2015-06-20 11:58:07
Φωτογραφία για Δύο ώρες τα έλεγαν Τσίπρας - Πούτιν [video]
Δύο ολόκληρες ώρες τα έλεγαν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλ. Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο του 19ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

 Στην ατζέντα της συζήτησης διμερή θέματα αλλά και οι διεθνείς εξελίξεις. Ο Ρώσος πρόεδρος δέχθηκε αρχικά ολόκληρη την Ελληνική αποστολή ενώ τη μία από τις δύο ώρες συζήτησε κατ' ιδίαν με τον Ελληνα Πρωθυπουργό ο οποίος βγαίνοντας από τη συζήτηση ήταν χαμογελαστός και ευδιάθετος.

   Νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας απόθεσε  άνθη στο άγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αγία Πετρούπολη.  Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκαν στο σημείο δεκάδες Έλληνες της τοπικής παροικίας. Κατά τη σύντομη συζήτηση μαζί τους, ο κ. Τσίπρας σημείωσε τους ισχυρούς δεσμούς των Ελλήνων της Ρωσίας με την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα δίνει γενναία μάχη αυτούς τους μήνες και αντλεί δύναμη από το γεγονός ότι έχει δίκιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους ομογενείς.


Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στόχος της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης και του λαού είναι «να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και ο λαός να ζει με αξιοπρέπεια».

«Η Ελλάδα δίνει σπουδαία και γενναία μάχη αυτούς τους μήνες, περνά μεγάλη οικονομική κρίση και οικονομικές δυσκολίες. Αλλά εσείς γνωρίζετε από δυσκολίες. Τις έχετε ξεπεράσει και έχετε σταθεί στα πόδια σας. Είναι βασικό χαρακτηριστικό του ελληνισμού, όταν έχουμε στόχο και αξίες, ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες να τις ξεπερνούμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε ότι «αντλεί κανείς δύναμη από το γεγονός ότι έχει δίκιο» και τόνισε ότι «προσπάθεια όλου του ελληνισμού και ελληνικού λαού είναι να ξανακάνουμε κυρίαρχη χώρα την πατρίδα μας και ο λαός να ζει με αξιοπρέπεια. Να είστε περήφανοι που είστε Έλληνες».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού:
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ