2012-05-01 07:19:09
Φωτογραφία για Ντοκιμαντέρ για το ευάλωτο και μοναδικό οικοσύστημα του Δέλτα του Δούναβη
Ένα ντοκιμαντέρ και 65 μικρού μήκους ταινίες με στόχο την επικέντρωση της προσοχής στη μοναδικότητα και στη σημασία προστασίας... της βιοποικιλότητας του Δέλτα του Δούναβη ετοιμάζονται στο πλαίσιο εκστρατείας «Ο Δούναβης – Ένας σχεδόν χαμένος παράδεισος».

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται με πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Σώστε το Δούναβη και το Δέλτα (ASDD).

Το 60 λεπτών ντοκιμαντέρ προβάλλει τη βιοποικιλότητα του Δέλτα του Δούναβη, στην ανατολική Ρουμανία, τη φύση, τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά και τις απειλές που αντιμετωπίζει το σημαντικό οικοσύστημα.

Οι 65 μικρού μήκους ταινίες, διάρκειας περίπου δύο λεπτών η κάθε μία, θα παρουσιάζουν είδη ζώων και φυτών και τους οικοτόπους που είναι αντιπροσωπευτικοί του Αποθέματος Βιόσφαιρας του Δέλτα του Δούναβη, της Ρουμανίας, της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο κινηματογραφικός φακός «αιχμαλωτίζει» επίσης τους κινδύνους που απειλούν ένα από τους μεγαλύτερους και τους καλύτερα συντηρημένους σχηματισμούς Δέλτα της Ευρώπης.

Το ντοκιμαντέρ και οι ταινίες μικρούς μήκους εντάσσονται στο πρόγραμμα «Δούναβης – Ένας σχεδόν χαμένος παράδεισος» με το οποίο η μη κυβερνητική οργάνωση προσπαθεί να συμβάλει στην προστασία της βιοποικιλότητας του Δέλτα του Δούναβη μέσω πληροφόρησης και ενημερωτικών δράσεων για τις τοπικές κοινωνίες, για τους οικονομικούς παράγοντες, για τους τουρίστες, καθώς και για τους τοπικούς, περιφερειακούς και εθνικούς ιθύνοντες και να δημιουργήσει μία συμβουλευτική δομή για όσους ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της περιοχής.

Η οργάνωση «Σώστε το Δούναβη και το Δέλτα» ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό τη διαφύλαξη του Αποθέματος Βιόσφαιρας του Δέλτα του Δούναβη και αναλαμβάνει συνεχώς δράσεις για οικολογικά ζητήματα αποδεικνύοντας με συγκεκριμένα αποτελέσματα ότι μπορούν να υπάρξουν λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ