2015-01-14 10:50:46
Φωτογραφία για Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» του Τ/Σ EXTRA ΤV και στο δημοσιογράφο Κυριάκο Βελόπουλο
Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην εκπομπή «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ» του Τ/Σ EXTRA ΤV και στο δημοσιογράφο Κυριάκο Βελόπουλο

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ξεκινάμε, λοιπόν, το αποκαλυπτικό μας δελτίο, κάθε βράδυ 9.30’ η ώρα είμαστε εδώ.

Να καλησπερίσουμε τον Υπουργό τον κύριο Δένδια, υποψήφιο στη Β’ Αθηνών. Κύριε Υπουργέ, σας ευχαριστούμε για την αποδοχή της προσκλήσεως.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ σας ευχαριστώ που με καλέσατε και μου δώσατε την ευκαιρία να μιλήσουμε.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πιστέψτε με, η σημερινή κουβέντα, γιατί δράττομαι της ευκαιρίας να ξεκινήσουμε από την είδηση που μας ήρθε από την Interpol.

Μία είδηση η οποία πρέπει να την δούμε προσεκτικά, κύριε Υπουργέ, διότι ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει ότι έχουμε πυρήνες εν υπνώσει και στην Ελλάδα. Αυτό λέει η Interpol.

Να το δούμε από το voicenews.gr, να το άρθρο: «Σήμα της Europol για στίγμα τζιχαντιστών, πυρήνες εν υπνώσει στην Ελλάδα». Voicenews.gr, λοιπόν, από εκεί μπορείτε να παίρνετε την είδηση.


Και ρωτώ, λοιπόν, τον Υπουργό ο οποίος ήταν Υπουργός, και πετυχημένος Υπουργός, στο Δημοσίας Τάξεως, να μας πει αν επί υπουργίας του είχε παρεμφερείς πληροφορίες ή υπήρχαν τέτοια στοιχεία για την Ελλάδα.

                                 «ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ»

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Βελόπουλε, υπάρχει πάντα, ας μην απλοποιούμε τα πράγματα, μία δυσάρεστη πραγματικότητα για τη χώρα μας, ότι πολύ κοντά μας, στη Συρία, δηλαδή σε μία χώρα που έχει έξοδο στη Μεσόγειο, μία μόνιμη πλέον εγκατάσταση οργανώσεων που είναι απολύτως χαρακτηρισμένες ως τρομοκρατικές.

Και κατά συνέπεια,  υπάρχει ευκολία μετακίνησης προς την Ευρώπη και αυτό σηματοδοτεί ένα μεγάλο κίνδυνο για την πατρίδα μας. Και από την άλλη, ξέρετε καλά ότι δημιουργούνται ροές μέσα από την Τουρκία, μεταναστευτικές ροές μέσα στις οποίες μπορεί να κρύβονται και άνθρωποι οι οποίοι έχουν διαφορετικά κίνητρα, που είναι τρομοκράτες.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ θέλω να απευθύνω ένα ερώτημα στον Υπουργό. Είχατε πει, όχι εσείς αλλά η Κυβέρνησή σας, ότι θα κάνετε ένα περιβόητο φράχτη εκεί στον Έβρο, ο οποίος δεν έχει τελειώσει ακόμα βέβαια, εξ όσων γνωρίζω είναι στο 30% με 40% και 50%.

«ΟΛΟΣ Ο ΕΒΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΥΡΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ»

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όχι, όχι, θα σας πω αν θέλετε. Δεν είναι ακριβής η πληροφορία την οποία έχετε. Ο μεν φράχτης ως φράχτης αφορούσε - δεν είχε ξεκινήσει από τη Νέα Δημοκρατία για να είμαστε  ειλικρινείς, είχε ξεκινήσει από τον κύριο Παπουτσή ως Υπουργό επί Κυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – και κάλυπτε 40 χιλιόμετρα, ολοκληρώθηκε επί των ημερών μου.

Από την άλλη,  όλος ο Έβρος είναι θωρακισμένος με ένα πολύ πιο σύγχρονο σύστημα από τον  φράχτη, δηλαδή με ένα σύστημα υπερσύγχρονων καμερών Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:Το λάθος είναι δικό μου, ζητάω συγνώμη που σας διακόπτω, για την τάφρο αναφέρομαι.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Η  τάφρος…

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το λάθος είναι δικό μου, για την τάφρο αναφέρομαι, για να καταλάβουν και οι τηλεθεατές. Όντως ο φράκτης έχει τελειώσει, αλλά έχουμε πρόβλημα με την τάφρο. 

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να σας το πω και για τον Έβρο όλο. Ο Έβρος είναι απολύτως θωρακισμένος από πλευράς λαθρομετανάστευσης, υπάρχει ένα υπερσύγχρονο σύστημα καμερών με πολύ σύγχρονα επιχειρησιακά κέντρα, αξίζει παραδείγματος χάριν αυτό που είναι στη Νέα Βύσσα να το δει κανείς. Είναι «διαστημικό». Έχει θέα 12 χιλιόμετρα μέσα στην Τουρκία, φαίνεται ξεκάθαρα ο λαθρομετανάστης όταν κινείται.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η κίνηση.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Και είναι έτσι εφικτό στον Έλληνα συνοριοφύλακα να βρίσκεται ακριβώς επί της γραμμής, εάν χρειάζεται και μέσα στο ποτάμι με φουσκωτά σκάφη, τα οποία υπάρχουν και αποκτήθηκαν επί των ημερών μου, ώστε να εμποδίζεται η διέλευση και να καλείται ο Τούρκος στρατοχωροφύλακας να παραλάβει τον παράνομο ή τους παράνομους μετανάστες.

Η τάφρος είναι κάτι διαφορετικό. Έχει να κάνει με ένα αντιαρματικό έργο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πράγματι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Όπως ξέρετε,  η Ελλάδα έχει υπογράψει διεθνή σύμβαση με την οποία έχει σηκώσει από τον Έβρο τις νάρκες κατά προσωπικού.

Επειδή θεωρήθηκε, λοιπόν, ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα κενό στην ελληνική άμυνα….

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και είναι, διότι η άλλη πλευρά έχει πάρει, ξέρετε, και ειδικά, ξέρετε, οχήματα για να μπορεί να ξεπερνάει και να κάνει προέλαση πάνω από τον ποταμό. Ειδικά τεθωρακισμένα οχήματα έχει πάρει η Τουρκία για να μπορεί να περνάει 70 ή 80 μέτρα, ειδικές αερογέφυρες εν πάση περιπτώσει.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Οι Τούρκοι έχουν μηχανήματα γεφύρωσης του Έβρου, βέβαια εξαρτάται από το βάθος του νερού, τις συνθήκες, και λοιπά.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σωστό.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Αλλά εν πάση περιπτώσει έχουν μηχανήματα, για αυτό κρίθηκε, και νομίζω σωστά, η δημιουργία μίας τάφρου η οποία θα είναι ένα επιπλέον εμπόδιο.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:Δεν τελείωσε, κύριε Υπουργέ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν έχει τελειώσει ακόμη, προχωράει.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και οι καθηγητές δούλεψαν δωρεάν, από ό, τι ξέρω, από τα πανεπιστήμια, χωρίς να πάρουν λεφτά για τις μελέτες που έχουν κάνει.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πολλές φορές έχουν χρησιμοποιηθεί άνθρωποι από το ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, επιστημονικό προσωπικό για να μπορέσουν να βοηθήσουν την χώρα στη δύσκολη συγκυρία και τους είμαστε ευγνώμονες για αυτό. Το έχω δει επανειλημμένως…

«Η ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ,  Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ»

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μου απαντάτε όμως.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να σας πω.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, για τα πρώτο μου ερώτημα, μου λένε ότι δεν είπατε αν όντως είχατε την πληροφόρηση ότι υπήρχαν πυρήνες εκείνη την περίοδο ή αν αυτό που λέει η Interpol σήμερα πρέπει να μας κάνει περισσότερο προσεχτικούς.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κύριε Βελόπουλε, θα σας πω τα πράγματα μέχρι εκεί που μου επιτρέπεται να πω.

Η χώρα πρέπει να είναι πια σε μόνιμη επαγρύπνηση. Ο καιρός της αθωότητας για την Ελλάδα και ο καιρός της αθωότητας για την Ευρώπη, αν θέλετε, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Εδώ που είμαστε, σε αυτή την περιοχή του πλανήτη, όπως βλέπετε υπάρχει κίνδυνος σε άλλες περιοχές που θα μπορούσαν να θεωρούνται ασφαλείς.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, Ελβετία.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πρέπει να αγρυπνούμε και πρέπει οι ελληνικές υπηρεσίες να εξελιχθούν και αυτές ακόμα περισσότερο για να αντιμετωπίσουν ένα πρωτόγνωρο κίνδυνο, μία τρομοκρατία διαφορετική από αυτή που μέχρι τώρα ξέρουμε. Διότι η Ελλάδα είχε θέματα τρομοκρατίας που είχαν να κάνουν κυρίως με την ντόπια τρομοκρατία. Τώρα βρίσκεται μπροστά στο σκιάχτρο, τη δυσκολία και της εισαγόμενης τρομοκρατίας.

Η Ελλάδα μπορεί, όμως, να το αντιμετωπίσει και αυτό όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η αντιπαράθεση όμως που έχετε με το ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει και με αυτό το θέμα. Βλέπω ότι τελευταία το ανεβάζει η Νέα Δημοκρατία το θέμα της λαθρομεταναστεύσεως αλλά και της αμυντικής μας εντός εισαγωγικών θωρακίσεως σε σχέση με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών.

Η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία 2,5-3 χρόνια, κύριε Υπουργέ, ήταν περισσότερο δεκτική ώστε να είναι περισσότερο φιλάνθρωπη η Ελλάδα απέναντι σε αυτούς που έρχονται.

Θα στεγανοποιήσουμε περαιτέρω τα σύνορά μας; έχετε στα σχέδιά σας ως Κυβέρνηση κάτι τέτοιο; ή πάλι θα έχουμε, αυτό που λέω καμία φορά διασταλτικές ερμηνείες το τι πρέπει να κάνουμε ή να μην κάνουμε ανάλογα με την αριστεροφοβία που επικρατεί, και το λέω έτσι απλά.         

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να σας πω ξεκάθαρα. Επί υπουργίας μου με τον «Ξένιο Δία» στεγανοποιήθηκε απολύτως ο Έβρος. Μία μέρα πριν ξεκινήσει ο «Ξένιος Ζευς», στις 2 Αυγούστου 2012 μπήκαν από τον Έβρο 456 παράνομοι μετανάστες. Όταν τέλειωσε ο «Ξένιος Δίας» δεν περνούσε ούτε ένας. Είναι θέμα αν σε διάστημα 2 ή 3 μηνών περνούσαν 10 ή 12 ή 15 μετανάστες.

Ο Έβρος, λοιπόν, είναι στεγανοποιημένος. Εκεί που υπάρχει πρόβλημα για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου, στα θαλάσσια περάσματα. Πιστεύω ότι με τα νέα σύγχρονα ραντάρ τα οποία έχει το Λιμενικό Σώμα, με τις προσπάθειες που καταβάλλει, με την εξέλιξη που πρέπει να έχει,  θα καταφέρει να κάνει μεγάλες προόδους και σε αυτό.

Ήδη πρέπει να πω ότι οι λιμενοφύλακες, οι λιμενικοί, οι άνδρες και γυναίκες του λιμενικού σώματος καταβάλλουν μία τεράστια προσπάθεια. Αυτό, όμως, το θέμα είναι της αρμοδιότητος του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και όχι δικό μου.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μισό λεπτό, θα πάμε στους συνάδελφους τώρα γιατί θέλουν να κάνουν ερωτήσεις και οι συνάδελφοι.

Εγώ θέλω να κάνω την τελευταία ερώτηση. Αφορά την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η κυρία Μπακογιάννη διαφοροποιήθηκε, κύριε Δένδια, και είπε ότι θα έπρεπε να γίνει ένα debate μεταξύ Τσίπρα και Σαμαρά γιατί το πλεονέκτημα το έχει η Νέα Δημοκρατία.

Μπορούμε να δείξουμε τη voicenews, είναι αποκλειστική συνέντευξη στο voicenews.gr, Ντόρα Μπακογιάννη, το βλέπετε: «μας συμφέρει να γίνει debate Σαμαρά-Τσίπρα.» Αυτή ήταν η άποψη της κυρίας Μπακογιάννη.

Εσείς πιστεύετε ότι η μη αποδοχή του debate από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας είναι προς την καλή  κατεύθυνση, κερδίζει η Νέα Δημοκρατία ή χάνει;

ΑΝ ΓΙΝΕΙ DEBATE ΣΑΜΑΡΑ - ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους Έλληνες πολίτες θα ήθελαν να δουν μία ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Και δεν νομίζω ότι θα κάνω σφάλμα αν σας προλέξω ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, επειδή ακριβώς ο Πρωθυπουργός έχει το δίκιο με το μέρος του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το πλεονέκτημα λέμε.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω ότι θα επικρατήσει απολύτως. Από την άλλη αναγνωρίζω ότι ο Πρωθυπουργός έχει δίκιο στο εξής, ότι απαιτεί από τη πλευρά του συνομιλητή του ένα στοιχειώδη σεβασμό.

            Ένα στοιχειώδη τρόπο ευπρεπούς συμπεριφοράς που να επιτρέψει να ακουστεί το επιχείρημα αντί ενός υβρεολογίου το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει κατά του Πρωθυπουργού, νομίζω τελευταία και συνάδελφός σας μίλησε για τον Πρωθυπουργό, ανήκοντας όμως στον  ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για τον Πρωθυπουργό της χώρας με έναν τρόπο που κατ’ αρχήν δεν τιμά τον ίδιο, το κόμμα στο οποίο ανήκει, στο μέσο στο οποίο εργάζεται.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κατανοητό. Έχουμε τον κύριο Καψαμπέλη, καλό συνάδελφο, τον Ανδρέα Καψαμπέλη, τη κυρία Παπαλουκά και τον κύριο Χιδίρογλου.

            Θα ξεκινήσουμε από τον Ανδρέα Καψαμπέλη, να πάμε σε εσένα Νίκο και να πάμε στη κυρία Παπαλουκά. 

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Ευχαριστώ. Κύριε Υπουργέ, επειδή ακούμε διάφορα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Είπατε και εσείς αρκετά.

            Η ερώτησή μου είναι η εξής, ανήκετε και εσείς σε αυτούς που πιστεύουν ότι τα θέματα ασφάλειας και εθνικής άμυνας της χώρας, ένα πακέτο είναι  αυτά, θα επηρεαστούν αρνητικά από το ενδεχόμενο να εκλεγεί μία άλλη, η οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση με τη ψήφο του λαού σε λίγες μέρες ή θεωρείτε ότι αυτά είναι  θέματα που ούτως ή αλλιώς δεν πρέπει  να παίζουν ευθέως ή εμμέσως στο προεκλογικό παιχνίδι;

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μα παίζουν Ανδρέα Καψαμπέλη. Και το Σκοπιανό.

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Ρωτάω τον Υπουργό. Λέω, το δεύτερο σκέλος είναι  συνυφασμένο με το πρώτο. Αν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι μία άλλη κυβέρνηση, ελληνική κυβέρνηση με τη ψήφο του ελληνικού λαού.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εννοείς.

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Δεν ξέρω ποια θα είναι. Μπορεί να είναι  κυβέρνηση συνεργασίας. Μπορεί να είναι  οποιουδήποτε. Θα τα αντιμετωπίσει με άλλο κριτήριο που δεν θα είναι εθνικό, πατριωτικό, σωστό κριτήριο.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Κατ’ αρχήν, θα σας απαντήσω ευθέως. Κατ’ αρχήν, εγώ ξεκινάω από την αρχική υπόθεση, ότι όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι  το ένα περισσότερο πατριωτικό από το άλλο, ότι όλοι είναι  Έλληνες πατριώτες, τους νοιάζει ο τόπος, τους νοιάζει η κοινωνία, τους νοιάζει η πατρίδα.

            Από εκεί και πέρα όμως, εκτός από αυτήν την αρχική τοποθέτηση, πρέπει  να σταθούμε και στις θέσεις που ο καθένας εκφράζει

            Εκεί πρέπει  να σας πω ότι με τον  ΣΥΡΙΖΑ έχω κάποιες δυσκολίες. Όσο και αν πιστεύω ότι μερικά θέματα είναι  καλό να μένουν εκτός του προεκλογικού «καμινιού», το οποίο πολλές φορές οδηγεί σε οξύτητες και σε αντιπαραθέσεις, που σε θέματα άμυνας και ασφάλειας δεν ιδιαίτερα ωφέλιμα, από την άλλη, οι αντιλήψεις του ΣΥΡΙΖΑ, παραδείγματος χάρη στο μεταναστευτικό ξεφεύγουν από τη λογική μου.

            Η αντίληψη δηλαδή ότι πρέπει  ο οποιοσδήποτε παράνομος μετανάστης να μπορεί δικαιωματικά να εισέρχεται στη χώρα ως εάν η χώρα να μην είχε σύνορα, να μην είχε σύστημα ασφάλειας, να μην έπρεπε να ελέγξει τα στοιχεία ταυτότητας, προέλευσης του καθενός που αποφασίζει να μπει στα σύνορά μας. Εν τη ουσία δηλαδή αποδοχή της πλήρους κατάλυσης του κράτους ως οργανωμένης κοινωνίας ανθρώπων με δεδομένο γεωγραφικό χώρο.

Σε αυτή τη περίπτωση λοιπόν έχω πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει  να σας το πω και πιστεύω ότι δύο τινά θα συμβούνε εάν αυτό, εάν παρελπίδα κερδίσει τις εκλογές.

            Ή θα πρέπει  να μεταβάλει στάση κατά 180 μοίρες και να επανέλθει σε αυτό που είναι  η ορθότητα, η σοβαρότητα, αν θέλετε και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Διότι η Ευρώπη μας επιβάλλει τον έλεγχο των συνόρων μας, δεν μας επιτρέπει να τα αφήνουμε ξέφραγο αμπέλι.

            Ή αλλιώς, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αυτά τα οποία λέει ότι θα κάνει, τότε η χώρα θα έχει έναν επιπλέον πολύ μεγάλο αποσταθεροποιητικό παράγοντα και ένα μεγάλο προβληματισμό.

ΟΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ

K. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κύριος Χιδίρογλου;

Ν. ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ σας άκουσα μόλις πριν λίγα δευτερόλεπτα να κάνετε λόγο για Ευρωπαϊκό κεκτημένο, το οποίο όμως απειλείται από κακές πολιτικές.

            Υπάρχει το Δουβλίνο 3. Είναι  μια ετεροβαρής για την Ελλάδα συνθήκη, την οποία όμως η χώρας μας την έχει υπογράψει.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Σωστό.

Ν. ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ:   Υπάρχει η δυνατότητα κύριε Υπουργέ και σας ρωτάω γιατί έχετε διατελέσει και Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Υπουργός Άμυνας, το ξέρετε το ζήτημα πολύ σφαιρικά, κάποιες πρόνοιες από τη συγκεκριμένη συνθήκη να βελτιωθούν ώστε η Ελλάδα να μην παραμείνει χώρος υποδοχής μεταναστών και να συνεχισθεί  η κατάσταση που υφίσταται σήμερα;

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αποθήκες ψυχών θα έλεγα εγώ. Αποθήκη ψυχών έχει γίνει η Ελλάδα.

 ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 1 ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας απαντήσω ευθέως. Κατ’ αρχήν, το λάθος έγινε με το Δουβλίνο 1 επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη. Γιατί; Διότι τότε δεν παρατηρήθηκε ότι αυτό που εκ πρώτης ακοής φαίνεται λογικό, (αρμόδια δηλαδή να εξετάσει τα θέματα ασύλου καθενός παράνομου μετανάστη, να είναι  η πρώτη χώρα που μπαίνει αυτός).

            Αυτό που κατ’ αρχήν φαίνεται λογικό, στην πραγματικότητα οδηγούσε την Ελλάδα στο να πρέπει  να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κομμάτι λόγω των μεταναστευτικών ροών.

            Βεβαίως,  πρέπει  να σας πω, γιατί θέλω να είμαι σε αυτό σαφής, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του μεταναστευτικού δεν έχει να κάνει με το άσυλο και με το Δουβλίνο, έχει να κάνει και με τους παράνομους μετανάστες που δεν ζητούν και δεν θέλουν άσυλο από την Ελλάδα, γιατί θέλουν να πάνε σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επανέρχομαι όμως. Το Δουβλίνο 3 είναι  μία καλύτερη εκδοχή του 2 και του 1.  Δυστυχώς όμως, δεν μπορέσαμε να αλλάξουμε τον βασικό κανόνα της καταρχήν αρμοδιότητας. Αυτό για να γίνει, πρέπει να αναζητήσουμε ευρωπαϊκές συμμαχίες εξαιρετικά ισχυρές, διαμόρφωση πλήρους συμμαχίας των χωρών του νότου, απέναντι στις χώρες του Βορρά.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η βούληση στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει για κάτι τέτοιο; Αυτό είναι το ερώτημα του κυρίου Χιδίρογλου φαντάζομαι και συγγνώμη αν δεν το ερμηνεύω…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Βεβαίως. Βεβαίως υπάρχει. Είχα πάει μαζί με τον Πρωθυπουργό όταν ήμουν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Μάλτα, είχαμε πάει μαζί στη Ρώμη, όπου είχαμε συναντήσει τον τότε Ιταλό Πρωθυπουργό, είχαμε κάνει προσπάθειες συνεννόησης με τους Ισπανούς, θεωρούσαμε δεδομένη και τη συμφωνία των Κύπριων αδελφών μας, ώστε να συμπήξουμε ένα ευρωπαϊκό μέτωπο του νότου για να επαναδιαπραγματευθούμε…

Ν.ΔΕΝΔΙΑΣ: «Η ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 3»

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό πρώτη φορά το ακούμε είναι αλήθεια και είναι είδηση. Η κυβέρνηση τουλάχιστον ήταν η πρόθεσή της να αλλάξει το Δουβλίνο, να γίνει 4, ας πούμε.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Προσπαθούσαμε από θέση δυνάμεως. Αυτή τη στιγμή δε η χώρα έχει και ένα τεράστιο αβαντάζ, που βασίστηκε στις επιτυχίες μας στο μεταναστευτικό τα δύο τελευταία χρόνια. Και αναφέρομαι και στην τοποθέτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως αρμόδιο Επιτρόπου Μετανάστευσης.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Να κάνει η κυρία Παπαλουκά μια ερώτηση, κύριε Καψαμπέλη;

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Έχει κάνει όμως μία καίρια δήλωση μόλις ανέλαβε ο κύριος Αβραμόπουλος, ότι η Ευρώπη δεν πρέπει με τίποτα να γίνει φρούριο.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, είναι πολιτική δήλωση περισσότερο.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν τίθεται θέμα Fortress Europe, αυτό το οποίο αναφέρεται σαν  «φρούριο», λέγεται υπό την έννοια της πλήρους απαγόρευσης εισόδου στην Ευρώπη οποιουδήποτε. Εδώ μιλάμε για λελογισμένο έλεγχο όσων επιθυμούν να εισέλθουν στον κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρία Παπαλουκά, πριν περάσουμε σε κάτι που αφορά τα οικονομικά.

Β. ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ: Ευχαριστώ πολύ.  Κύριε Υπουργέ, εγώ θα σας πω κάτι ευχάριστο και παράλληλα λίγο δύσκολο ως προς την επιλογή.

              26 Ιανουαρίου είναι πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Και προσφέρεται και ο κύριος Βενιζέλος και ο κύριος Παπανδρέου. Ποιον θα επιλέξετε; Έχετε σκεφτεί;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να σας πω. Ευτυχώς καταρχήν δεν θα έχω εγώ το δίλημμα, θα το έχει ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο κύριος Αντώνης Σαμαράς.

Β. ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ: Φαντάζομαι όμως όλοι μαζί θα γίνει πριν ένα συμβούλιο.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ναι, αλλά εδώ ποιο θα είναι το θέμα. Νομίζω ότι δεν θα διστάσουμε να κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται, ώστε η χώρα να κυβερνηθεί, να μην οδηγηθούμε σε άλλες εκλογές.

              Από εκεί και πέρα όμως, το ζήτημα είναι ζήτημα προγραμματικών συγκλίσεων. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε με οποιονδήποτε επί τουλάχιστον ενός πλαισίου κοινής λογικής, κάτι που πρέπει να πω ότι έως έναν βαθμό έχει επιτευχθεί στις κυβερνήσεις συνεργασίας που είχαμε τα τελευταία δύο χρόνια.

              Εάν δηλαδή ο οποιοσδήποτε προσέλθει στο τραπέζι με προτάσεις λογικής, τότε είναι πολύ εύκολο προς χάριν του εθνικού συμφέροντος να συνεργαστούμε με οποιονδήποτε.

              Εάν πάλι οποιοσδήποτε προσέρχεται με προτάσεις οι οποίες απέχουν από την κοινή λογική, πολλά από αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα απέχουν πλήρως από την κοινή λογική, τότε δεν μπορεί να υπάρξει έδαφος συνεργασίας, διότι οποιαδήποτε συνεργασία σε αυτή τη βάση θα βλάψει το εθνικό συμφέρον.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να κάνω μια προσωπική ερώτηση και το κάνω έτσι με πολλή συμπάθεια.

              Αυτή η ιστορία με τον κ. Κασιδιάρη, τι συνέβη μέσα στη Βουλή; Γιατί, ξέρετε, είναι γνωστό ότι όλοι καταδικάζουμε και τη βία και τον ναζισμό τους και όλα αυτά τα περίεργα που κάνουν. Λέχθηκε ότι προσπάθησε να σας επιτεθεί ο Κασιδιάρης μέσα στη Βουλή; Γιατί ήμουν Βουλευτής και μου φαίνεται περίεργο ένας βουλευτής…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Συνήθως το Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης…

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό θέλω να ξεκαθαρίσουμε, γιατί ακούστηκαν πολλά τότε.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μεγαλοποιούν τα πράγματα, θα με βόλευε και εμένα…

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, λογικό είναι, να στοχοποιηθείτε.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να παραστήσω εδώ τον ήρωα, να σας πω ότι επλήγην ή καθυβρίσθην , κ.λπ. Ένας από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, βρισκόμενος εν οργή, είπε κάποια πράγματα που νομίζω ότι δεν θα ήθελε να τα πει. Δεν πρόκειται να δώσω καμία συνέχεια στο θέμα.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μεγαλοθυμία. Πάμε στην πρώτη κάρτα, επειδή ξέρω ότι ο κύριος Δένδιας, ο Υπουργός, είναι και φιλελεύθερος στα οικονομικά, όπως και εγώ. Είμαστε φιλελεύθεροι, αν θέλετε από ιδεολογία. Ο Ανδρέας Καψαμπέλης δεν είναι φιλελεύθερος, αλλά δεν πειράζει.

              Να δείξουμε την πρώτη κάρτα.

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Φιλελεύθερος ή νεοφιλελεύθερος είσαι;

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Νεοφιλελεύθερος, δεν είναι ο κύριος Δένδιας ούτε εγώ. Εγώ είμαι φιλελεύθερος, το έχω πει, έτσι;

              Αλλά θέλω να μου πει ο Υπουργός, να δει τη φορολογική αδικία για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Γιατί, κύριε Υπουργέ, είναι φορολογική αδικία;

              Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν σε φόρους, κύριε Υπουργέ, το βλέπετε, ελεύθερος επαγγελματίας με εισόδημα 9.500 ευρώ πληρώνει το 2014, 4.479 ευρώ. Το 47% του εισοδήματός του, 2.470 είναι ο φόρος, 650 το τέλος επιτηδεύματος και 1.559 είναι προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος.

              Πείτε μου εσείς, κύριε Υπουργέ, που έχετε φιλελεύθερη αντίληψη για την οικονομία, αν αυτό είναι φιλελεύθερη πολιτική. Και αναφέρομαι στο κυβερνητικό έργο, δεν είναι δικό σας έργο αυτό, αλλά είναι ένα έργο της κυβέρνησης.

«ΘΑ ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΚΑΤΑ 15%»

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας απαντήσω ευθέως.

              Η δική μου άποψη, την οποία είμαι ευτυχής διότι την εξέφρασε και ο Πρωθυπουργός της χώρας στην παρουσίαση στο Intercontinental του προγράμματος της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είναι ένας ενιαίος φόρος της τάξεως του 15%.

            Πάρα πολλά φορολογικά νομοθετήματα που εκπορεύτηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες είναι νομοθετήματα τα οποία δεν είναι εύκολο κανείς να τα υπερασπίσει. Αποτελούν νομοθετικές αστοχίες.

Θα σας πω ένα παράδειγμα το οποίο είναι τόσο καθαρό που ουδείς μπορεί να το αρνηθεί. Φόρος υπεραξίας ακινήτων. Ο φόρος αυτός πρώτον ήταν λανθασμένος, δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί, πάγωσε την αγορά ακινήτων για 6-7 μήνες και από εκεί και πέρα τελικά πήγε στο καλάθι….

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τον ψηφίσατε, Υπουργέ μου, όμως.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Βεβαίως. Εγώ δεν σας αντιλέγω ότι έχουμε ψηφίσει και πράγματα τα οποία είναι λανθασμένα. Η Κυβέρνηση Σαμαρά, ξέρετε, έκανε και αστοχίες και αρκετές αστοχίες. Όμως επίσης έκανε και άθλους.

Η αντιμετώπιση των δίδυμων ελλειμμάτων, η διατήρηση της χώρας στο ευρώ είναι άθλοι.

Έγιναν και λάθη και τα ομολογούμε και τα ομολογούμε ευθέως.

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Παραμονές εκλογών, κύριε Υπουργέ, τα ομολογείτε. Αν μου επιτρέπετε, αυτό μειώνει την αξιοπιστία της παραδοχής έναντι του εκλογικού σώματος.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν έχετε δίκιο.

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές, το ακούω όχι μόνο από εσάς αλλά από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, λένε κάναμε λάθη.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια η αντίληψη των νεοδημοκρατών είναι φιλελεύθερη, κύριε Καψαμπέλη, και διαφωνούν με τη φορολόγηση. Αυτό ιδεολογικά να το δεις.

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Εγώ λέω αυτό που λέει ο κύριος Υπουργός με πάρα πολύ παρρησία, το λένε και άλλα στελέχη αλλά ο κόσμος, ξέρετε, κύριε Υπουργέ, έξω λέει: τώρα ανακαλύψατε ότι κάνατε λάθος; Όταν το κάνατε γιατί το κάνατε;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καταρχήν, καθ’ όσον με αφορά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι αν γυρίσετε και είμαι σίγουρος ότι το έχετε κάνει, και μου δίνετε την ευκαιρία απλώς να το πω εγώ αντί να το πείτε εσείς, γυρίστε στον τύπο τις ημέρες που ήμουν Υπουργός Ανάπτυξης, υπάρχουν ουκ ολίγες καταγεγραμμένες διαφωνίες μου με υπηρεσιακούς παράγοντες και το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών.

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Για αυτό φύγατε από το Υπουργείο Ανάπτυξης;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όχι δεν έφυγα για αυτό.

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Γιατί αυτό λέγανε, ότι φύγατε γιατί…

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ότι φύγατε γιατί διαφωνούσατε. Αυτό είναι εύστοχο που λέει όμως.

Α. ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ: Για κάποιο λόγο που είχε να κάνει με διάφορα πράγματα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όμως, διαφωνούσα και διαφωνώ και δεν το έκρυψα και δεν το έκρυψα και από τον Πρωθυπουργό, διαφωνούσα και διαφωνώ με πάρα πολλές ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομικών και το είχα ευθέως εκδηλώσει.

Από εκεί και πέρα όταν το Υπουργείο Οικονομικών, παρά τη διαφωνία ορισμένων εξ ημών, και δεν ήμουν καθόλου ο μόνος στη Νέα Δημοκρατία εκ των συναδέλφων…

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Διαφωνείτε και με το email Χαρδούβελη, δηλαδή, με λίγα λόγια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Θα σας πω. Η άποψή μου είναι ότι η επιβάρυνση του τουρισμού με 6,5% ΦΠΑ επιπλέον, δηλαδή ο διπλασιασμός του ΦΠΑ μέσα σε μία μέρα θα δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα στον τουρισμό. Και πιστεύω ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει σε άλλη βάση και όχι σε αυτή τη βάση.

Πολλές φορές έχω διαπραγματευτεί και με την τρόικα, επί τέσσερις μήνες πολύ σκληρά. Νομίζω ότι τους ξέρω, τους ξέρω καλά, έχω συνεργαστεί μαζί τους, έχω διαφωνήσει μαζί τους…

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τόσο κακά παιδιά είναι, κύριε Υπουργέ;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όχι, δεν είναι «κακά παιδιά». 

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Α, γιατί αυτή την αίσθηση έχουμε οι περισσότεροι.

«ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ»

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Μερικοί από αυτούς και ιδίως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν μία άλλη αντίληψη. Από την άλλη, όμως, θα πρέπει να σας πω ότι εγώ διαφώνησα πολλές φορές και με το Υπουργείο Οικονομικών και θεωρώ ότι πολλές διαφωνίες και πολλές θέσεις του Υπουργείου Οικονομικών θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί με άλλο τρόπο και να προσέβλεπαν σε ένα άλλο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης.

Αλλά για να είμαι δίκαιος…..

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Δένδια μας πιέζει ο χρόνος…

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να το ολοκληρώσω για να μην αδικήσω κανένα.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Νίκος Χιδίρογλου θα κάνει μία ερώτηση.  

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μία φράση. Ένα μεγάλο κομμάτι όμως από αυτά που θεωρώ λανθασμένα στη βάση τους και που γέννησαν μεταγενέστερα σφάλματα, έγιναν από την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου το διάστημα 2010-2011.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μην γυρίσουμε στην ιστορία και στο παρελθόν, μιλάμε για το σήμερα. Το σήμερα της Νέας Δημοκρατίας.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αλλά εκεί έγιναν σημαντικά λάθη…

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Το σήμερα της Νέας Δημοκρατίας ξέρετε ποιο είναι, κύριε Υπουργέ; Να σας το δείξω εγώ γιατί είναι άδικο, και το λέω δημοσίως.

Είσαι άνεργος και σε φιλοξενούν οι γονείς σου, να δείξουμε την κάρτα, δεν δικαιούσαι κοινωνικό μέρισμα. Μπορούμε να δείξουμε την κάρτα από το voicenews;

Δηλαδή, κύριε Υπουργέ, επειδή ο άλλος είναι άνεργος και τον φιλοξενούν οι γονείς του, 25 χρονών παιδί, 27, ή 30, να’ το: δεν δικαιούσαι κοινωνικό μέρισμα.

N. ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Επ’ αυτού, Κυριάκο, θα ήθελα να κάνω την ερώτησή μου.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:Δηλαδή αυτό είναι δίκαιο; Εγώ ρωτώ τον Υπουργό που έχει μία ευαισθησία συγκεκριμένη.

N. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να σας πω. Καταρχήν, για  το συγκεκριμένο θέμα εγώ δεν ήρθα εδώ για να παραστήσω τον «φωτεινό παντογνώστη», δεν το γνωρίζω, όπως υπάρχουν και άλλα πράγματα που δεν τα γνωρίζω.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, σαφώς.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν ξέρω ποια οικονομική πραγματικότητα επέβαλλε ένα μέτρο που εκ πρώτης ακοής και όψεως πραγματικά φαίνεται όχι σωστό. Είναι προφανές ότι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος μαστίζεται μάλιστα από την ανεργία, χρειάζεται στήριξη. Αυτό είναι προφανές.

Αλλά θέλω να σας πω και κάτι άλλο. Η μακροπρόθεσμη θεραπεία της αρρώστιας δεν είναι το επίδομα. Είναι η εύρεση θέσεων εργασίας. Και για να γίνει αυτό πρέπει να φέρουμε επενδύσεις. Και οι επενδύσεις αυτές δεν μπορεί παρά να είναι ιδιωτικές επενδύσεις και πολλές. Χρειαζόμαστε επενδύσεις άνω των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.  

Αυτό, λοιπόν, το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα φιλικό κλίμα για τον επενδυτή. Αντ’ αυτού έχουμε μία αντιπολίτευση η οποία διεκδικεί την Κυβέρνηση και η οποία το μόνο που λέει είναι ότι θα ποινικοποιήσει οποιαδήποτε….

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:Προηγείται, κύριε Υπουργέ, προηγείται δημοσκοπικά, σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλά, και εμείς ήμασταν μπροστά, ξέρετε, στις δημοσκοπήσεις το 2000 και με θλίψη ανακαλύψαμε, όταν ξυπνήσαμε το πρωί ότι είχαμε χάσει τις εκλογές. 

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στη στροφή. 

Κύριε Υπουργέ, σας  ευχαριστώ πάρα πολύ που ήσαστε εδώ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε την ευκαιρία.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρώ υποχρέωσή μας όχι λόγω του εκλογικού νόμου ή εν πάση περιπτώσει γιατί έχουμε εκλογές, αλλά γιατί θεωρούμε ότι η παρουσία σας μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ε, είμαι και σε μία δύσκολη Περιφέρεια, στη Β’ Αθηνών.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στη Β’ Αθηνών που  έχει και αυτό που λέμε ότι είναι η δυσκολότερη  εκλογική Περιφέρεια.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Και η μεγαλύτερη.

Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ:Και η μεγαλύτερη, για αυτό είναι και η χειρότερη, πιστέψτε με, όπως και η Β’ Θεσσαλονίκης που ήμουν εγώ, από τις μεγαλύτερες Περιφέρειες στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ, κύριε Υπουργέ.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ