2012-04-29 09:21:37
Φωτογραφία για ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
Αντιστρόφως ανάλογα είναι η επιβολή φόρων και τα έσοδα που αυτοί φέρνουν στα ταμεία. Περίτρανη απόδειξη αποτελούν τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, που δείχνουν ότι το 2011 το κράτος είχε κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ λιγότερα έσοδα από το 2009.

Και αυτό, παρότι μεσολάβησαν η σημαντική αύξηση μιας σειράς άμεσων κι έμμεσων φόρων και επιβλήθηκαν οι έκτακτες εισφορές και τα νέα χαράτσια.

Αν δεν παταχθεί η φοροδιαφυγή από μικρούς και μεγάλους παραβάτες, το 2012 θα κλείσει με ακόμη μικρότερα φορολογικά έσοδα παρά την ισχύ των άγριων εισπρακτικών μέτρων, προειδοποιούν οι ειδικοί. Ήδη η μεγαλύτερη βουτιά καταγράφεται στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος, που από 19,15 δις το 2009, κατρακύλησε κάτω από τα 18 δις πέρσι και συνεχίζει τον κατήφορο, λόγω της ανεργίας και της μείωσης μισθών και συντάξεων.

Την τελευταία τριετία η Βουλή ενέκρινε κάπου χίλιες φορολογικές διατάξεις, που όμως φαίνεται ότι αφορούσαν μόνο μια μερίδα των πολιτών, που όλως τυχαίως έχει και τα χαμηλότερα εισοδήματα.


Έτσι, με στόχο να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία,  δίνεται και νέα παράταση έως τις 31 Μαΐου, από το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω δόσεων που μπορούν να αρχίζουν ακόμη κι από τα εκατό ευρώ.

Στην ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οφειλέτες με χρέη που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα ως και τις 29 Φεβρουαρίου του 2012, εφόσον η βασική οφειλή δεν ξεπερνά τα δέκα χιλιάδες ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ για τις επιχειρήσεις.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ