2015-06-14 18:40:26
Φωτογραφία για Έρχονται προϊόντα από τεχνολογίες του CERN
Προϊόντα με τη "σφραγίδα" του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN), βασισμένα στις τεχνολογίες του, εκτιμάται ότι θα έχουν παραχθεί στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του 2019 από ελληνικές επιχειρήσεις, που θα στεγαστούν στην ειδική υποδομή-θερμοκοιτίδα "Business Incubator Center (BIC)of CERN Technologies". 

Πρόκειται για τη μοναδική θερμοκοιτίδα του είδους στην Ελλάδα και μία από τις μόλις έξι πανευρωπαϊκά (οι υπόλοιπες λειτουργούν σεΗνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Νορβηγία, Γαλλία και Αυστρία). Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη θερμοκοιτίδα, η οποία εγκαινιάστηκε το πρωί επισήμως στις εγκαταστάσεις του κεντρικού κτηρίου τής "Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης", θα γίνονται δεκτές από σήμερα και καθόλη τη διάρκεια του τετραετούς προγράμματος.

Τον Σεπτέμβριο η πρώτη αξιολόγηση

Η πρώτη αξιολόγηση αιτήσεων εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 (νέες αξιολογήσεις θα πραγματοποιούνται ανά τρίμηνο), ενώ τα πρώτα προϊόντα θα πρέπει να έχουν παραχθεί μέχρι τη λήξη του προγράμματος. Μάλιστα, σύντομα θα ξεκινήσει και κύκλος παρουσιάσεων του BIC σε άλλες ελληνικές πόλεις, ώστε να υπάρχει διάχυση της πληροφορίας.


Τα παραπάνω γνωστοποίησε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο γενικός διευθυντής της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Ασημόπουλος.Οι επιχειρήσεις που θα στεγαστούν στο BIC θα μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν την τεχνογνωσία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πυρηνικών Ερευνών (CERN) και να λαμβάνουν συμβουλευτική υποστήριξη, ενώ θα έχουν δικαίωμα χρήσης των πνευματικών δικαιωμάτων του Οργανισμού με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα; Είτε σε νέες επιχειρήσεις, που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες και την τεχνική στήριξη του CERN για την παραγωγή προϊόντων είτε σε ήδη υφιστάμενες, οι οποίες αντιμετωπίζουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα και εκτιμούν ότ ι θα μπορούσαν να στηριχθούν στην τεχνογνωσία του Οργανισμού για την επίλυσή του. "Ελπίζουμε ότι θα έχουμε περισσότερες από την πρώτη κατηγορία" δήλωσε ο κ.Ασημόπουλος.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα και ποια είναι τα πέντε βήματα για την ένταξη;

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στη θερμοκοιτίδα θα φιλοξενούνται δωρεάν για περίοδο μέχρι δύο ετών, ενώ θα μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση ύψους έως 30.000 ευρώ για τον σχεδιασμό του πρωτότυπου προϊόντος τους, τη δημιουργία δικτύου και την πραγματοποίηση έρευνας αγοράς. Θα έχουν πρόσβαση σε συμβουλευτική υποστήριξη διάρκειας μέχρι 40 ωρών από ειδικούς του CERN και δικαίωμα χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας του Οργανισμού με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Η διαδικασία για την ένταξη μιας επιχείρησης στο BIC του CERN ξεκινά με την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι δυνατόν να κατατίθεται ήδη από σήμερα. Το δεύτερο βήμα είναι η επικοινωνία του υπεύθυνου του προγράμματος με τον CERN, προκειμένου να βρεθεί εμπειρογνώμων σχετικός με την αιτούμενη τεχνολογία, πάνω στην οποία επιθυμεί να αναπτύξει προϊόν μια επιχείρηση. 

Το τρίτο είναι η κατάθεση αίτησης συμμετοχής, έκτασης μέχρι 25 σελίδων, το τέταρτο η παρουσίαση της επιχειρηματικής πρότασης σε στελέχη τής επιτροπής αξιολόγησης (του CERN και της Tεχνόπολης) και το πέμπτο, εφόσον όλα εξελιχθούν κατ' ευχήν, η εγκατάσταση στη θερμοκοιτίδα και η ανάπτυξη προϊόντος.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ