2015-07-04 22:20:06
Φωτογραφία για Μάθανε πώς χανόμαστε πλάκωσαν και οι έμποροι χρυσού
Από ένα τέτοιο… πάρτι δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι έμποροι χρυσού και οι εκτιμητές διεθνών οίκων δημοπρασιών που πραγματοποιούν αγοραπωλησίες τιμαλφών σε  ειδικά διαμορφωμένους χώρους ξενοδοχείων.

Αυτού του είδους οι εταιρείες και οίκοι που είχαν σαρώσει τα πάντα τη διετία 2011-2013, επέστρεψαν και πάλι, στήνοντας τα στρατηγεία τους. Συγκεκριμένα, από τα μέσα Μαΐου, με καταχωρήσεις ενημέρωναν τους πολίτες για τις ημέρες που θα βρίσκονταν στην Αθήνα προκειμένου να εκτιμήσουν και να αγοράσουν τοις μετρητοίς ρολόγια, κοσμήματα, σταυρούς, διαμάντια, πολύτιμους λίθους και οτιδήποτε παλαιό έχει κάποια αξία.

Μάλιστα ένας εκ των πασίγνωστων οίκων την προηγούμενη φορά προσέλκυσε τους πελάτες του με… δόλωμα την πώληση σε δημοπρασία ενός ροζ διαμαντιού, το οποίο άγγιξε τα 63 εκατ. ευρώ. Τώρα επέστρεψε με… δόλωμα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από φυσικά μαργαριτάρια και διαμάντια που πωλήθηκαν προς 2,9 εκατ ευρώ στην τελευταία δημοπρασία Magnificent jewels and noble jewels που έγινε στη Γενεύη. Έτσι λοιπόν κάλεσε τους έλληνες πελάτες να διαθέσουν τα κοσμήματά τους για άλλα δημοπρασία που θα λάβει χώρα στη Γενεύη στις 11 Νοεμβρίου.


Εκτός όμως από τους φημισμένους οίκους, έδαφος βρίσκουν και μικρότερες εταιρείες πώλησης ρολογιών και πολύτιμων λίθων. Εκπρόσωποι μιας τέτοιας βρετανικής αλυσίδας που δραστηριοποιείται στον κλάδο από το 1980 νοίκιασαν την 1η Ιουλίου χώρο σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν έως τις 4 Ιουλίου και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες τον χώρισαν με κουρτίνες. Μπροστά από αυτές περιμένουν οι πελάτες και πίσω οι εκτιμητές τους δέχονται έναν - έναν πραγματοποιώντας παραχρήμα τη συναλλαγή.

Κρατώντας τσάντες με τα πολύτιμα αντικείμενα δεκάδες πολίτες πέρασαν την είσοδο του μικρού στρατηγείου περιμένοντας τη σειρά τους. Ο χρόνος αναμονής ξεπερνούσε τα 20 λεπτά, ενώ όσοι συμφωνούσαν να πουλήσουν τα αντικείμενα τους, αποχωρούσαν με μετρητά σε ευρώ. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συναλλαγές γίνονταν και σε άλλα νομίσματα, δολάριο ή αγγλική λίρα.

Οι τρεις επιτελείς είχαν έλθει ξανά στην Ελλάδα το διάστημα 25 - 27 Μαΐου. Εκτός από τους δύο άνδρες υπήρχε και μια γυναίκα η οποία μιλούσε ελληνικά και είχε τον ρόλο του διερμηνέα. Άλλωστε αυτό αναφέρονταν και στη διαφήμιση.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορούσε να πάει ό,τι θεωρούσε παλιό, από ρολόγια, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια, διακοσμητικά αντικείμενα. Η εταιρεία αναμένεται να έρθει και πάλι στην Ελλάδα εφόσον ομαλοποιηθεί η κατάσταση στη χώρα. Η δραστηριότητα τους σε κάθε περίπτωση διεξάγεται υπό νόμιμες συνθήκες καθώς οι πελάτες υπογράφουν συμβόλαια πώλησης, με πλήρη περιγραφή του αντικειμένου που μεταβιβάζουν ώστε να μην αμφισβητηθεί κατόπιν η διαδικασία δημοπράτησης τους και ο τίτλος κτήσης του νέου αγοραστή. Επίσης τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και εχεμύθειας ενώ ζητούνται έγγραφα ιδιοκτησίας (συμβόλαια, διαθήκες κτλ) όταν πρόκειται για τιμαλφή με αρίθμηση. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί… επιτήδειοι. Αξίζει να αναφερθεί πως, από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις «γυρολόγων» ήταν εκείνη του 2011, με δύο Γερμανούς εμπόρους μετάλλων και εκπροσώπους γερμανικού οίκου χρυσού που είχαν στήσει εταιρεία και γύριζαν από πόλη σε πόλη πετώντας φυλλάδια που ανέφεραν πως αγόραζαν από χρυσά ρολόγια και κοσμήματα μέχρι χρυσά δόντια με τα σφραγίσματα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ