2012-05-02 06:42:03
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ (VIDEO)
Ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην ΝΕΤ και την Έλλη Στάη επεσήμανε πως επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές της 6ης Μαϊου «Είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα και να πάρει τη διερευνητική εντολή. Γιατί πιστεύουμε ότι εμείς, επειδή είμαστε και στο μέσο του πολιτικού φάσματος, μπορούμε να πετύχουμε το μόνο εφικτό στόχο, που είναι να σχηματιστεί, την επομένη των εκλογών, μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, στην οποία θα μετέχουν όλες οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων».

 

 O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει μια καθαρή θέση εναντίον της Ευρώπης, εναντίον του ευρώ, υπέρ της επιστροφής στο λεγόμενο «εθνικό νόμισμα» και έχει απορρίψει και κάθε πρόταση για συνεργασία. Η στάση είναι καθαρή».

Ενώ για την Δημοκρατική Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «Νομίζω ότι η Δημοκρατική Αριστερά και ο φίλος μου ο κ. Κουβέλης, πρέπει να καταλάβει ότι όταν είσαι υπέρ της Ευρώπης, υπέρ του ευρώ, πρέπει να παρακολουθείς τους συσχετισμούς της Ευρώπης, να μετέχεις σ’ αυτούς, να μετέχεις στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Αλλά δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς διαπραγμάτευση, χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις, χωρίς κανόνες. Τώρα με ρωτήσατε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φιλοευρωπαϊκή δύναμη....». 


 

 Ο Ευ. Βενιζέλος επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον Αντώνη Σαμαρά και στη ΝΔ αναφέροντας πως «η αυτοδυναμία της ΝΔ δεν είναι εφικτή» ενώ κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ και το κόμμα του να τοποθετηθούν σοβαρά λέγοντας χαρακτηριστικά «Διότι όταν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι θα έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία ή ότι είναι δικαιωματικά, -θείω δικαίω- ο επόμενος Πρωθυπουργός, δεν υπάρχει περιθώριο για συζήτηση».

 

Real.gr
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ