2015-01-05 23:33:22
Φωτογραφία για «Το Βερολίνο με τις δηλώσεις για τις Ελληνικές εκλογές βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ»
Ως «πολύ λογική» χαρακτηρίζει την «πολύ πιο επιφυλακτική και πιο... διπλωματική στάση των αυστριακών κυβερνητικών κύκλων» προς τις ελληνικές εκλογές, η αυστριακή εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» σε σημερινό της άρθρο, αποφαινόμενη συγχρόνως πως: «οι θεωρούμενες από πολλούς Έλληνες - και όχι άδικα- ως απόπειρα ανάμιξης και εκβιασμού, δηλώσεις από τη Γερμανία, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να αποτελέσουν προεκλογική βοήθεια για τον Τσίπρα, σύμφωνα με το σύνθημα: τώρα ακόμη περισσότερο».

Στο άρθρο, με τίτλο «Αθήνα: Οι Αριστεροί ζητούν απαλλαγή χρέους», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, στις οποίες προβλέπεται μια νίκη του αριστερού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνουν ήδη τη σκιά τους μέχρι τη Γερμανία, καθώς ο αρχηγός του Αλέξης Τσίπρας θέλει να δώσει τέλος στη θεωρούμενη από πολλούς Έλληνες υπαγόρευση λιτότητας από τη Γερμανία και ζητάει μια τουλάχιστον μερική απαλλαγή χρέους, κάτι που προξενεί ολοένα και περισσότερη νευρικότητα στο Βερολίνο».


Η εφημερίδα παραπέμπει στην αναζωπύρωση της συζήτησης, με τις προειδοποιήσεις από Μέρκελ και Σόιμπλε μέσα από το σχετικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», ως προς μια έξοδο της Ελλάδας έπειτα από μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο σημειώνεται πως «εξαιτίας της πολιτικής λιτότητας (μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα, μαζικές μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.ά.), η κατάσταση για πολλούς Έλληνες είναι τόσο κακή ώστε ορισμένες από τις απαιτήσεις του Αλέξη Τσίπρα να είναι από κοινωνικής άποψης πολύ δικαιολογημένες», ενώ κατά την άποψη πολλών οικονομολόγων, προστίθεται, θα είναι επίσης αναπόφευκτη μια νέα διαγραφή χρέους, την οποία ζητά τώρα και πάλι ο Τσίπρας.

Η «Κρόνεν Τσάιτουνγκ» υπογραμμίζει πως τακτικά δεν είναι απερίσκεπτο το ότι ο Τσίπρας υπενθυμίζει στους Γερμανούς τη Συνθήκη του Λονδίνου το 1953, με την οποία για την τότε νέα Ομοσπονδιακή Γερμανία διαγράφονταν τα προπολεμικά και μεταπολεμικά γερμανικά χρέη, ακόμη και από την ίδια την Ελλάδα.

Εκτός αυτών, είναι νομικά αδύνατο να αποπεμφθεί μια χώρα από την Ευρωζώνη, κάτι που, εξάλλου, θα απέβαινε εξαιρετικά ακριβό, καθώς ένα μεγάλο μέρος των περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ του χρέους προέρχεται από δημόσιους πιστωτές και αυτά τα χρήματα θα χάνονταν σε βάρος των φορολογούμενων, καταλήγει το άρθρο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ