2012-04-29 08:39:03
Φωτογραφία για «Για αυτό θα πέσει η Ευρώπη» - Στο 24,4% ανεργία στην Ισπανία
Στο 24,4% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανίας το α΄τρίμηνο του 2012, από 22,9% το τελευταίο τρίμηνο του 2011... ενώ άλλοι 365.900 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Είναι εντυπωσιακό ότι συνολικά 5,6 εκ. Ισπανοί βρίσκονται εκτός εργασίας και 1,7 εκατομμύρια νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Μάλιστα, η ανακοίνωσε έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής υποβάθμισης από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's κατά δύο βαθμίδες, από το Α στο BBB+, με αρνητικές προοπτικές, ενώ παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας, προβλέποντας συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,5% το 2012.

Σχόλιο – Άποψη (GFF)

Όπως επανειλημμένως έχει σχολιαστεί από το GFF, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που υπάρχουν πλέον στην ευρωζώνη είναι η κατάρρευση της ως αποτέλεσμα των κοινωνικών αντιδράσεων. Συγκεκριμένα, αν και το βάρος των αναλύσεων και των σχολίων πέφτει στα οικονομικά μεγέθη, πιστεύουμε ότι μπορεί να μην είναι μακριά η στιγμή που κάποια κυβέρνηση κράτους μέλους, υπό το βάρος των κοινωνικών αντιδράσεων θα ζητήσει την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ