2015-03-10 20:20:16
Φωτογραφία για ΙΣΠΑΝΙΚΗ... «ΥΠΟΚΛΙΣΗ» ΣΤΟΝ ΘΡΥΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!
Ο Ολυμπιακός συνεχίζει... απτόητος την ξέφρενη κούρσα του στη φάση του Top-16 της Ευρωλίγκας, όντας μόνος του στην κορυφή του ΣΤ’ Ομίλου.

Καταλυτικό μερίδιο σε αυτή την εντυπωσιακή του πορεία, έχει διαδραματίσει η εκπληκτική αμυντική ικανότητα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Άμυνα, που κυριολεκτικά ...«τσακίζει» κόκαλα και δεν αφήνει τους αντιπάλους του να πάρουν ανάσα και του έχει επιτρέψει να διαθέτει την κορυφαία αμυντική επίδοση στην Ευρωλίγκα.

Η εντυπωσιακές επιδόσεις των ερυθρόλευκων έχουν εξαπλωθεί ανά την Ευρώπη, σε σημείο τέτοιο, όπου να γίνονται σημείο αναφοράς ξένων δημοσιευμάτων.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα του ισπανικού περιοδικού «GIGANTES», το οποίο αφιερώνει εγκωμιαστικά σχόλια για την αντιμετώπιση των αντιπάλων του Ολυμπιακού

«Ιστορικά η άμυνα του Ολυμπιακού είναι μια από τις άμυνες της Ευρώπης και φέτος δεν κάνει κάτι διαφορετικό. Η ελληνική ομάδα ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ένα φανταστικό ΤΟΡ 16, ίσως το καλύτερο των τελευταίων ετών», αναφέρει το δημοσίευμα, για να προσθέσει, με αφορμή τις τοποθετήσεις των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου:


«Διαβάζουν εξαιρετικά το πικ εν ρολ και τις τοποθετήσεις του αντιπάλου στο παρκέ. Κινούνται πολύ σωστά στο χώρο, καλύπτουν τους χώρους και μειώνουν σημαντικά τα δευτερόλεπτα που χρειάζεται να κάνουν περιστροφές. Η σοφία του Σπανούλη, και τα γρήγορα πόδια των Ντάρντεν, Χάντερ, Ντάνστον βοηθούν τον Ολυμπιακό να προβλέπει και να προλαβαίνει σχεδόν όλες τις επιλογές των αντιπάλων. Δεν πέφτουν εύκολα σε παγίδες και δεν τρώνε τις προσποιήσεις.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξέρουν καλά να αμύνονται με αλλαγές στα σκριν και αυτό στις μέρες μας όταν γίνεται σωστά είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα για μια επίθεση. Ταυτόχρονα, ανταπεξέρχονται και στο ένας εναντίον ενός κάνοντας την κυκλοφορία της μπάλας για τον αντίπαλο αφόρητα δύσκολη».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ