2016-01-11 05:08:10
Φωτογραφία για Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τα mail της Χίλαρι Κλίντον: Έριξαν τον Καντάφι γιατί θα εκτόπιζε το δολάριο με τον χρυσό που είχε...
Η κατάσταση στην Λιβύη δείχνει να εκτροχιάζεται μετά την πτώση του Καντάφι καθώς φαίνεται ότι η χώρα μετατρέπεται σε άντρο ισλαμιστών που πιεζόμενοι όλο και περισσότερο στην Συρία αποχωρούν από την Μέση Ανατολή για την Βόρεια Αφρική ερχόμενοι ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στις ευρωπαϊκές ακτές κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες της ΕΕ θα βρεθούν μπροστά στον κίνδυνο των μαζικών χτυπημάτων

Αλλά  αυτό που οι περισσότεροι δεν ήθελαν να παραδεχθούν έρχεται πλέον στην επιφάνεια της δημοσιότητας καθώς αποκαλύπτεται ποιος είναι ο πραγματικός λόγος της πτώσης του Καντάφι αλλά και τι πρόκειται να προκαλέσουν στον κόσμο.

Οι υπεύθυνοι έχουν ονόματα, ΗΠΑ και Γαλλία που ηγήθηκαν της πτώσης του Λίβυου ηγέτη με άλλη αφορμή αλλά με ιδιοτελή (για ακόμα μια φορά) κίνητρα με σκοπό δηλαδή το κέρδος αδιαφορώντας για το μέλλον των πολιτών της χώρας αλλά και της διεθνούς ασφαλείας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποχαρακτήρισε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον, στα οποία αναφέρονται οι λόγοι της διεθνούς επέμβασης στη Λιβύη.


Οι κύριοι λόγοι για την εισβολή στη χώρα ήταν ο χρυσός και το πετρέλαιο της καθώς και η επέκταση της γαλλικής επιρροής στην περιοχή.

Σε αρκετές επιστολές, που δημοσιεύθηκαν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρουν ότι ο Καντάφι είχε τόσα αποθέματα χρυσού που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για ένα νέο παναφρικανικό νόμισμα που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί το δολάριο στη Βόρεια Αφρική.

Η διεθνής παρέμβαση είχε λάβει την έγκριση και για άλλους δύο λόγους. Στη Λιβύη υπάρχουν πλούσια αποθέματα πετρελαίου τα οποία θα μπορούσε η Γαλλία να προσεγγίσει με την αναβάθμιση της επιρροής της στην περιοχή της Βόρειας Αφρικής.

Το 2011, οι πολιτικοί ηγέτες πολλών χωρών χαιρέτισαν την ανατροπή του καθεστώτος του Μουαμάρ Καντάφι, θεωρώντας ότι έγινε ένα «δημοκρατικό» βήμα.

«Τα αποχαρακτηρισμένα γράμματα στην Κλίντον, επιβεβαιώνουν την επέμβαση της Γαλλίας και την υποστήριξη στη δράση αυτή από τις ΗΠΑ.

Ο κύριος λόγος για την επέμβαση είναι τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου στη χώρα και όχι, φυσικά,  η «χειρονομία περί δημοκρατίας».

Η κυβέρνηση Ομπάμα από την αρχή ακολούθησε  λάθος γραμμή για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Λιβύη» είπε ο πολιτικός σχολιαστής Αριέλ Μπεν Σόλομον.

Και αυτή η απόκάλυψη έρχεται λίγες μέρες μόνο μετά την αναφορά των Βρετανικών ΜΜΕ για την «προφητική» προειδοποίηση του Καντάφι προς τον Τόνι Μπλερ, ότι τζιχαντιστές θα επιτεθούν στην Ευρώπη εάν το καθεστώς του καταρρεύσει, όπως είχε απευθύνει ο συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι σε τηλεφωνικές τους επικοινωνίες στις 25 Φεβρουαρίου 2011, καθώς η Λιβύη βυθιζόταν στον εμφύλιο πόλεμο, έναν πόλεμο που η δύση υποδαύλιζε.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, ο Καντάφι είπε ότι οι τζιχαντιστές θέλουν να ελέγξουν τη Μεσόγειο και στη συνέχεια θα επιτεθούν στην Ευρώπη.

«Είναι κατάσταση τζιχάντ. Έχουν όπλα και τρομοκρατούν κόσμο στους δρόμους. Όταν τους επιτίθεσαι, τρέπονται σε φυγή. Δεν βγαίνει η αληθινή εικόνα. Δεν υπάρχουν ξένοι ανταποκριτές εδώ. Ζητήσαμε από δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο να έρθουν εδώ και να δουν την αλήθεια. Υπάρχουν ένοπλες συμμορίες...δεν μπορείς να συζητήσεις μαζί τους. Λένε συνέχεια πράγματα όπως ότι ο Μωάμεθ είναι το “κέρδος”. Σαν τον μπιν Λάντεν. Ανοίγουν τον δρόμο στη Βόρεια Αφρική, μετατοπίζουν το σύστημα στη Βόρεια Αφρική. Ελέγχουν τη Μεσόγειο...όπως τις ημέρες του Μπαρμπαρόσα (Χαϊρεντίν) και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Θέλουν να ελέγξουν τη Μεσόγειο και μετά θα επιτεθούν στην Ευρώπη. Πρέπει να εξηγηθεί αυτό στη διεθνή κοινότητα», είχε πει ο Καντάφι, όπως αναφέρεται στην απομαγνητοφώνηση της πρώτης συνομιλίας, διάρκειας μισής ώρας- όπου επέμεινε ότι προσπαθούσε να προστατέψει τη Λιβύη από τους μαχητές της αλ Κάιντα (η οποία επισκιάστηκε από την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους).

«Δεν τους πολεμάμε, μας επιτίθενται...θέλω να σου πω την αλήθεια, δεν είναι δύσκολο να την καταλάβει κανείς. Είναι απλά αυτό: Μια οργάνωση έχει γεμίσει πυρήνες “εν υπνώσει” τη Βόρεια Αφρική. Δεν χρησιμοποιούν αραβικές λέξεις, χρησιμοποιούν ισλαμικές. Λέγεται αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική. Οι πυρήνες στη Λιβύη είναι παρόμοιοι με αυτούς στην Αμερική πριν την 11η Σεπτεμβρίου».

Στη δεύτερη συνομιλία, λίγο παραπάνω από τέσσερις ώρες μετά, ο Καντάφι είπε στον Μπλερ: «Θα πρέπει να οπλίσω τον κόσμο και να ετοιμαστώ για μάχη. Λίβυοι θα πεθάνουν, θα υπάρξει ζημιά στη Μεσόγειο, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι ένοπλες ομάδες χρησιμοποιούν την κατάσταση στη Λιβύη ως δικαιολογία- και θα τους πολεμήσουμε». Επίσης, όπως υποστήριξε, «είναι εκστρατεία αποικισμού, πρέπει να αψηφήσουμε τον αποικισμό».

Ο Μπλερ είχε καλέσει δύο φορές τον Καντάφι για να διαπραγμευτεί την αποχώρηση του από την Τρίπολη καθώς η χώρα είχε βυθιστεί στον εμφύλιο. Τρεις εβδομάδες αργότερα, συνασπισμός χωρών υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ άρχισε βομβαρδισμούς που οδήγησαν στην πτώση του Καντάφι, ο οποίος έπεσε τον Αύγουστο και βρήκε τον θάνατο στα χέρια πλήθους τον Οκτώβριο.

Και τώρα η Χίλαρι Κλίντον κυνηγά τον προεδρικό θώκο για να κυβερνήσει τον πλανήτη όπως αυτή ή αυτοί που την στηρίζουν επιθυμούν. Οι πολίτες πρώτα της Ευρώπης όμως θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον ισλαμιστικό κίνδυνο και θα τους ζητήσουν οι κυβερνήσεις να πολεμήσουν έναν αόρατο "τρομοκρατικό" εχθρό που αυτοί άφησαν να δημιουργηθεί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ