2015-11-26 08:21:28
Φωτογραφία για Θα κάνουν χειρόγραφες εκλογές στη ΝΔ;
Με την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου να παραμένει ο αμετάθετος στόχος για τον εκ νέου προγραμματισμό της ημερομηνίας που θα στηθούν οι κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, παραμένουν οι «ανοιχτοί λογαριασμοί» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μεταξύ των διαφόρων κομματικών παραγόντων που συνεχίζουν –δημοσίως αλλά και παρασκηνιακώς- τις μάχες χαρακωμάτων.

Η φραστική επίθεση την οποία εξαπέλυσε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο παραιτηθείς πρόεδρος Ευάγγελος Μαϊμαράκης κατά του κ. Νίκου Τσούτσια, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είναι ενδεικτική της συσσωρευμένης έντασης στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης που δεν κατάφερε να εκτονώσει η συνεδρίαση που είχε η Κοινοβουλευτική Ομάδα το βράδυ της Τρίτης, από την οποία απουσίασαν οι τρεις τελευταίοι πρόεδροι του κόμματος, δηλαδή ο κ. Μεϊμαράκης και οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής.


Η επανάληψη από τον κ. Μεϊμαράκη του ισχυρισμού ότι ο κ. Αθανάσιος Κλωνάρης, ιδιοκτήτης της εταιρίας που είχε αναλάβει την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας και κατέληξε σε φιάσκο, ήταν γνωστός στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά, έδειξε το ρήγμα στις σχέσεις των δύο τελευταίων προέδρων της ΝΔ παραμένει βαθύ.

Ενώ οι απειλητικές προειδοποιήσεις «άκουσες αυτό που σου λέω; Να προσέχεις!» που εκτόξευσε κατά του συνεργάτη του προκατόχου του, τον οποίο κατηγόρησε ότι «μεταφέρει παραφρασμένα» τα λεγόμενά του στον κ. Σαμαρά, μαρτυρά το εύρος της καχυποψίας που έχει εμφιλοχωρήσει στα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαμαράς, πάντως, δεν θέλησε να ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά και στην πρώτη δημόσια παρέμβαση του για τα εσωκομματικά της ΝΔ που έκανε σε παρουσίαση βιβλίου το βράδυ της Τετάρτης περιορίστηκε να κάνει συστάσεις για «ενότητα και σοβαρότητα».

«Θεωρίες συνωμοσίας» και μηνύσεις

Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα δεν προκαλεί εντύπωση ότι αναζητείται «άλλοθι» για το φιάσκο με καταφυγή σε θεωρίες συνομωσίας περί «σαμποτάζ» για το οποίο κανείς δεν προσκομίζει το παραμικρό στοιχείο και ούτε υποδεικνύει τον ενορχηστρωτή.

Τις αρχικές αναφορές που έγιναν από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, υιοθέτησε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Παπαμιμίκος , ο οποίος δήλωσε ότι το κόμμα της ΝΔ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να βρεθούν οι… «σαμποτέρ».

Σε διαφορετικό κλίμα, ωστόσο, ο υποψήφιος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης που είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο φιάσκο δέκα ημέρες πριν από τις κάλπες που δεν στήθηκαν, δήλωσε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό: «Δεν είχα καμία ένδειξη ότι υπήρχε κάποιο σαμποτάζ». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε όσα έγιναν την Κυριακή «βλέπω διοικητική ανικανότητα, όχι δόλο», συμπληρώνοντας: «Μάθαμε από τα λάθη μας και οι εκλογές θα γίνουν σωστά και αδιάβλητα ώστε να αποφύγουμε το φιάσκο που τόσο κακό έκανε στην εικόνα της Νέας Δημοκρατίας».

Τον δρόμο προς τη Δικαιοσύνη είχε δείξει νωρίτερα ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος με επιστολή του προς τον αντικαταστάτη του στην καρέκλα του μεταβατικού προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη, την οποία κοινοποίησε και στους τρεις συνυποψηφίους του, ζήτησε η Νέα Δημοκρατία να προβεί σε όλες τις νόμιμες, νομικές, αστικές και ποινικές ενέργειες κατά της εταιρείας «INFOSOLUTIONS, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΛΩΝΑΡΗΣ-ΕΛΕΝΗ ΤΥΡΜΑΚΗ Ο.Ε.».

 

Ο κ. Πλακιωτάκης, πάντως, τήρησε χαμηλούς τόνους όταν ρωτήθηκε σχετικά και περιορίστηκε να δηλώσει αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε και οι εκλογές θα μπορούν να γίνουν στις 13 Δεκεμβρίου. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ είχε την Πέμπτη σειρά επαφών με ειδικούς σε ζητήματα πληροφορικής με στόχο να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα που ανέκυψε την περασμένη Κυριακή δεν οφειλόταν στο λογισμικό, αλλά στην αδυναμία να συνδεθούν ασύρματα -μέσω wifi- με το κεντρικό πληροφορικό σύστημα οι ταμπλέτες που υπήρχαν στα εκλογικά κέντρα. Για τον σκοπό αυτό ζητείται πλέον η συνδρομή του ΟΤΕ για να διαπιστωθεί η δυνατότητα εγκατάστασης ενσύρματου δικτύου σε όλα τα σημεία που θα στηθούν κάλπες.

Εναλλακτικά, πάντως, και στην περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι προσπάθειες για να βρεθεί ένα αξιόπιστο διασυνδεδεμένο σύστημα, που να εξασφαλίζει κατά απόλυτο τρόπο ότι, εκτός από αδιάβλητο θα είναι και λειτουργικό, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να οργανωθεί «χειρόγραφο» σύστημα, το οποίο είναι λιγότερο κοστόβορο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πέντε προγράμματα του ΕΣΠΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πέντε προγράμματα του ΕΣΠΑ
Παλικαρίσια νίκη (1-2)
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παλικαρίσια νίκη (1-2)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ