2014-10-11 23:28:10
Φωτογραφία για Εφαρμογή για κινητά βελτιώνει την ψυχική υγεία...
Λέγεται StudentLife και δημιουργήθηκε από τον Άντριου Κάμπελ, ειδικό στους υπολογιστές από το Κολέγιο Ντάρμουθ, και τους συνεργάτες του και κατάφερε να «σώσει» φοιτητές που θα κόβονταν στα μαθήματα.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τους αισθητήρες των κινητών τηλεφώνων για να μετρά τα επίπεδα στρες, κατάθλιψης και μοναξιάς φοιτητών και να τα συγκρίνει με την ακαδημαϊκή τους απόδοση.

Οι επιστήμονες είχαν την υποψία ότι παράγοντες, όπως η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου, η κοινωνικότητα, η διάθεση, ο φόρτος εργασίας αλλά και τα επίπεδα στρες παίζουν ρόλο στην απόδοση των φοιτητών. Οδηγήθηκαν λοιπόν στην εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ένα app όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε, που ονομάζεται StudentLife και ελέγχει τις μετρήσεις που γίνονται από τους αισθητήρες του SMARTPHONE. Στη συνέχεια συνέλεξαν εθελοντές οι οποίοι χρησιμοποίησαν την εφαρμογή επί 10 εβδομάδες.


Η εφαρμογή κατέγραφε σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής των εθελοντών, όπως τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, η συχνότητα και η διάρκεια των συνομιλιών, η θέση του χρήστη μέσω GPS. Η κάμερα του κινητού «παρακολουθούσε» ακόμη και πότε ο χρήστης έσβηνε και άναβε τα φώτα κάθε νύχτα.

Αναλύοντας τα δεδομένα η εφαρμογή ήταν σε θέση να εξαγάγει συμπεράσματα σχετικά με τα επίπεδα χαράς, κατάθλιψης, μοναξιάς και στρες του κάθε εθελοντή.

Όπως προέκυψε, οι φοιτητές που «ανθούν» βρίσκονται συχνότερα με άλλα άτομα και έχουν μεγαλύτερες σε διάρκεια συζητήσεις, ενώ οι φοιτητές με κατάθλιψη αλληλεπιδρούν λιγότερο με άλλους ανθρώπους και εμφανίζουν διαταραχές στον ύπνο - είτε κοιμούνται με «διαλείμματα» είτε κοιμούνται υπερβολικά πολύ.

Η μοναξιά σκιαγραφείται ως έναν βαθμό από το ότι το άτομο δεν βγαίνει συχνά έξω, όπως αποκαλύπτει το κινητό τηλέφωνο, ενώ ο συνδυασμός προβλημάτων στον ύπνο και μικρών σε διάρκεια συνομιλιών αποτελεί δείκτη πρόβλεψης του στρες.

Οι ερευνητές συνέκριναν αυτά τα δεδομένα με τις επιδόσεις του κάθε φοιτητή, κατά πόσον έκανε τις εργασίες του ή τι βαθμούς είχε στα εξάμηνα και στις εξετάσεις.

«Ανακαλύψαμε για πρώτη φορά ότι τα αυτοματοποιημένα αυτά δεδομένα που προέρχονται από τους αισθητήρες του κινητού χωρίς να κάνει κάτι ο χρήστης συνδέονται στενά με τα επίπεδα κατάθλιψης, στρες και μοναξιάς των φοιτητών καθώς και με τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους» ανέφερε ο δρ Κάμπελ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ