2015-05-14 21:36:18
Φωτογραφία για ΚΙΡΙΛΕΝΚΟ : ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΑΒΟΡΙ;
Ο Αντρέι Κιριλένκο έκανε δηλώσεις ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Προσιτός, επαγγελματίας και πάντα... σταρ.

Αρχικά λοιπόν ο Ρώσος φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ υποστήριξε πως... «όλοι έχουν διαφορετικούς τρόπους να αντιλαμβάνονται και να προετοιμάζονται για το παιχνίδι. Ξέρεις το είδος παιχνιδιού θα είναι και πως πρέπει προσωπικά να το προσεγγίσεις. Είναι δύσκολο για τους μικρότερους που δεν έχουν την απαιτούμενη εμπειρία. Το θέμα είναι και η προσέγγιση που πρέπει να έχει όλη η ομάδα μαζί. Οπότε αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε απόλυτα, να ετοιμαστούμε καλά και να ανησυχούμε μόνο για το παιχνίδι μας».

Τι σημαίνει για σένα μετά από μία πετυχημένη καριέρα να κερδίσεις την Ευρωλίγκα;

Δεν ξέρω, πρέπει να την κερδίσω πρώτα. θα δούμε. Είμαι χαρούμενος ήδη με την καριέρα που έχω κάνει. Κάθε τίτλος που προσθέτεις είναι καλός αλλά το κυριότερο, αυτό που πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη αξία, είναι ο τρόπος που το κάνεις. Σε όλη τη καριέρα του ο καθένας έχει τίτλους, νίκες, ήττες αλλά πρέπει να κρατάς τις αναμνήσεις. Σε τρεις μέρες η φετινή Ευρωλίγκα θα τελειώσει και θα πρέπει να κοιτάξεις πίσω και να δεις τι πήγε καλά, τι όχι.


Πιστεύεις ότι αυτό είναι το ισχυρότερο ρόστερ της ΤΣΣΚΑ; Είναι η τρίτη σου φορά στην ΤΣΣΚΑ.

Τη πρώτη φορά ήμουν μικρός. Δεν μπορώ να συγκρίνω. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τις δύο τελευταίες. Το 2012 είχαμε σπουδαία ομάδα, όπως όμως και τώρα έχουμε σπουδαία ομάδα. Δεν μπορώ να συγκρίνω. Ήταν διαφορετικό το σύστημα, ο προπονητής, κάποιοι παίκτες είναι διαφορετικοί. Και οι δύο ομάδες είναι δυνατές, μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Αλλά όπως λέω πάντα τα ονόματα δεν κερδίζουν στα παιχνίδια. Και υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ειδικά στην Ευρωλίγκα. Αυτή λοιπόν είναι μία φορά όπου η ομάδα πρέπει να μείνει ενωμένη, μαζί, να είναι συγκεντρωμένη.

Πάλι με τον Ολυμπιακό, όπως στην Κων/πολη το 20-12, πάλι είστε φαβορί.

Ποιος είπε ότι είμαστε φαβορί; Όλοι το λένε (γελάει) εντάξει το καταλαβαίνω. Νομίζω αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες που βρίσκονται εδώ στο Final 4 έχουν ίδιες πιθανότητες να κερδίσουν. Είναι ένα παιχνίδι ο ημιτελικός, πολλά μπορεί να συμβούν σε ένα παιχνίδι. Ίσως να έδινα στη Μαδρίτη (Ρεάλ) 1% παραπάνω σε σχέση με τους υπόλοιπους λόγω των φιλάθλων. Αλλά πιστεύω ότι οι Έλληνες φίλαθλοι θα είναι εδώ και θα κάνουν θόρυβο στο γήπεδο. Οι Τούρκοι φίλαθλοι θα είναι εδώ και θα κάνουν θόρυβο και αυτοί, οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε. Δεν θα έδινα σε κανέναν τον τίτλο του φαβορί όμως, νομίζω πως όλοι έχουν ίδιες πιθανότητες και οι δυνατότεροι θα κερδίσουν. Δεν έχει σημασία ποιον πιστεύουν ότι είναι φαβορί.

Τι πρέπει να κάνει η ΤΣΣΚΑ αυτή τη φορά σωστά;

Σε αυτά τα παιχνίδια πολλά παίζουν ρόλο για να φτάσεις στη νίκη. Η φυσική κατάσταση, η επιθετική άμυνα, η εμπειρία την οποία διαθέτει πολύ ο Ολυμπιακός. Η τύχη, ποιος θα πάρει το σουτ, ποιος θα το σταματήσει, ποιος θα εκτελέσει με τον σωστό τρόπο. Να κοιμηθείς καλά πριν το παιχνίδι. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες πραγματικά που θα σε βοηθήσουν για να φτάσεις στο σημείο που θα ήθελες. Οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, να προετοιμαστούμε, έχουμε 24 ώρες για το παιχνίδι.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ