2012-05-02 11:23:20
Φωτογραφία για Ισχυρότατες εκρήξεις στην Καμπούλ, μετά την αποχώρηση Ομπάμα
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε νωρίτερα στην ανατολική Καμπούλ, σύμφωνα με τις αρχές. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας φρουρός ασφαλείας και πέντε πολίτες. Νωρίτερα, αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι, στον τόπο της επίθεσης, σημειώθηκε και νέα έκρηξη. Ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι δήλωσε στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera, ότι η πρώτη έκρηξη έγινε κοντά στη λεωφόρο Jalalabad, βασική οδική αρτηρία της πόλης. 

Οι Tαλιμπάν του Αφγανιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση, που, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε στόχο συγκρότημα κατοικιών της Πράσινης Ζώνης, όπου διαμένουν ξένοι στην πόλη. Επίσης, στη συγκεκριμένη περιοχή βρίσκονται και πολλές ξένες στρατιωτικές βάσεις. Μετά τις εκρήξεις, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε στο πρακτορείο AFP ότι οι επιθέσεις, «ήταν ένα μήνυμα προς τον Ομπάμα», ο οποίος λίγες ώρες πριν αυτές σημειωθούν είχε αναχωρήσει από την Καμπούλ, έχοντας, προηγουμένως, υπογράψει συμφωνία στρατηγικής σημασίας με τον Αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι.

Διαβάστε περισσότερα Σύμφωνα με τον Μουτζαχίντ, «ο Ομπάμα και οι δυνάμεις των ΗΠΑ ποτέ δεν θα είναι καλοδεχούμενοι στο Αφγανιστάν, κι εμείς πρόκειται να συνεχίσουμε την αντίστασή μας, είτε μέχρι οι δυνάμεις κατοχής εγκαταλείψουν τη χώρα είτε έως ότου τα μέλη τους είναι νεκρά».

http://www.protothema.gr/world/article/?aid=194193
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ