2015-06-05 23:24:33
Φωτογραφία για Ταρατσόκηπο στη Βουλή ζητά ο Γιώργος Αμυράς
Την δημιουργία ταρατσόκηπου στην Βουλή προτείνει ο Γιώργος Αμυράς με επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου Ο βουλευτής του "Ποταμιου" με αφορμή την σημερινή παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος , επισημαίνει προς την Πρόεδρο πως «είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να βλέπει κανείς σε κλειστές αίθουσες του Κοινοβουλίου να λειτουργούν άσκοπα ενεργοβόρα καλοριφέρ και κλιματιστικά» και προτείνει την ανάπτυξη ενός Πρότυπου Πιστοποιημένου Συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης του Κοινοβουλίου, ως μία ουσιαστική κίνηση που θα αναδεικνύει  τη σημασία που δίνουν οι Έλληνες βουλευτές σε περιβαλλοντικά θέματα.

Παράλληλα προτείνει την εφαρμογή της τεχνικής του «φυτεμένου δώματος» στην περίμετρο της κεραμοσκεπής, ανακύκλωση χαρτιού και υλικών και ενεργειακή αναβάθμιση με παρεμβάσεις στη θέρμανση, τον κλιματισμό, τον εξαερισμό και το φωτισμό του κτηρίου.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αμυρά έχει ως εξής:


«Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Καθώς σήμερα, 5 Ιουνίου, είναι η παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας προτάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Βουλής των Ελλήνων.

Θα συμφωνείτε μαζί μου, ότι είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να βλέπει κανείς σε κλειστές αίθουσες του Κοινοβουλίου να λειτουργούν άσκοπα ενεργοβόρα καλοριφέρ και κλιματιστικά, σε ώρες και μέρες που δεν είναι αναγκαία.

Προκαλεί εντύπωση η περιορισμένη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως «έξυπνοι» μετρητές, σύστημα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου της Βουλής σε πραγματικό χρόνο, ενεργειακά κουφώματα κ.α.

Θα ήθελα λοιπόν να σας προτείνω την ανάπτυξη ενός Πρότυπου Πιστοποιημένου Συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης του κτηρίου του Κοινοβουλίου, σε συνεργασία ενδεχομένως με την επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος, ως μία ουσιαστική και συμβολική κίνηση που θα αποδεικνύει τη σημασία που δίνουμε οι Έλληνες βουλευτές σε περιβαλλοντικά θέματα. Ως γνωστόν, το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, αν και χαρακτηρισμένο ως Μνημείο, εξαιρείται από τα όσα προβλέπει ο νόμος 3661/08 για βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης . Ωστόσο, το μέγεθος αλλά και η συμβολική αξία του κτηρίου αλλάζουν τα δεδομένα.

Πρώτα βήματα, θα μπορούσαν να είναι τα εξής:

- η ενεργειακή επιθεώρηση και αναβάθμιση του κτηρίου μέσω βελτιωμένων συστημάτων θέρμανσης, κλιματισμού, εξαερισμού, φωτισμού, και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων

- η εφαρμογή της τεχνικής του «φυτεμένου δώματος» στην περίμετρο της κεραμοσκεπής

- η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπου είναι εφικτό

- η ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών

- η μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα (CO2)

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

ας ελπίσουμε ότι του χρόνου, την ίδια μέρα εορτασμού του περιβάλλοντος, θα συζητάμε για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων που σας προτείνω, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο εναρμονίζεται με τις προτεραιότητες των Ελλήνων πολιτών σχετικά με τον εθνικό θησαυρό της χώρας μας που δεν είναι άλλος από το περιβάλλον.

Με τιμή,

Γιώργος Αμυράς

Βουλευτής Β΄ Αθήνας  - Το Ποτάμι» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ