2015-07-12 22:56:32
Φωτογραφία για Τι λέει τo έγγραφο που συζητούν οι 19 για διάλειμμα της Ελλάδας από το ευρώ...
Ανταποκριτές στις Βρυξέλλες επικαλούνται γνώση του εγγράφου που έχει διαβιβάσει το Eurogroup στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα Στο τέλος του εγγράφου βρίσκεται -σε αγκύλες, δηλαδή χωρίς τη συμφωνία όλων των μερών- η αναφορά πως «εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα πρέπει να προσφερθούν στην Ελλάδα γρήγορες διαπραγματεύσεις για "διάλειμμα" (time out) από την Ευρωζώνη, με πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους» -φαίνεται πως αυτή είναι η περίφημη αναφορά Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο. Στο κείμενο, όπως έχει τουλάχιστον διαρρεύσει, δεν αναφέρεται η διάρκεια τέτοιου διαλείμματος.

Το κείμενο, σύμφωνα με το in.gr, φέρεται να τοποθετεί μεταξύ 82 και 86 δισ. ευρώ τις δανειοδοτικές ανάγκες της χώρας ενώ, σε αγκύλες, αναφέρεται αφ' ενός το ενδεχόμενο πιθανών μέτρων «εξομάλυνσης της εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους» αλλά και αφ' ετέρου το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για «προσωρινή έξοδο» από την Ευρωζώνη.


Επισήμως γνωστό είναι -όπως ανέφεραν μετά το Eurogroup οι ΥΠΟΙΚ Φινλανδίας και Αυστρίας- πως στο έγγραφο που έχει διαβιβαστεί στη Σύνοδο για να ληφθούν οι αποφάσεις, η ελληνική Βουλή καλείται μέχρι την Τετάρτη να έχει προχωρήσει στην ψήφιση ορισμένων μέτρων ως προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις επί προγράμματος από τον ESM.

Στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, η Ελλάδα, σύμφωνα με το in.gr, καλείται να αναπτύξει ένα «σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

Σε αυτό το σημείο, μέσα σε αγκύλες, αναφέρονται διαζευκτικά: Ή οι ελληνικές αρχές θα προσκαλέσουν ένα ανεξάρτητο Σώμα για να εκτιμήσει την τιμή των περιουσιακών αγαθών που θα πωληθούν και θα ερευνήσει τον καλύτερο τρόπο ενίσχυσης της ανεξαρτησίας του ΤΑΙΠΕΔ, ή θα μεταφερθούν ελληνικά περιουσιακά στοιχεία (το ύψος τους, επίσης σε αγκύλες, αναφέρεται σε 50 δισ. ευρώ) σε υπάρχον, εξωτερικό και ανεξάρτητο ταμείο -ως παράδειγμα αναφέρει το Ίδρυμα Ανάπτυξης του Λουξεμβούργου- για να ιδιωτικοποιηθούν και να μειωθεί το χρέος. Το ταμείο θα το διαχειρίζονταν οι ελληνικές αρχές υπό την επίβλεψη της Κομισιόν.

Οι δανειοδοτικές ανάγκες τοποθετούνται, βάσει όπως αναφέρεται της αξιολόγησης των θεσμών, μεταξύ 82 και 86 δισ. ευρώ. Σημειώνεται πως η Αθήνα «επείγεται» για 7 δισ. ευρώ μέχρι τις 20 Ιουλίου και για άλλα 5 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ