2014-10-29 10:08:20
Φωτογραφία για Από το τέρας του Λοχ Νες στο «γιγαντιαίο καβούρι» Crabzilla. 13 πλάσματα που δεν υπήρξαν ποτέ και όμως έγιναν πρωτοσέλιδο...   Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/
Σημεία και τέρατα. Πλάσματα, όντα, ζώα, τέρατα, μύθοι και καμία πραγματικότητα. Ο κόσμος έχει ανάγκη για ιστορίες σαν εκείνη της Νέσι του Λοχ Νες , αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή και μερικές φορές απορρίπτει τη φαντασία Οι ιστορίες για τα Τέρατα που στοιχειώνουν μια λίμνη ή ένα σπίτι αποτελούν βέβαια αρκετές φορές το καλύτερο όπλο για επιτυχημένο μάρκετινγκ στον κόσμο του διαδικτύου και περνάνε μήνες ή και χρόνια ολόκληρα για να αποδεχθεί το φανατικό κοινό που στηρίζει τις ιστορίες συνωμοσίας, πως πρόκειται απλά για συμπτώσεις ή φωτογραφικά παιχνίδια που κάποιοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Πρόσφατο παράδειγμα το τέρας Crabzilla. Ένα γιγαντιαίο καβούρι που υποτίθεται πως απεικονίστηκε σε καρέ των Google Maps και εντοπίστηκε στο Kent της Βρετανίας. Στην πραγματικότητα ήταν βράχια. Αλλά πολλοί πίστεψαν πως επρόκειτο για ένα τεράστιο καβούρι.

Ιστορίες που δεν επαληθεύτηκαν ποτέ ως αληθινές


1.) Skunk Ape

Το 2000 μια γυναίκα από τη Φλόριντα των ΗΠΑ κάλεσε την αστυνομία στο σπίτι της και έδειξε στα όργανα την παραπάνω φωτογραφία ισχυριζόμενη ότι ο εικονιζόμενος πίθηκος με το γκρι μούσι έκοβε βόλτες στον κήπο της. Οι Αρχές δήλωσαν τελικά πως επρόκειτο για αποτέλεσμα φωτομοντάζ της γυναίκας που προφανώς ήθελε να τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας.

2.) Το τέρας του Λοχ Νες

Σύμφωνα με το μύθο η Νέσι ζει στη λίμνη του Λοχ Νες της βόρειας Σκωτίας. Αναφορές για την ύπαρξη ενός απροσδιόριστου τέρατος στη λίμνη του Λοχ Νες χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα, όταν σύμφωνα με το θρύλο ο άγιος Κολούμπα έσωσε με θαυματουργικό τρόπο τη ζωή ενός ανθρώπου από αυτό. Στις πρώτες σύγχρονες αναφορές ανήκει μια ανώνυμη επιστολή στην εφημερίδα Inverness Courier το 1933, σύμφωνα με την οποία ένα ζευγάρι είχε παρατηρήσει στη λίμνη του Λοχ Νες ένα άγνωστο είδος, όπως μαρτυρούσαν τα ίχνη του στην επιφάνεια της θάλασσας. Αργότερα αποδείχθηκε πως η περιγραφή του ήταν υπερβολική.

Έκτοτε ακολούθησαν περισσότερες μαρτυρίες και διαφορετικές αναφορές σε ένα «τέρας» μήκους από 6 έως 125 πόδια. Τον Απρίλιο του 1934 εμφανίστηκε μια φωτογραφία της Νέσι, γνωστή και ως η «φωτογραφία του χειρουργού», δημιούργημα του γυναικολόγου Ρόμπερτ Γουίλσον. Αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο δημοφιλή απεικόνιση του τέρατος που εμφανίζεται με μακρύ λαιμό και μικρό κεφάλι, έχοντας παρόμοια χαρακτηριστικά με ένα πλησιόσαυρο. Ο γιος του Γουίλσον παραδέχτηκε την πλαστότητά της, η οποία αποδείχτηκε το 1994 από μια ομάδα ερευνητών. Υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το 2003, με χρήση σόναρ, απέτυχαν να εντοπίσουν το θρυλούμενο ερπετό.

3.) Ο πίθηκος του De Loys

Ο Ameranthropoides loysi (πίθηκος του De Loys) φέρεται να είναι ένα μεγάλο ανθρωποειδές που παρουσιάστηκε από τον François De Loys κατά τη διάρκεια της αναζήτησης πετρελαίου (1917-1920) σε μια περιοχή κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας, κυρίως κοντά στη λίμνη Μαρακαΐμπο. Σύμφωνα με την αναφορά του de Loys, ενώ η ομάδα είχε στρατοπεδεύσει κοντά στον ποταμό Τάρα, τους πλησίασαν δύο μεγάλα πλάσματα. Αρχικά, οι άνδρες πίστεψαν ότι ήταν αρκούδες, αλλά μετά παρατήρησαν την περίεργη εμφάνισή τους.

Τα πλάσματα, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, φαινόταν θυμωμένα, αφόδευσαν στα χέρια τους και πέταξαν τα κόπρανα στους άνδρες. Φοβούμενοι για την ασφάλειά τους, οι άνδρες πυροβόλησαν και σκότωσαν το αρσενικό. Το θηλυκό τότε έφυγε στο δάσος. Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επιβεβαιωθεί.

4.) Τα Βρετανικά Πούμα

Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε από ιδιώτη στη Βρετανία. Οι αρχικές αναφορές περί Πούμα στο Μεγάλο Νησί διαψεύστηκαν. Η φωτογραφία απεικονίζει μια μεγάλη γάτα.

5.) Chupacabra

Το σκυλί-βαμπίρ. Ένα θρυλικό ζώο, κάτι ανάμεσα σε σκύλο, κογιότ και αλεπού, με μεγάλα δόντια και ρύγχος χοίρου, που κατάγεται από το Πουέρτο Ρίκο και κυνηγά τα κατοικίδια ζώα για να τους ρουφήξει το αίμα. Αυτός είναι ο μύθος του. Η Ζωολογία δεν το αναγνωρίζει επισήμως παρότι αναφορά για τη δράση του γίνεται κατά καιρούς από ενημερωτικά δίκτυα της Λατινικής Αμερικής.

Το όνομα chupacabra βγαίνει από τις ισπανικές λέξεις «chupar», που σημαίνει ρουφώ και «cabra», που σημαίνει κατσίκα. Οι επιστήμονες θεωρούν πως τα «χτυπήματα» του σκύλου-βαμπίρ αποδίδονται σε σκυλιά που έχουν υποστεί γενετικές μεταλλάξεις.

6.) Ο Μεγαλοπόδαρος των Patterson και Gimlin

Η διάσημη φωτογραφία των Patterson–Gimlin με τον «Μεγαλοπόδαρο». Πρόκειται για καρέ τραβηγμένο στις 20 Οκτωβρίου του 1967 στο Bluff Creek στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου εμφανίζεται ένα άγνωστο ον το οποίο οι άνθρωποι που το κατέγραψαν πρότειναν πως είναι ένας «Μεγαλοπόδαρος». Το φιλμ έχει αμφισβητηθεί από πολλούς. Οι περισσότεροι επιστήμονες το έχουν κρίνει ως φάρσα.

7.) Champ

Συχνά αναφερόμενο ως «Το Τέρας του Loch Ness της Αμερικής», το μυστηριώδες πλάσμα της λίμνης Champlain (που συνορεύει με το Βέρμοντ, τη Νέα Υόρκη και τον Καναδά) ονομάζεται Champ. Οι περιγραφές του τέρατος διαφέρουν κατά πολύ, αλλά λέγεται ότι είναι από 10 έως 100 πόδια μακρύ, το δέρμα του σκούρο και με πολλά εξογκώματα. Το κεφάλι του υποτίθεται ότι μοιάζει με φιδιού ή σκύλου.

Μια φωτογραφία που σύμφωνα με ισχυρισμούς απεικόνιζε το τέρας, δημοσιεύτηκε στους New York Times το 1981, δίνοντας στο τέρας εθνική φήμη και θεωρήθηκε η καλύτερη απόδειξη για το Champ στην πραγματικότητα για οποιοδήποτε λιμναίο τέρας. Η ειρωνεία είναι ότι η φωτογραφία που έκανε διάσημο το Champ αποκαλύφθηκε αργότερα σε μια έρευνα του 2003 ότι απεικόνιζε σχεδόν σίγουρα ένα κούτσουρο που επέπλεε αντί ένα λιμναίο τέρας. Ενώ οι θεάσεις του Champ έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ο θρύλος παραμένει ζωντανός από την τοπική ομάδα μπάσκετ μικρότερης κατηγορίας, τους Vermont Lake Monsters.

8.) Ο Μεγαλοπόδαρος της Πενσιλβανίας

Ο άνδρας ονόματι Rick Jacobs είχε τραβήξει το παραπάνω πλάνο και ανέφερε πως επρόκειτο για έναν Μεγαλοπόδαρο. Τελικά είχε τραβήξει μια αρκούδα.

9.) Το Alien του Roswell

Την Ημέρα Ανεξαρτησίας (4 Ιουλίου) του 1947, ή κάπου εκεί γύρω, κατά τη διάρκεια μιας σφοδρής καταιγίδας κοντά στην πόλη Ρόσγουελ στο Νέο Μεξικό, ένα πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας της Αμερικής που χρησιμοποιούσε μπαλόνια υψηλού υψόμετρου, πήγε στραβά με αποτέλεσμα τα μπαλόνια να σκάσουν και να πέσουν στη Γη. Αυτό το ασήμαντο γεγονός στην ιστορία των αναγνωριστικών πτήσεων αποδείχτηκε να είναι το Μπιγκ Μπανγκ της UFOλογίας. Οι οπαδοί των UFO βλέπουν την 4η Ιουλίου σαν τη μέρα όπου ένα UFO έπεσε στη Γη.

Κάποιοι «UFOλόγοι» ισχυρίζονται ότι η Πολεμική Αεροπορία, αλλά και άλλοι κυβερνητικοί συνωμότες, συνέλεξαν και εξωγήινους που τους πήγαν για ανάκριση ή νεκροψία. Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι όλη η μοντέρνα μας τεχνολογία δημιουργήθηκε από την ανάλυση και την αντιγραφή της εξωγήινης τεχνολογίας που βρέθηκε εκεί. Οι σκεπτικιστές συμφωνούν ότι κάτι συνετρίβη στο Roswell το 1947, όχι όμως ένα εξωγήινο σκάφος.

Η αυθεντικότητα της παραπάνω φωτογραφίας δεν έχει πιστοποιηθεί ποτέ.

10.) Ο γίγαντας του Cardiff

Η περίφημη φάρσα του καπνοπώλη George Hull. Κάποια στιγμή, το 1868, διαφώνησε σε μια συγκέντρωση Μεθοδιστών για ένα εδάφιο της Γέννεσης, όπου αναφέρεται πως κάποτε ζούσαν στη Γη γίγαντες.

Ανίκανος να πείσει τους Μεθοδιστές για το αντίθετο, αποφάσισε να κάνει κάτι.

Και έθαψε στη γη έναν δικό του γίγαντα που έγινε τουριστική ατραξιόν στο Cardiff της Νέας Υόρκης. Ο γίγαντας εκτίθεται ακόμα και σήμερα στο Farmer’s Museum στο χωριό Cooperstown της Νέας Υόρκης.

11.) Kasai Rex

Ο δεινόσαυρος που θεωρητικά ζούσε στις ζούγκλες της Αφρικής. Όλες οι φωτογραφίες του Rex είναι ψεύτικες.

12.) Η τεράστια σαύρα της Αυστραλίας

Η φωτογραφία χρονολογείται στο 1965 όταν μια οικογένεια ταξίδεψε στην Αυστραλία και ισχυρίζεται πως έπιασε στον φακό της αυτή την τεράστια σαύρα. Υποτίθεται πως αυτός ο θαλάσσιος δράκοντας εντοπίζεται στους κρύους βραχώδεις υφάλους της νότιας και δυτικής Αυστραλίας. Ωστόσο η επιστημονική κοινότητα αμφισβητεί την ύπαρξη του.

13.) Thunderbird

Το Thunderbird είναι ένα θρυλικό πλάσμα των αυτοχθόνων πληθυσμών της Βόρειας Αμερικής. Πρόκειται για ένα υπερφυσικό πουλί που συμβολίζει την εξουσία και την δύναμη. Απεικονίζεται στην τέχνη, τα τραγούδια και σε ιστορίες, ενώ απαντάται με διάφορες μορφές και στους λαούς της Νότιας Αμερικής.

Το όνομα του Thunderbird, προέρχεται από την πεποίθηση ότι το χτύπημα των φτερών του, προκαλεί βροντές και ανέμους. Περιγράφεται ως ένα μεγάλο πουλί, ικανό να δημιουργήσει θύελλες και βροντές, ενώ πετάει. Επίσης λένε πως τα σύννεφα το ακολουθούν όπου και αν πάει. Η φυλή Σιού, πίστευε ότι το Thunderbird κατέστρεψε ένα πολύ επικίνδυνο τέρας που ονομάζεται Unktehila.

Η παραπάνω φωτογραφία είχε δημοσιευθεί σε εφημερίδα της Αριζόνα το 1860. Ωστόσο θεωρήθηκε και αυτή, ψεύτικη.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ