2016-02-17 05:16:15
Τα διάφορα σκάνδαλα που βρίσκονται στα συρτάρια του υπουργείου τα τελευταία χρόνια και έχουν σχέσεις με παρανομίες, καταχρήσεις και κουκούλωμα.
Το φαινόμενο της ατιμωρησίας και κατ’ επέκταση του κουκουλώματος των σκανδάλων στο χώρο της δημόσιας υγείας, έρχεται να επιβεβαιώσει με καταγγελίες του ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα , ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επανέρχεται με νέα καταγγελία αυτή τη φορά, κατά του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών Δρα. Πέτρου Μάτσα, ότι δεν συνεργάζεται και ουσιαστικά αποκρύβει από την Ελεγκτική Υπηρεσία στοιχεία που ζητούνται, στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον γιατρών και άλλων λειτουργών της δημόσιας υγείας για διάφορα θέματα.
Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τα πρόσφατα δημοσιεύματα της «24», ότι το γεγονός της μη ολοκλήρωσης των διαφόρων ερευνών και της συγκάλυψης των παρανομούντων, είναι πάγια πρακτική των τελευταίων χρόνων στα διάφορα Τμήματα του Υπουργείου Υγείας.
Βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας τις τελευταίες μέρες μετά και την σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη και του Διευθυντή ιατρικών Υπηρεσιών δρος. Πέτρου Μάτσα για τις δηλώσεις του τελευταίου περί αποδόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε με τις καταγγελίες του ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος για άλλη μια φορά, αναδεικνύει την τραγική κατάσταση και τα κακώς έχοντα, που επικρατούν γενικότερα στο δημόσιο τομέα της υγείας. Οι καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή αλλά και τα όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας για παρανομούντες ιατρικούς λειτουργούς, οι οποίοι ωστόσο συγκαλύπτονται με τρόπο ώστε κανένας να μην μένει εκτεθειμένος, προκαλούν οργή και αγανάκτηση μεταξύ των πολιτών, οι οποίοι στο τέλος, είναι οι κύριοι αποδέκτες των σοβαρών προβλημάτων που επικρατούν στα κρατικά νοσηλευτήρια.
Η «24» είχε αποκαλύψει ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες, την σαθρή κατάσταση που επικρατεί παραθέτοντας μάλιστα και στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι διοικητικές ή πειθαρχικές έρευνες που έχουν διαταχθεί κατά συγκεκριμένων λειτουργών, παραμένουν ξεχασμένες στα συρτάρια του Υπουργείου, χωρίς κανένας να γνωρίζει την έκβασή τους. Και αν ακόμη, τα πορίσματα αυτών των ερευνών καταδεικνύουν ευθύνες, εντούτοις κανένας από τους παρανομούντες, δεν αντιμετωπίζει οποιεσδήποτε συνέπειες. Συνεπώς, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι, οι διάφορες έρευνες είτε αυτές λέγονται πειθαρχικές, είτε ποινικές είτε διοικητικές, που κατά καιρούς εξαγγέλλονται με στόμφο από τους αρμοδίους, γίνονται μόνο και μόνο για το θεαθήναι, αφού όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι οι τυχόν ένοχοι θα εξακολουθούν να μένουν στο απυρόβλητο.
Τα διάφορα σκάνδαλα που βρίσκονται στα συρτάρια του υπουργείου τα τελευταία χρόνια και έχουν σχέσεις με παρανομίες, καταχρήσεις και κουκούλωμα είναι τα πιο κάτω:
Μισό εκατομμύριο σε Βρεττανό για συμβουλευτικές υπηρεσίες
Βασανιστικά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται αναφορικά με την πρόσληψη Βρεττανού λειτουργού της WHO με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με την αυτονόμηση και την εφαρμογή του ΓεΣΥ, έναντι του εξωφρενικού ποσού πέραν των 10.000 περίπου ευρώ το μήνα. Ο εν λόγω λειτουργός, μάλιστα όπως πληροφορούμαστε, αγόραζε υπηρεσίες από τρία άτομα, χωρίς να ζητούνται προδιαγραφές από αυτούς που τις πρόσφεραν, ενώ σε περίπου δυο χρόνια δαπανήθηκε για τις μελέτες αυτές, το ποσό των 500.00 ευρώ το οποίο ζήτησε το Υπουργείο Υγείας και ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο του εν λόγω λειτουργού διακόπηκε πρόσφατα. Κατά συνέπεια, αν αναλογιστεί κανείς τα ποσά που δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα ο Γενικός Ελεγκτής θα πρέπει να διερευνήσει ποιος εισηγήθηκε την αγορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών, και ποιος αξιολόγησε τα αποτελέσματα τους.
Υπερωρίες των γιατρών
Να υπενθυμίσουμε ότι ένα άλλο θέμα για το οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητούσε διερεύνηση του θέματος με τη δέουσα σοβαρότητα στη βάση των τεκμηρίων που φυλάσσονται στο υπουργείο Υγείας καθώς και στη βάση των αμοιβών των γιατρών, οι οποίες διπλασιάστηκαν ή ακόμα και τριπλασιάστηκαν, ήταν αυτό των υπερωριών των γιατρών. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, οι πολιτικές παρεμβάσεις φαίνεται να έκαναν για άλλη μια φορά το θαύμα τους και να λειτούργησαν καταλυτικά ώστε κανένας να μην κατηγορηθεί για τις συγκεκριμένες καταγγελίες που διατυπώθηκαν εναντίον κάποιων γιατρών του Νοσοκομείου Λεμεσού, για καταδολίευση δημοσίου χρήματος μέσω των υπερωριών που έγραφαν. Να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί παρακολουθούσαν συνηθισμένα ιατρικά περιστατικά ή επεμβάσεις ρουτίνας κατά τις απογευματινές ώρες, γράφοντας υπερωρίες και λαμβάνοντας υπέρογκα ποσά το χρόνο-μέχρι και 60.000 ευρώ.
Μαγνητικός τομογράφος
Μια από τα ίδια και σε ότι αφορά στο συμβόλαιο για την αγορά υπηρεσιών για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ενώ και σε αυτή την περίπτωση, υπήρχε το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.
Έρευνα για ιδιωτική ιατρική
Στο απυρόβλητο έμειναν για ακόμη μια φορά 25 συνολικά γιατροί του δημοσίου εναντίον των οποίων διενεργήθηκε διοικητική έρευνα μετά από καταγγελίες για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής. Τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία να σημειώσουμε ότι διατάχθηκε με πάσα μυστικότητα από το υπουργείο Υγείας, ήταν πέρα για πέρα αθωωτικά, για τους παρανομούντες γιατρούς κάτι το οποίο δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Η αντίφαση είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους, εντούτοις κάποιοι από τους κατηγορούμενους γιατρούς, κλήθηκαν από τους διευθυντές των κλινικών τους, να υποσχεθούν γραπτώς ότι δεν θα ασκήσουν ξανά ιδιωτική ιατρική.
Γιατροί έπαιρναν φακελάκια ωστόσο αθωώθηκαν
Στο μικροσκόπιο της έρευνας, είχαν βρεθεί παθολόγοι, γυναικολόγοι, γενικοί και πλαστικοί χειρουργοί, ορθοπεδικοί αλλά και γιατροί από όλες σχεδόν τις ειδικότητες οι οποίοι διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία τόσο σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια αλλά και στα σπίτια τους. Μάλιστα πολλοί από αυτούς συνηθίζουν να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Γυναικολόγοι του Μακάρειου Νοσοκομείου αντιμετώπιζαν επίσης τις σοβαρότατες καταγγελίες χρηματισμού, με τα γνωστά φακελάκια, χωρίς ωστόσο κάποιος από αυτούς να έχει κατηγορηθεί ή να τιμωρηθεί παραδειγματικά για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου το οποίο είναι όλο και πιο διαδεδομένο στους χώρους των κρατικών νοσηλευτηρίων.
Καταγγελίες για χρηματισμό ορθοπεδικού
Άγνωστη παραμένει επίσης η έκβαση της έρευνας που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας κατά συγκεκριμένου Ορθοπεδικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελία που διατύπωσε γυναίκα ασθενής, φαίνεται εκβιαστικά να ζήτησε και να πήρε φακελάκι 500 ευρώ προκειμένου να την υποβάλει άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι τοις πάσοι γνωστό ότι καταφεύγει πολύ συχνά σε αυτή την τακτική, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα, καθώς φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος έχει γερά στηρίγματα...
Εκκρεμούν έρευνες εναντίον καρδιολόγου-ακτινολόγου
Σοβαρές είναι και οι καταγγελίες που αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα «24» και αφορούσαν στην συμπεριφορά δυο συγκεκριμένων γιατρών, η οποία είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστή στους αρμοδίους του Υπουργείου. Συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ακτινολόγου, η οποία κατηγορείται ότι δεν προσέρχεται έγκαιρα στην εργασία της, διενεργήθηκε εναντίον της έρευνα, με αθωωτικό αποτέλεσμα κάτι το οποίο δεν άφησε ικανοποιημένους τους αρμοδίους του υπουργείου οι οποίο γνωρίζουν την αλήθεια γι’ αυτό ζήτησαν εκ νέου διερεύνηση του θέματος. Η συγκεκριμένη γιατρός, είναι επίσης αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της ιατρικής ανεπάρκειας, κάτι το οποίο επίσης βρίσκεται υπό διερεύνηση.
Ο δεύτερος γιατρός είναι επίσης αντιμέτωπος με σοβαρότατες καταγγελίες για αμέλεια άσκησης των ιατρικών του καθηκόντων καθώς και για απρεπή συμπεριφορά τόσο κατά των ασθενών όσο και κατά των συναδέλφων του. Οι καταγγελίες αυτές ενώ βρίσκονται εδώ και χρόνια ενώπιον των αρμοδίων, ωστόσο τώρα πάρθηκε η απόφαση για την διερεύνησή τους.
Να τροποποιηθεί ο πειθαρχικός κώδικας
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών και τη Βουλή, τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα σε ότι αφορά στον διορισμό ερευνώντων λειτουργών, καθώς όπως τόνιζε, με βάση την υφιστάμενη διάταξη, ο ερευνών λειτουργός προέρχεται κατά κανόνα από το Υπουργείο του υπό διερεύνηση υπαλλήλου. Συνεπώς, κάτι τέτοιο, σημείωνε, δεν διασφαλίζει, την αρχή της αντικειμενικότητας και δεν παρέχει το εχέγγυο της αμερόληπτης κρίσης.
Είναι ενδεικτικές οι περιπτώσεις στο Υπουργείο Υγείας όπου, γιατροί διορίστηκαν ως ερευνώντες λειτουργοί προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελίες κατά συναδέλφων τους, και μετά οι ίδιοι γιατροί, βρισκόταν υπό διερεύνηση, με ερευνώντες λειτουργούς τους γιατρούς που κάποτε κατηγορούνταν για διάφορες ατασθαλίες.
Πηγή Tromaktiko
Το φαινόμενο της ατιμωρησίας και κατ’ επέκταση του κουκουλώματος των σκανδάλων στο χώρο της δημόσιας υγείας, έρχεται να επιβεβαιώσει με καταγγελίες του ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα , ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επανέρχεται με νέα καταγγελία αυτή τη φορά, κατά του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών Δρα. Πέτρου Μάτσα, ότι δεν συνεργάζεται και ουσιαστικά αποκρύβει από την Ελεγκτική Υπηρεσία στοιχεία που ζητούνται, στο πλαίσιο των ερευνών εναντίον γιατρών και άλλων λειτουργών της δημόσιας υγείας για διάφορα θέματα.
Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως τα πρόσφατα δημοσιεύματα της «24», ότι το γεγονός της μη ολοκλήρωσης των διαφόρων ερευνών και της συγκάλυψης των παρανομούντων, είναι πάγια πρακτική των τελευταίων χρόνων στα διάφορα Τμήματα του Υπουργείου Υγείας.
Βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί στο Υπουργείο Υγείας τις τελευταίες μέρες μετά και την σύγκρουση που ξέσπασε μεταξύ του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη και του Διευθυντή ιατρικών Υπηρεσιών δρος. Πέτρου Μάτσα για τις δηλώσεις του τελευταίου περί αποδόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε με τις καταγγελίες του ο Γενικός Ελεγκτής, ο οποίος για άλλη μια φορά, αναδεικνύει την τραγική κατάσταση και τα κακώς έχοντα, που επικρατούν γενικότερα στο δημόσιο τομέα της υγείας. Οι καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή αλλά και τα όσα κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας για παρανομούντες ιατρικούς λειτουργούς, οι οποίοι ωστόσο συγκαλύπτονται με τρόπο ώστε κανένας να μην μένει εκτεθειμένος, προκαλούν οργή και αγανάκτηση μεταξύ των πολιτών, οι οποίοι στο τέλος, είναι οι κύριοι αποδέκτες των σοβαρών προβλημάτων που επικρατούν στα κρατικά νοσηλευτήρια.
Η «24» είχε αποκαλύψει ουκ ολίγες φορές τους τελευταίους μήνες, την σαθρή κατάσταση που επικρατεί παραθέτοντας μάλιστα και στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι διοικητικές ή πειθαρχικές έρευνες που έχουν διαταχθεί κατά συγκεκριμένων λειτουργών, παραμένουν ξεχασμένες στα συρτάρια του Υπουργείου, χωρίς κανένας να γνωρίζει την έκβασή τους. Και αν ακόμη, τα πορίσματα αυτών των ερευνών καταδεικνύουν ευθύνες, εντούτοις κανένας από τους παρανομούντες, δεν αντιμετωπίζει οποιεσδήποτε συνέπειες. Συνεπώς, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι, οι διάφορες έρευνες είτε αυτές λέγονται πειθαρχικές, είτε ποινικές είτε διοικητικές, που κατά καιρούς εξαγγέλλονται με στόμφο από τους αρμοδίους, γίνονται μόνο και μόνο για το θεαθήναι, αφού όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι οι τυχόν ένοχοι θα εξακολουθούν να μένουν στο απυρόβλητο.
Τα διάφορα σκάνδαλα που βρίσκονται στα συρτάρια του υπουργείου τα τελευταία χρόνια και έχουν σχέσεις με παρανομίες, καταχρήσεις και κουκούλωμα είναι τα πιο κάτω:
Μισό εκατομμύριο σε Βρεττανό για συμβουλευτικές υπηρεσίες
Βασανιστικά είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται αναφορικά με την πρόσληψη Βρεττανού λειτουργού της WHO με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με την αυτονόμηση και την εφαρμογή του ΓεΣΥ, έναντι του εξωφρενικού ποσού πέραν των 10.000 περίπου ευρώ το μήνα. Ο εν λόγω λειτουργός, μάλιστα όπως πληροφορούμαστε, αγόραζε υπηρεσίες από τρία άτομα, χωρίς να ζητούνται προδιαγραφές από αυτούς που τις πρόσφεραν, ενώ σε περίπου δυο χρόνια δαπανήθηκε για τις μελέτες αυτές, το ποσό των 500.00 ευρώ το οποίο ζήτησε το Υπουργείο Υγείας και ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. Να σημειώσουμε ότι το συμβόλαιο του εν λόγω λειτουργού διακόπηκε πρόσφατα. Κατά συνέπεια, αν αναλογιστεί κανείς τα ποσά που δαπανήθηκαν μέχρι σήμερα ο Γενικός Ελεγκτής θα πρέπει να διερευνήσει ποιος εισηγήθηκε την αγορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών, και ποιος αξιολόγησε τα αποτελέσματα τους.
Υπερωρίες των γιατρών
Να υπενθυμίσουμε ότι ένα άλλο θέμα για το οποίο η Ελεγκτική Υπηρεσία ζητούσε διερεύνηση του θέματος με τη δέουσα σοβαρότητα στη βάση των τεκμηρίων που φυλάσσονται στο υπουργείο Υγείας καθώς και στη βάση των αμοιβών των γιατρών, οι οποίες διπλασιάστηκαν ή ακόμα και τριπλασιάστηκαν, ήταν αυτό των υπερωριών των γιατρών. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, οι πολιτικές παρεμβάσεις φαίνεται να έκαναν για άλλη μια φορά το θαύμα τους και να λειτούργησαν καταλυτικά ώστε κανένας να μην κατηγορηθεί για τις συγκεκριμένες καταγγελίες που διατυπώθηκαν εναντίον κάποιων γιατρών του Νοσοκομείου Λεμεσού, για καταδολίευση δημοσίου χρήματος μέσω των υπερωριών που έγραφαν. Να υπενθυμίσουμε ότι οι συγκεκριμένοι γιατροί παρακολουθούσαν συνηθισμένα ιατρικά περιστατικά ή επεμβάσεις ρουτίνας κατά τις απογευματινές ώρες, γράφοντας υπερωρίες και λαμβάνοντας υπέρογκα ποσά το χρόνο-μέχρι και 60.000 ευρώ.
Μαγνητικός τομογράφος
Μια από τα ίδια και σε ότι αφορά στο συμβόλαιο για την αγορά υπηρεσιών για τη λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ενώ και σε αυτή την περίπτωση, υπήρχε το ενδεχόμενο διάπραξης πειθαρχικών παραπτωμάτων, το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.
Έρευνα για ιδιωτική ιατρική
Στο απυρόβλητο έμειναν για ακόμη μια φορά 25 συνολικά γιατροί του δημοσίου εναντίον των οποίων διενεργήθηκε διοικητική έρευνα μετά από καταγγελίες για άσκηση ιδιωτικής ιατρικής. Τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία να σημειώσουμε ότι διατάχθηκε με πάσα μυστικότητα από το υπουργείο Υγείας, ήταν πέρα για πέρα αθωωτικά, για τους παρανομούντες γιατρούς κάτι το οποίο δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Η αντίφαση είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους, εντούτοις κάποιοι από τους κατηγορούμενους γιατρούς, κλήθηκαν από τους διευθυντές των κλινικών τους, να υποσχεθούν γραπτώς ότι δεν θα ασκήσουν ξανά ιδιωτική ιατρική.
Γιατροί έπαιρναν φακελάκια ωστόσο αθωώθηκαν
Στο μικροσκόπιο της έρευνας, είχαν βρεθεί παθολόγοι, γυναικολόγοι, γενικοί και πλαστικοί χειρουργοί, ορθοπεδικοί αλλά και γιατροί από όλες σχεδόν τις ειδικότητες οι οποίοι διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία τόσο σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια αλλά και στα σπίτια τους. Μάλιστα πολλοί από αυτούς συνηθίζουν να διενεργούν χειρουργικές επεμβάσεις κατά τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. Γυναικολόγοι του Μακάρειου Νοσοκομείου αντιμετώπιζαν επίσης τις σοβαρότατες καταγγελίες χρηματισμού, με τα γνωστά φακελάκια, χωρίς ωστόσο κάποιος από αυτούς να έχει κατηγορηθεί ή να τιμωρηθεί παραδειγματικά για την εξάλειψη αυτού του φαινομένου το οποίο είναι όλο και πιο διαδεδομένο στους χώρους των κρατικών νοσηλευτηρίων.
Καταγγελίες για χρηματισμό ορθοπεδικού
Άγνωστη παραμένει επίσης η έκβαση της έρευνας που ζήτησε το Υπουργείο Υγείας κατά συγκεκριμένου Ορθοπεδικού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού ο οποίος, σύμφωνα με καταγγελία που διατύπωσε γυναίκα ασθενής, φαίνεται εκβιαστικά να ζήτησε και να πήρε φακελάκι 500 ευρώ προκειμένου να την υποβάλει άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος γιατρός είναι τοις πάσοι γνωστό ότι καταφεύγει πολύ συχνά σε αυτή την τακτική, ωστόσο το Υπουργείο Υγείας τηρεί σιγήν ιχθύος για το θέμα, καθώς φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος έχει γερά στηρίγματα...
Εκκρεμούν έρευνες εναντίον καρδιολόγου-ακτινολόγου
Σοβαρές είναι και οι καταγγελίες που αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα «24» και αφορούσαν στην συμπεριφορά δυο συγκεκριμένων γιατρών, η οποία είναι εδώ και αρκετό καιρό γνωστή στους αρμοδίους του Υπουργείου. Συγκεκριμένα στην περίπτωση της Ακτινολόγου, η οποία κατηγορείται ότι δεν προσέρχεται έγκαιρα στην εργασία της, διενεργήθηκε εναντίον της έρευνα, με αθωωτικό αποτέλεσμα κάτι το οποίο δεν άφησε ικανοποιημένους τους αρμοδίους του υπουργείου οι οποίο γνωρίζουν την αλήθεια γι’ αυτό ζήτησαν εκ νέου διερεύνηση του θέματος. Η συγκεκριμένη γιατρός, είναι επίσης αντιμέτωπη με τις κατηγορίες της ιατρικής ανεπάρκειας, κάτι το οποίο επίσης βρίσκεται υπό διερεύνηση.
Ο δεύτερος γιατρός είναι επίσης αντιμέτωπος με σοβαρότατες καταγγελίες για αμέλεια άσκησης των ιατρικών του καθηκόντων καθώς και για απρεπή συμπεριφορά τόσο κατά των ασθενών όσο και κατά των συναδέλφων του. Οι καταγγελίες αυτές ενώ βρίσκονται εδώ και χρόνια ενώπιον των αρμοδίων, ωστόσο τώρα πάρθηκε η απόφαση για την διερεύνησή τους.
Να τροποποιηθεί ο πειθαρχικός κώδικας
Να υπενθυμίσουμε ότι ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών και τη Βουλή, τροποποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα σε ότι αφορά στον διορισμό ερευνώντων λειτουργών, καθώς όπως τόνιζε, με βάση την υφιστάμενη διάταξη, ο ερευνών λειτουργός προέρχεται κατά κανόνα από το Υπουργείο του υπό διερεύνηση υπαλλήλου. Συνεπώς, κάτι τέτοιο, σημείωνε, δεν διασφαλίζει, την αρχή της αντικειμενικότητας και δεν παρέχει το εχέγγυο της αμερόληπτης κρίσης.
Είναι ενδεικτικές οι περιπτώσεις στο Υπουργείο Υγείας όπου, γιατροί διορίστηκαν ως ερευνώντες λειτουργοί προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελίες κατά συναδέλφων τους, και μετά οι ίδιοι γιατροί, βρισκόταν υπό διερεύνηση, με ερευνώντες λειτουργούς τους γιατρούς που κάποτε κατηγορούνταν για διάφορες ατασθαλίες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μικρό καλοκαιράκι στο καταχείμωνο στο Ναύπλιο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Η χώρα απομονώνεται, η Κυβέρνηση κλείνει τον κύκλο της"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ