2015-02-06 08:51:11
Φωτογραφία για Τι είπε ο Θεοδωρόπουλος της Chipita στον Δραγασάκη πίσω από τις κλειστές πόρτες
Επενδύσεις που θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ ευρώ και αφορούν στον πρωτογενή τομέα σχεδιάζει στην Ελλάδα ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita Oι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της εταιρίας του Wonderplant που εδρεύει στην Δράμα και δραστηριοποιείται στην παραγωγή ντομάτας.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος, ο οποίος προ ημερών αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της Chipita από την Κύπρο στην Ελλάδα, είχε χτες συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην μεταξύ τους συνάντηση τους συζητήθηκε το θέμα των σημαντικών επενδύσεων που σχεδιάζει ο κ. Θεοδωρόπουλος, ενώ επαναδιατυπώθηκε ξεκάθαρα η στήριξη του προς την ελληνική οικονομία.

Ο κ. Δραγασάκης, όπως μαθαίνουμε ζήτησε την στήριξη του σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την χώρα μας και ειδικότερα στο μέτωπο της απασχόλησης.

Οι παραπάνω επενδύσεις θα υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη πενταετία και αφορούν την παραγωγή τομάτας με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας.


Αναμένεται δε να δημιουργήσει περί τις 700 νέες θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με το deal για την εξαγορά της αλλαντοβιομηχανίας Νίκας από τον κ. Θεοδωρόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες, η προβλέπει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ και γενναίο κούρεμα του δανεισμού της.

Επόμενος στόχος για τον κ. Θεοδωρόπουλο είναι η εισαγωγή της Chipita στο Χρηματιστήριο όταν όμως οι συνθήκες θεωρηθούν ότι είναι οι κατάλληλες. Η Chipita είχε εισαχθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο για πρώτη φορά το 1994, πορεία, όμως, που σταμάτησε το 2006 με τη συγχώνευσή της τότε με τη Δέλτα του Δ. Δασκαλόπουλου. Να σημειωθεί ότι ο Ομιλος που καταγράφει τζίρο μισού δις ετησίως, δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες, διαθέτει μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ινδία και Τουρκία και μονάδες παραγωγής με στρατηγικές συνεργασίες σε Μεξικό, Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ