2012-04-30 12:01:17
Φωτογραφία για ΤΟ ΠΙΟ... ΔΥΣΚΟΛΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ!
Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ο τελικός Κυπέλλου ήταν ένα από τα πιο δύσκολα βράδια της προπονητικής του καριέρας, μακράν το πιο δύσκολο βράδυ της τριετούς παρουσίας του στον Ολυμπιακό. Φυσικά όχι εξαιτίας της συναρπαστικής εξέλιξης του αγώνα, αλλά κυρίως γιατί ήξερε πως αυτό το παιχνίδι ήταν η αυλαία της παρουσίας του στον πάγκο των ερυθρόλευκων.

Η ροή του αγώνα δεν τον άφησε στη διάρκεια των 120 λεπτών να συνειδητοποιήσει απόλυτα πως το βράδυ του Σαββάτου "έκλεισε" τον δεύτερο κύκλο του στο Λιμάνι. Ο Βάσκος έζησε έντονα τον τελικό έχοντας στο μυαλό του τον προηγούμενο τελικό του 2009 απέναντι στην ΑΕΚ. Δεν περίμενε την κατακόρυφη πτώση της ομάδας του στην επανάληψη και όταν πλέον το ματς πήγε στην παράταση, με τον Ολυμπιακό να χάνει ευκαιρίες, σκέφτηκε πως το φινάλε του στον Θρύλο θα μοιάζει πολύ με αυτό της πρώτης του θητείας.

Τότε ο τελικός είχε κριθεί στα πέναλτι... Το γκολ του Φουστέρ όμως, έλυσε τον γρίφο και χάρισε στον Βαλβέρδε ένα πιο ήρεμο φινάλε, με τον Βάσκο να ξεσπά σε πανηγυρισμούς αγκαλιάζοντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Άλλωστε είχε πολύ άγχος και το είχε πει από νωρίς στους συνεργάτες του. Ηθελε να φύγει με έναν ακόμη τίτλο, όχι με αποτυχία στο φινάλε.


«Θέλω να με θυμούνται ως νικητή μέχρι το φινάλε» είχε πει παραμονές του αγώνα και για αυτό για πρώτη φορά το άγχος που τον είχε καταβάλλει στη διάρκεια του αγώνα ήταν εμφανές.

Για πρώτη φορά, μάλιστα, στον καυγά του Μανιάτη με τον Επσταϊν στη λήξη του 90λεπτου έδειξε τον εκνευρισμό του. Βέβαια ηρέμησε γρήγορα και στο τέλος πήρε τη χαρά μιας ακόμη επιτυχίας.

«Είναι το πιο δύσκολο βράδυ μου στον Ολυμπιακό» εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτη του λίγα λεπτά μετά το τέλος του τελικού. Το νταμπλ ήρθε, μαζί όμως και το φινάλε του στην ομάδα... Ο λαός του Θρύλου, του έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη βραδιά Με το ζόρι κρατήθηκε να μην κλάψει, ακούγοντας ρυθμικά το όνομά του από 40 χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού.

«Αν μπορούσε θα τους αγκάλιαζε όλους, έναν προς έναν» ήταν η ατάκα στενού συνεργάτη του Βάσκου μετά τον αγώνα. Δεν είχε τυχαία το χέρι του στην καρδιά όταν χαιρετούσε τον κόσμο στον γύρο του θριάμβου.

Η... επίθεση λατρείας των ερυθρόλευκων οπαδών ήταν αναμενόμενη, αλλά όσα και αν περιμένεις, είναι τελείως διαφορετικό να το ζεις!

Ο Βαλβέρδε ξέρει καλύτερα από όλους ότι αυτό που έζησε τρία χρόνια από τον κόσμο του Ολυμπιακού δεν θα το ξαναζήσει στην καριέρα του. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ