2014-12-16 00:12:05
Φωτογραφία για Ρωσικός πολεμικός στόλος σε λιμάνια της Αμερικής
Eδώ και κάποιες ημέρες η Ρωσία επικύρωσε τη συμφωνία μεταξύ αυτής και της Νικαράγουα για να υλοποιηθεί η διαδικασία άφιξης πλοίων του ρωσικού πολεμικού στόλου στα λιμάνια αυτής της χώρας της Κεντρικής Αμερικής.Ο ρώσος πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν τον Ιούλιο του 2014 επισκέφθηκε τη Νικαράγουα στα πλαίσια ενός ταξιδιού στη Λατινική Αμερική όπου και συνάντησε τον πρόεδρο Daniel Ortega πρώην επαναστάτη ηγέτη του κινήματος των Σαντινίστας.

Κατά την συνάντησή του συζήτησε τη στρατιωτική συνεργασία και την εγκατάσταση σταθμών στο έδαφος τoυ συστήματος GLONASS στη Νικαράγουα όσο και για τη συμμετοχή της Ρωσίας στην κατασκευή της διώρυγας της Νικαράγουα που θα ενώνει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό ωκεανό.Tο ρωσικό σύστημα (GLONASS) GLObal NAvigation Satellite System δημιουργήθηκε το 1993 και προορίστηκε να καθορίζει τα δεδομένα των στοιχείων επί εδάφους,θάλλασας,αέρα αλλά και στο υπερατμοσφαιρικό διάστημα.


Επιπλέον η Ρωσία συνεχίζει να διαπραγματεύεται την εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής κυρίως στην Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο ρώσος υπουργός Άμυνας Sergueï Choïgou ανακοίνωσεσχέδια για την επέκταση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας συνυπολογισμένης της χρήσης των ξένων λιμανιών για το ρωσικό στόλο και τη δημιουργία αεροπορικών βάσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion η Ρωσία και οι χώρες αυτές διεξάγουν εντατικές διαπαραγματεύσεις.

Τον Οκτώβριο του 2014 η Αργεντινή δέχθηκε ν΄αναπτυχθούν στρατιωτικές ρωσικές βάσεις στο έδαφός της. Ακόμη κι αν επίσημα οι συμφωνίες με την Κούβα και την Βενεζουέλα δεν έχουν υπογραφεί ήδη τα ρωσικά πολεμικά πλοία είχαν παρουσία στο λιμάνι της Αβάνα σε απόσταση αναπνοής από την Φλώριδα.

Αν και μια επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν φαντάζει παρά λίγο πιθανή σε περίπτωση που αυτό θα συμβεί μια μέρα οι ρώσοι προκαθόρισαν να μεταφέρουν τον πόλεμο σε έδαφος των ΗΠΑ.(reseauinternational.net 14/12/14)

ΗΠΑ και Ρωσία βρίσκονται σε μια συνεχή αλλελοπεριχώρηση κι αλληλοδιείσδυση σε χώρες επιρροής οι μεν σε χώρες της Βαλτικής και Ουκρανία,Γεωργία κλπ h δε στη λατινική και κεντρική Αμερική… Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ