2012-04-28 01:48:03
Φωτογραφία για Η Μισέλ δεν θέλει να γίνει… Χίλαρι
Αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, αλλά και η… περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο πολιτικό γίγνεσθαι των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μπαράκ Ομπάμα θα επικρατήσει τον Νοέμβριο του Μιτ Ρόμνεϊ, και θα κερδίσει μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, ως Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η θητεία αυτή ωστόσο θα είναι και η τελευταία. Κάτι που σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να αρχίσουν ήδη να σκέφτονται την επόμενη μέρα, καθώς ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είναι… Αλ Γκορ, ώστε να μπορεί να διεκδικήσει τον ρόλο του συνεχιστή της πολιτικής Ομπάμα, όπως προσπάθησε να κάνει ο Γκορ στις εκλογές του 2000, για τον Μπιλ Κλίντον. Τότε που ο Αλ Γκορ έχασε από τη… Φλόριντα, παρόλο που είχε επικρατήσει του Τζορτζ W Μπους στη λαϊκή ψήφο.

Οι περισσότεροι πιστεύουν μέχρι και σήμερα, ότι αν αντί του Αλ Γκορ υποψήφια ήταν η μέχρι τότε Πρώτη Κυρία Χίλαρι Κλίντον, καμία… Φλόριντα δεν θα αρκούσε για να διαστρεβλώσει την εκλογική επιθυμία των Αμερικανών πολιτών. Η Χίλαρι ωστόσο είχε διστάσει να κάνει το βήμα, δεν το έκανε ούτε το 2004, όταν άφησε τον Τζον Κέρι να κονταροχτυπηθεί με τον Μπους, και όταν τελικά πήρε τη μεγάλη απόφαση να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2008, έπεσε πάνω στον «τυφώνα Ομπάμα».


Το παράδειγμα της Χίλαρι Κλίντον έχει κάνει αρκετούς να αναρωτιούνται «why not» και για τη Μισέλ Ομπάμα. Η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής, θεωρείται επαρκώς κατηρτισμένη γύρω από την πολιτική, και δεν προκαλεί τα συναισθήματα αποστροφής που «γεννούσε» η Χίλαρι.

Η σημερινή Πρώτη Κυρία ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η περαιτέρω και πιο… βαθιά ενασχόληση με την πολιτική, δεν αποτελεί για εκείνη προοπτική ζωής. «Όταν λήξουν οι θητείες του, θα έχουμε πολλά άλλα χρήσιμα πράγματα να κάνουμε», σχολίασε η Μισέλ Ομπάμα. Το μέλλον βέβαια, θα δείξει statesmen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ