2012-05-12 18:28:40
Φωτογραφία για «Δεν ήμασταν για 5άδα σήμερα», λέει ο Vettel
Επικεντρωμένη στον αγώνα ήταν η στρατηγική της Red Bull Racing στις κατατακτήριες δοκιμές της Βαρκελώνης. 

Με γνώμονα την έντονη φθορά των ελαστικών και τη διαφύλαξη όσο το δυνατόν περισσότερων φρέσκων σετ για τη μάχη της Κυριακής, οι Sebastian Vettel και Mark Webber θα εκκινήσουν χαμηλότερα από τις θέσεις που έχουν συνηθίσει.

Ωστόσο, όλα είναι ανοιχτά ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής μάχης της σεζόν! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως η Red Bull είναι η νικήτρια των δύο τελευταίων αγώνων που έχουν διεξαχθεί στην ισπανική πίστα.

«Αρκετά διαφορετικές οι κατατακτήριες σήμερα, με τις διαφορές πολύ μικρές. Από το Q1 και μετά αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο πρώτος μου γύρος στο Q2 δεν ήταν αρκετά καλός, με αποτέλεσμα να βγω ξανά στην πίστα. Ο γύρος μου ήταν πιο καθαρός και πέρασα στο Q3 αλλά δεν μου είχαν μείνει φρέσκα ελαστικά μαλακής γόμας. Νομίζω πως κάναμε σωστή επιλογή, φυλάξαμε μερικά σετ ελαστικών που περιμέναμε πως θα χρησιμοποιούσαμε στις κατατακτήριες αλλά δεν υπήρχε λόγος να το κάνουμε αφού δεν είχαμε την ταχύτητα των πέντε πρώτων σήμερα. Τα ελαστικά θα παίξουν καθοριστικό ρόλο αύριο, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε ο 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.


Έκπληκτος από το γεγονός ότι έμεινε εκτός Q3 δήλωσε ο Webber: «Εξεπλάγην από το αποτέλεσμα. Οι μηχανικοί μας είχαν κάνει καλή δουλειά με το μονοθέσιο και πιέζαμε στο όριο. Ήμασταν γρήγοροι αλλά η κατάσταση της πίστας βελτιωνόταν συνεχώς κι πέσαμε στην παγίδα. Ο πρώτος μου χρονομετρημένος γύρος στο Q2 δεν ήταν αρκετά γρήγορος. Αρχικά με τοποθέτησε στη 2η θέση και νομίζαμε πως αυτό θα ήταν αρκετό αλλά τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα θέλαμε. Μας ξάφνιασε όλους η εξέλιξη των κατατακτήριων αλλά μερικές φορές έτσι έρχονται τα πράγματα».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner παραδέχθηκε πως η ομάδα έκανε λάθος όσον αφορά στην περίπτωση του Webber: «Ήταν μία δύσκολη μέρα, με όλους να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τη μαλακή γόμα στο Q1. Στο Q2 νομίζαμε πως ο χρόνος του Mark ήταν αρκετός, έστω και οριακά και κάναμε αυτή την επιλογή γιατί θέλαμε να φυλάξουμε ένα σετ φρέσκων ελαστικών για το Q3. Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής που δεν μας βγήκε. Ξέραμε πως ο Seb θα έπρεπε να βγει ξανά στην πίστα και προκρίθηκε οριακά στο Q3, έχοντας όμως χρησιμοποιήσει όλα τα φρέσκα σετ ελαστικών μαλακής γόμας. Αποφασίσαμε να εγκαταλείψει την τελική του προσπάθεια. Τώρα έχει τρία σετ φρέσκων ελαστικών για αύριο, έναντι τεσσάρων του Mark, πράγμα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στον αγώνα».

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έρχεται το iPad mini?
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έρχεται το iPad mini?
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ