
Κάθε χρόνο την 27η Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Οι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας έχουν την τιμητική τους , όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Κάρπαθος, η Χαλκιδική κλπ.

Όλοι σχεδόν οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας έχουν δρομολογήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να εορτάσουν την παγκόσμια ημέρα τουρισμού , καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του κλάδου, είναι σίγουροι ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Η αύξηση των επισκεπτών για έτος 2014 μας τιμά, αλλά , ταυτόχρονα όμως, αυξάνει τις ευθύνες μας και δημιουργεί διαρκώς νέες απαιτήσεις. Οφείλουμε να κινηθούμε ανοδικά, με υπευθυνότητα .

Η αναγέννηση του ελληνικού τουρισμού δεν είναι εύκολη υπόθεση και σίγουρα κανείς από τους εμπλεκόμενους φορείς δεν περισσεύει και για αυτόν τον λόγο πιστεύω, ότι θα πρέπει λοιπόν να στηριχτούν πάνω από όλα , οι εργαζόμενοι του επισιτισμού.


Εκτός από το γεγονός της ίδρυσης σχολών τουριστικών επαγγελμάτων και την σωστή κατάρτιση των εργαζόμενων ,θεωρώ ότι οφείλει η κυβέρνηση από το πρώτο κιόλας έτος ( εργασίας) να καταβάλει το μέγιστο δυνατόν ώστε οι εργαζόμενοι του επισιτισμού τουριστικών περιοχών, να εισπράττουν το ταμείο ανεργίας καθ’ολη την διάρκεια των έξι ( 6) χειμωνιάτικων μηνών. ( Για όλους όσους έχουν συμπληρώσει πάνω τα 120 ένσημα κάθε έτος .)

Μην ξεχνάμε ότι αυτοί οι αφανείς «Ήρωες», είναι η ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξη και θα πρέπει η κυβέρνηση να στηρίξει αυτές τις οικογένειες , που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες «τραβάνε 20 ώρα « ώστε όλοι εμείς να έχουμε σωστό servis κατά τις διακοπές μας κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Από την άλλη μεριά η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει και τους επισκέπτες από τα φαινόμενα αισχροκέρδειας , απάτης , κ.λ.π .

Θα πρέπει να γίνει εθνικό καθήκον και εθνικό στοίχημα , το μήνυμα σε «άπαντες», ότι ο τουρίστας θα αισθάνεται πλέον ότι βρίσκεται πραγματικά σε μια «φιλική» ευρωπαϊκή χώρα .

Η υποχρεωτική ανάρτηση από τις τουριστικές επιχειρήσεις( παντός Φύσεως) ενός τετραψήφιου τηλεφωνικού κέντρου σε εμφανές σημείο όπως π.χ Γ.Γ.Κ Τηλ Κεν. ( 1520) θα βοηθήσει κατά πολύ στην άμεση καταχώρηση της καταγγελίας αλλά και στην άμεση επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει .

Η κυβέρνηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ θα πρέπει να αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του τουρισμού και να επανδρώσει με εξειδικευμένα στελέχη την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή .

Τέλος, επειδή είναι γνωστό , εδώ και χρόνια ότι στην Ελλάδα τα πάντα είναι στον «Αέρα», η κυβέρνηση θα πρέπει να βάλει ένα τέλος στην ατιμωρησία και ασυδοσία των τουριστικών γραφείων που κάθε καλοκαίρι πνίγουν με χρέη τις τοπικές οικονομίες .

Η Ίδρυση οποιαδήποτε εταιρείας καθώς και η μεταφορά επισκεπτών μέσα στην Ελληνική επικράτεια θα πρέπει από εδώ και στο εξής να γίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένα standars, με συγκεκριμένους κανόνες .

Ο Κάθε επιχειρηματίας , ο κάθε tour operation , η το κάθε «αλλοδαπό γραφείο» Τουρισμού θα πρέπει να καταβάλει «ρήτρα business” στο Υπουργείο τουρισμού για κάθε παν ενδεχόμενο , όπως π.χ το να «βαρέσει κανόνι» η «μαϊμού επιχείρηση». Αυτή η «Ρήτρα» θα επιτρέπει στους αποζημιωθέντες να παραλάβουν τα χρήματα τους πίσω άμεσα και γρήγορα , χωρίς να επιβαρυνθεί οικονομικά το κράτος αλλά και οι τοπικές επιχειρήσεις .

Ενόψει της 35ης παγκόσμιας ημέρας τουρισμού , ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας ,απέναντι στην μοναδική ΕΛΛΗΝΙΚΗ «βαριά βιομηχανία» , πριν να είναι πολύ αργά .

Φώτης Αλεξόπουλος

Γραμματέας ΙΝΚΑ/ Γενική Ομοσπονδία καταναλωτών Ελλάδος

Πρ. Πρόεδρος Εργαζόμενων Επισιτισμού Δήμου Χερσονήσου Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ