2012-05-05 21:20:21
Φωτογραφία για Ευρωπαϊκό κλιμάκιο για το aids στην Αθήνα
Η εξάπλωση του aids στην Ελλλάδα φαίνεται ότι έχει προκαλέσει αναστάτωση κια στην Ευρώπη που τώρα στέλνει κλιμάκιο για να κάνει αυτοψία για την όλη κατάσταση. Αυτά τα είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο υπουργός υγείας. Πιο συγκεκριμένα στις 28 και 29 Μαίου το Ευρωπαικό Κέντρο Πρόληψης νοσημάτων αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει σε μία επιτόπια αξιολόγηση του κινδύνου ενόψει της συνάντησης που έχει συγκαλέσει ο υπουργός υγείας για τις 21 Ιουνίου στην Αθήνα, άσχετα από το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως επισημάνθηκε από τις αρχές του 2011, η Ελλάδα βιώνει μία άνευ προηγουμένου εξάπλωση του HIV στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, η οποία άγγιξε το 1500% στο τέλος του έτους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας.

Σημειώνει ότι τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των μολύνσεων στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών ήταν εξαιρετικά μικρός (10 – 15 ανά έτος). Η επιδημία, η οποία σύμφωνα με ειδικές μοριακές μελέτες της έδρας Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών φαίνεται να σχετίζεται με στελέχη του HIV που κυκλοφορούσαν σε χώρες τις Ασίας, συνεχίζεται καθώς στο πρώτο τετράμηνο έχουν δηλωθεί 115 μολύνσεις στους χρήστες, γεγονός που σημαίνει ότι στο τέλος του 2012 μπορεί να έχουν ξεπεράσει τις 300, δηλαδή να έχουμε νέα δραματική αύξηση.

prismanews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ