2012-05-09 22:34:03
Φωτογραφία για Άδειασε συνεργάτες του ο Σαμαράς και τα αλλάζει όλα στη Ν.Δ
«Δεν ήρθε κανείς να μου πει τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και «άδειασε» κυριολεκτικά όλα τα στελέχη της, αλλά και... ολόκληρη την πυραμίδα της ηγετικής του ομάδας.

Χωρίς να πει αν ο ίδιος είχε εικόνα της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην προεκλογική περίοδο, ο Πρόεδρος της ΝΔ, στην κλειστή συνεδρίαση με τα στελέχη του κόμματος, έψεξε ευθέως όλους , ακόμη και τους συμβούλους του, ότι δεν είχαν αντιληφθεί και δεν τον είχαν ενημερώσει για την δυναμική που ανέπτυσσε την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν στάθηκε μόνο στην διαπίστωση και την απόδοση ευθυνών για ένα από τα βασικά σημεία της προεκλογικής στρατηγικής που ακολουθήθηκε. Προχώρησε και σε μια καταλυτική κίνηση με την ανασύσταση της ηγετικής ομάδας του κόμματος, αφήνοντας αρχικά εκτός του «πρωϊνού καφέ», που δημοσιοποιήθηκε ότι θα συνεδριάζει καθημερινά, τον σύμβουλο του Χρύσανθο Λαζαρίδη.


Λίγες ώρες όμως αργότερα και μετά τον σάλο που δημιούργησε η είδηση αυτή στα ΜΜΕ, ανακοινώθηκε ότι ο κ. Λαζαρίδης θα συμμετέχει κανονικά στο «κέντρο λήψης των αποφάσεων» της Συγγρού.

Στο νέο πρωινό καφέ θα μετέχουν οι κ.κ. Αβραμόπουλος, Δήμας, Μιχελάκης, Μεϊμαράκης., Λυκουρέντζος και Σταμάτης.

Δεν είναι άσχετες και οι φήμες που διακινήθηκαν περί επεισοδίου ανάμεσα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Χρύσανθο Λαζαρίδη. Όμως και οι δύο άνδρες διέψευσαν κατηγορηματικά ότρι συνέβη οποιοδήποτε περιστατικό και μάλιστα μίλησαν με σκληρή γλώσσα για όσους διακίνησαν τέτοιες ανακριβής πληροφορίες.

Το ξέσπασμα Σαμαρά ήρθε όταν ο Γραμματέας Συνδικαλιστικού Φίλιππος Ταυρής είπε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας άσκησε κριτική για το αποτέλεσμα των εκλογών λέγοντας πως υπήρξαν οργανωτικά, πολιτικά και επικοινωνιακά λάθη «Είχαμε στρατηγείο, λοχο διοικήσεων, υποστήριξης αλλά δεν είχαμε επικοινωνία,» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το κλίμα στις τοποθετήσεις όλων των στελεχών στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ συνέκλινε στην άποψη ότι θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να ανακαλέσει τις ακραίες προτάσεις του και να πειστεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση ώστε να αποτραπούν οι εκλογές.

Σε διαφορετική περίπτωση, εκτίμησαν ότι οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επέμεινε πω «ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να πάρει οπίσω τις ακραίες θέσεις του (για απόσυρση υπογραφών κτλ ) ώστε να πάρει ψήφο ανοχής γιατί μόνο έτσι θα εκτεθεί και θα αντιληφθούν οι πολίτες ότι όσα λέει δεν γίνονται.»

Ακόμη, ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα συνομιλίες της ΝΔ με τους Ευρωπαίους Εταίρους, υπερασπίστηκε την προσπάθεια επανένωσης της κεντροδεξιάς και τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο έτερος Αντιπρόεδρος Σταύρος Δήμας επισήμανε ότι είναι ανέφικτα όσα λέει ο κ. Τσίπρας και παρουσίασε μια ανάλυση 5 σημείων για να το εξηγήσει. Είπε ακόμη ότι οι προτάσεις της ΝΔ για την αλλαγή οικονομικής πολιτικής είναι πιο προωθημένες όπως πχ. για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Βύρωνα Πολύδωρα σε σχέδιο πρόκλησης ταραχών τύπου Αραβικής Άνοιξης .

Κυριολεκτικά, τάραξε τους συνομιλητές του, λέγοντας: «Από το 2008 βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο για να ζήσει η χώρα την Αραβική Άνοιξη και αυτό το σχέδιο υλοποιεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Το διακύβευμα δεν έχει να κάνει με το Μνημόνιο ή το Αντιμνημόνιο αλλά με την ανατροπή του ευρωπαϊκού καθεστώτος. Και δυστυχώς η αστική τάξη δεν το έχει αντιληφθεί. Όταν μιλούσα για ασύμμετρη απειλή αυτό εννοούσα.»

«Να κατέβουμε στις γειτονιές και να συνομιλήσουμε με τον κόσμο,» πρότεινε ο Κώστας Μουσουρούλης ενώ οι κ.κ. Ταυρής και Πανοζάχος επιχείρησαν να θέσουν οργανωτικά ζητήματα αλλά τους απέτρεψε ο κ. Σαμαράς, σημειώνοντας πως δεν βρίσκονται στην ατζέντα.

Σχετικά με την πρωτοβουλία Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς, πολλά στελέχη όπως οι κ.κ. Πολύδωρας, Κουμουτσάκος, Πανοζάχος κ.α. είπαν ότι: «Η διεύρυνση σε πρόσωπα που δεν έχουν κοινωνικό εκτόπισμα και αντιστοίχιση, δεν έχει να προσφέρει τίποτα πέρα από μια εικόνα , η οποία όμως είναι ένα ερώτημα το πόσο θα αντέξει.»

Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε: «Τη μεγάλη κεντροδεξιά δεν την αντιλαμβάνομαι ως Αμφικτιονία ή ομοσπονδία προσώπων αλλά σαφή ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα, ειδάλλως θα δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πάμε σε ρυθμίσεις συνεννοήσεων κορυφής.»

Στο ΒΗΜΑ fm ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Ευάγγελος Αντώναρος πρότειναν συνέδριο ενώ ο Στέφανος Μάνος είπε στην Καθημερινή ότι είναι θετικός να συστρατευθεί με την ΝΔ αλλά υπό τον Κ. Καραμανλή.

Από το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη αποφεύγουν οποιοδήποτε σχόλιο αλλά η ίδια θεωρεί ότι η πρόταση σαμαρά πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένη και εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί ο Πρόεδρος της ΝΔ να είναι και ο εγγυητής της ενότητας. Ωστόσο ένας από τους πρώην βουλευτές της ΔΗΞΣΥ, ο Γιώργος Κοντογιάννης τάχθηκε υπέρ της πρωτοβουλίας επανένωσης από την πρώτη στιγμή.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ το κάλεσμα Σαμαρά σε κόμματα εντός Βουλής απευθύνεται κυρίως σε βουλευτές του Π. Καμένου και όχι τον ίδιο. Πληροφορίες υπάρχουν ήδη για έναν από τους βουλευτές του κ. Καμένου. Κίνηση προς τον Π. Καμένο έκανε ο Π. Ψωμιάδης και θα συναντηθεί μαζί του αύριο σε μια προσπάθεια να τον πείσει να επανέλθει στην ΝΔ.

Αμήχανη είναι η στάση που τηρεί μέχρι στιγμής ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποφεύγοντας να τοποθετηθεί δημόσια ενώ διάχυτη είναι η εντύπωση πως στελέχη όπως ο Θάνος Πλεύρης θα έλεγαν ναι στην ένταξη τους στην ΝΔ.

briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ