2012-05-06 14:36:10
Φωτογραφία για Άποψη αναγνώστη για την μετανάστευση στην Αυστραλία...
Μια φίλη, μου έστειλε αυτά τα λόγια για εμάς τους Έλληνες και με τη σειρά μου τα δημοσιεύω με την άδεια της, προς ενημέρωση όσων Ελλήνων ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία Καλησπέρα στην ωραία μου πατρίδα και καλή Κυριακή!

Θέλω να γράψω για αυτό το θέμα και ίσως να βοηθήσω να ξεδιαλύνει λίγο η εικόνα των Ελλήνων προς την μετανάστευση στην Αυστραλία. Όμως πριν αρχίσω, θέλω να πω μερικά πράγματα, θέλω να ξέρετε ότι αν και γεννήθηκα στην Ρόδο, μεγάλωσα εδώ στην Μελβούρνη γιατί τον καιρό της χούντας που εγώ ήμουν μικρή, οι γονείς μου είχαν την οικογένεια τους και οι δύο εδώ στην Αυστραλία. Εγώ εκτός από διακοπές δεν έζησα Ελλάδα αλλά, από ότι άκουγα από τους γονείς μου, η κατάσταση ήταν χάλια και γι’ αυτό μετανάστευσαν εδώ, για ένα καλύτερο μέλλον για τα τέσσερα παιδιά τους. Η ζωή αν και πολύ δύσκολη και ρατσιστική ήταν εντάξει για εμάς τα παιδιά. Τριάντα χρόνια μετά παντρεμένη με τέσσερα παιδιά και εγώ έχω δει και έχω βιώσει πάρα πολλά, δεν είμαι άσχετη στο θέμα διότι είμαι μέσα στα συνδικάτα και ξέρω τι γίνεται γύρω μου
. Θέλω να σας πω λίγα πράγματα γιατί παίρνω συνέχεια μηνύματα, πως μπορούν οι φίλοι μου να έρθουν εδώ στην γη της επαγγελίας. Μην σας φουσκώνουν τα μυαλά σας με τέτοιες φαντασιοπληξίες. Εδώ τα πράγματα μπορεί να μην έχουν φτάσει στον ίδιο παρονομαστή με την Ελλάδα, αλλά κοντεύουμε! Μην σας παραμυθιάζουν! Καθημερινώς διωχνουν κόσμο. Κλείνουν μικρομάγαζα και δουλεύουν μόνο τα μεγάλα μαγαζιά που ανήκουν στους αμερικανοεβραίους. Κόβουν ώρες από τους εργαζόμενους, δουλεύουν πολύ πιο σκληρά γιατί δεν βάζουν άτομα να ανταποκριθούν στις ανάγκες της κάθε βιομηχανίας. Κόσμος πολύς εκτός από την δουλειά, χάνει τα σπίτια του! Πολλά άτομα κοιμούνται στα πάρκα με εφημερίδες για σκέπασμα. Τώρα γιατί δεν ακούγονται, γιατί φίλοι μου εδώ δεν μπορεί κανείς στα να βγει στα κανάλια, θα τον κλείσουν μέσα. Μιλάμε ότι έχουμε καμουφλαρισμένη δικτατορία! Παράδειγμα: γιατί νομίζετε όταν κάποιος θέλει να έρθει εδώ πρέπει να έχει κάποιον για να του υπογράψει ότι θα τον κοιτάζει και θα τον ταΐζει μέχρι να βρει δουλειά; Και δεν παίρνουν όποιον κι όποιον, πρέπει να είναι και διπλωματούχοι. Έρχονται εδώ μετά από ένα χρονικό διάστημα που δεν μπορούν να βρουν δουλειά και αισθάνονται βάρος στους ανθρώπους που υπέγραψαν και τους έφεραν εδώ, καταλήγουν να κάνουν τους καθαριστές σε σπίτια ή στους δρόμους για να επιβιώσουν. Αν εσείς είστε ρατσιστές στους Αλβανούς, εδώ οι Αυστραλοί είναι χειρότεροι! Πριν λίγο καιρό διαφήμιζαν πολλοί δουλειά για ταξιτζήδες, τι να πω; Ότι ο δικός μου άντρας είναι ταξιτζής και για να τα βγάλουμε πέρα δουλεύει από Δευτέρα έως πέμπτη, από τις 5 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, και Παρασκευή 7 το πρωί μέχρι τις 5 το πρωί του Σαββάτου, κοιμάται μέχρι τις 2 το απόγευμα και φεύγει και γυρίζει στις 7 το πρωί της Κυριακής. Και αυτό γιατί νοικιάζουμε την άδεια, όμως για αυτούς που έρχονται εδώ είναι 8 ώρες το ωράριο, ούτε το ενοίκιο του σπιτιού τους δεν θα καλύπτουν. Τι να σας πω, ανοίξτε τα μάτια σας και καθίστε εκεί που είστε, πιο καλά να πεινάτε στην πατρίδα μας, παρά για λίγο καλύτερη κατάσταση να σας βρίζουν καθημερινώς και να σας λένε γυρίστε στην βρωμοπατρίδα σας. Συγνώμη αν όλα αυτά σας φαίνονται παράξενα, αλλά πιστέψτε με προσπαθώ να σας δώσω να καταλάβετε ότι το γρασίδι δεν είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη μεριά του δρόμου. Ας βάλει ο Θεός το χέρι του και να βοηθήσει τον άνθρωπο που έφερε ο ίδιος την αυτοκαταστροφή του. Καλή Κυριακή σε όλους σας!!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ