2015-07-26 22:55:44
Φωτογραφία για Έρευνα: Πόσο εξαρτημένοι είναι οι χρήστες των κινητών
Ο οργανισμός Gallup δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας έρευνας στις ΗΠΑ, με τους καταναλωτές οι οποίοι ερωτήθηκαν: "Συμφωνείτε με το γεγονός ότι δεν φαντάζεσαι τη ζωή σου χωρίς ένα smartphone" Επιλέξτε μία από τις δύο πιθανές απαντήσεις - «συμφωνώ» ή «διαφωνώ». ...  

Αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το τηλέφωνο για περίπου το ήμισυ των ερωτηθέντων. Έτσι, οι συσκευές που βασίζονται περισσότερο στα smartphones κάνουν να υποφέρουν  τους ιδιοκτήτες του iOS και Android.

Ανάμεσα σε αυτούς που δεν μπορούν να φανταστούν την ύπαρξή τους, χωρίς καμία συσκευή επικοινωνίας στην τσέπη τους, κατέληξε να είναι τα πιο εξαρτώμενα οι γυναίκες 18 έως 29 ετών (58%) και 30-49 ετών (54%). Μεταξύ των ανδρών, οι ηλικίες που έχουν εξάρτιση είναι 18-29 ετών (45%) και 30-49 ετών (43%).

Περισσότερο από κάθε άλλο εξαρτώμενο ήταν ο ιδιοκτήτης του iPhone. Από αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το smartphone είναι το 52% των ερωτηθέντων. Στη δεύτερη θέση είναι οι ιδιοκτήτες του Android συσκευές, με το αποτέλεσμα του 43%. Λιγότερο πιθανό να αισθάνονται εξάρτιση είναι οι κάτοχοι των κινητών τηλεφώνων Blackberry συσκευών και τα Windows Phone που είναι στο 27%.


Περιέργως, το smartphone, για το ήμισυ των Αμερικανών,  χρησιμοποιούνται κυρίως για την πρόγνωση του καιρού. Επιπλέον, το ένα τρίτο των χρηστών παρακολουθούν τακτικά τα βίντεο σε αυτό, ακόμη και για την ανάγνωση των ειδήσεων.

Σε μια προηγούμενη μελέτη βρήκαμε ότι το iPhone, iPad και iPod touch μπορεί να είναι εθιστικό, σαν τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. "Η χρήση της τεχνολογίας στον εγκέφαλο ενεργοποιεί τους ίδιους μηχανισμούς του συστήματος ανταμοιβής που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του αλκοόλ και της χρήσης ναρκωτικών, και μπορεί επίσης να προκαλέσει τα ίδια συμπτώματα,  όπως άγχος, θυμό, ευερεθιστότητα, άγχος, κατάθλιψη, σύγχυση σκέψης," αναφέρει γνωστός καθηγητής ψυχολογίας. argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ