2015-09-14 19:36:06
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Έρχεται νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ
"Επίκειται η νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώστε το, κρατήστε το ηχητικό ντοκουμέντο της σημερινής συζήτησης, δεν υπάρχουν οριακές πλειοψηφίες, δεν αρκούν, θέλει μεγάλες πλειοψηφίες", δήλωσε μιλώντας στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη" ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"Δεν αντιλαμβάνεται ο κόσμος ότι επίκειται νέα διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέσα, τώρα που μιλάμε, ισχυρές αντιμνημονιακές δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν πειστεί για τη στροφή και την επιχειρηματολογία του κ. Τσίπρα;», διερωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: "Δε βλέπετε πόσο δυσκολεύτηκε ακόμη και τον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Τσακαλώτο να τον πείσει να είναι υποψήφιος; Δε βλέπετε τους συμβιβασμούς που κάνει με την ομάδα των 53, με τον κ. Σακελλαρίδη, τον κ. Δρίτσα, την κα Χριστοδουλοπούλου, τον κ. Τσακαλώτο, που είναι τώρα η εσωκομματική του αντιπολίτευση;".

Αναφερόμενος στις συνεργασίες, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Δεν είπαμε να συνεργαστούμε μαζί του, αυτός θα συνεργαστεί σε τελευταία ανάλυση μαζί μας, αυτός προσχώρησε στη λογική μας, σε αυτή την πολιτική γραμμή».


"Όλο αυτό το φαινόμενο του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα εμφανίζεται ως κόμμα εξουσίας, ακόμη και η διάσπαση της Λαϊκής Ενότητας, προέρχονται από τη μήτρα του Κομμουνιστικού Κόμματος, δεν είναι προϊόντα διάσπασης του ΚΚΕ μετά το 1990 - δηλαδή μετά το λεγόμενο βρώμικο ΄89 και τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία», είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Απαντώντας στον χαρακτηρισμό «βαρίδι» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας για τον ίδιο, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: "Εμένα τώρα με κολακεύει ο κ. Τσίπρας, γιατί εγώ δεν είμαι εν ενεργεία Αρχηγός κόμματος, δε μετέχω στον πολιτικό διάλογο, δεν ήμουν στο debate, δεν παίρνω το λόγο στη Βουλή στο επίπεδο των Αρχηγών των κομμάτων. Παρόλα αυτά βλέπετε ότι υπάρχει ένα όνομα, ένα πρόσωπο που τον απασχολεί πάρα πολύ. Τι τον ενοχλεί; Τον ενοχλεί το παράδειγμά μου, ότι εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μπήκα μπροστά και κατέθεσα τη δημοφιλία μου και την καλή μου σχέση με την κοινή γνώμη για να σωθεί η χώρα, ενώ αυτός καβάλησε το κύμα της ευκαιρίας".

Σημείωσε μάλιστα την φράση του κ. Τσίπρα ότι «εγώ δε θα γίνω Βενιζέλος να γίνω Αντιπρόεδρος» για να σχολιάσει: «μα φυσικά δε θα γίνει Βενιζέλος, διότι δεν έχει την αίσθηση εθνικής ευθύνης και δημοκρατικής δεοντολογίας που έχω εγώ». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ