2016-03-27 10:44:52
Φωτογραφία για ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ...ΒΕΒΑΙΩΣ, ΒΕΒΑΙΩΣ...
ΜΗΝ έχετε καμία αμφιβολία ότι η τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ασφάλεια με το πρόσχημα ότι όλα θα γίνονται για το καλό μας. Φυσικά σε τέτοια περίπτωση οι ειδήσεις είναι ότι θα ελέγχονται τα πάντα χωρίς όμως να διευκρινίζουν αν προηγείται εντολή ανωτάτων αρχών. Εκτός από τις λίστες επιβατών όλες οι εφαρμογές μέχρι e-mail θα είναι στην κυριότητα όχι των εταιριών αλλά των κρατών.

ΔΕΙΤΕ τις πρώτες ειδήσεις  

Σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από το μακελειό στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο Βέλγιο.

Μετά τα τρομοκρατικά «χτυπήματα» στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και το μετρό των Βρυξελλών, οι υπουργοί προτείνουν τη δημιουργία μίας κοινής πλατφόρμας για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με την τρομοκρατία και υποστηρίζουν πως είναι σημαντική η πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα για την αποτροπή νέων επιθέσεων.


Κατά τη συνέντευξη Τύπου των αρμοδίων, ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου, Κοεν Χενς δήλωσε πως οι επιθέσεις «χτύπησαν τη καρδιά της Ευρώπης και ήταν σοκ στην καρδιά των αξιών, της ελευθερίας, της ελευθερίας κίνησης, όλων όσων αγαπάμε».

Ο Χενς επισήμανε πως αποφασίστηκε η άμεση αλλαγή του τρόπου δράσης κατά της τρομοκρατίας, υποστηρίζοντας πως είναι απαραίτητη η πλήρης ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με όσα συνέβησαν στο Παρίσι, ώστε οι μυστικές υπηρεσίες και οι δικαστικές υπηρεσίες να διερευνήσουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. «Όσο για την κοινή έρευνα, μετά το Παρίσι ανακαλύψαμε πόσο σημαντική είναι η κοινή διερεύνηση και πόσο αποτελεσματική ήταν η συνεργασία ανάμεσα στις εισαγγελείς της Γαλλίας και του Βελγίου», πρόσθεσε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης.

«Είναι σημαντικός ο κοινός αγώνας για το άνοιγμα του Διαδικτύου, σχετικά με τις επικοινωνίες που δεν είναι οι “κλασικές”, καθώς κι η επικοινωνία μέσω Skype», συμπλήρωσε ο Χενς επισημαίνοντας πως η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα. Από την άλλη, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως «οι επιθέσεις ήταν σοκαριστικές αλλά δεν αποτέλεσαν έκπληξη».

Ο κύριος Αβραμόπουλος εξήγησε πως δύο είναι τα σημαντικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν: η βελτίωση ανταλλαγής πληροφοριών και η εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν σε προηγούμενες επιθέσεις.

«Ηρθε η ώρα για τις ευρωπαϊκές χώρες να μοιραστούν περισσότερα στοιχεία, ώστε να χτιστεί ο βασικός κορμός του αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας. Χρειάζεται να μιλάμε μεταξύ μας, καθώς και τα συστήματα πρέπει να επικοινωνούν. Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιάσω συγκεκριμένες ιδέες για την καλύτερη χρήση και επικοινωνία ανάμεσα στα συστήματα», δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στη συνέχεια επισήμανε πως δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους τρομοκράτες να αγοράζουν τόσο εύκολα υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών. «Υπάρχουν κανονισμοί για τα εκρηκτικά, γιατί δεν εφαρμόζονται;», διερωτήθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος ενώ συμπλήρωσε πως το σύστημα πληροφοριών της Σένγκεν, της Ιντερπολ, το σύστημα για τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έχουν χαθεί ή κλαπεί έχουν κενά και πρόσθεσε πως η συνεργασία με εταιρίες Διαδικτύου είναι σημαντική.

ΓΙΑ ΟΛΑ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ...ΕΛΛΗΝΑΣ

Την ταχεία ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας...

ζητούν με κοινή δήλωσή τους οι 28 υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.που συνεδρίαζαν σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες.

Στην κοινή δήλωσή τους υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα των χωρών της ΕΕ να αγωνιστούν από κοινού κατά της τρομοκρατίας, διατηρώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι η επίθεση στις Βρυξέλλεςστρέφεται «κατά της ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας μας».

Συγκεκριμένα, επισημαίνουν την ανάγκη να υιοθετηθεί η οδηγία για τη δημιουργία ενός αρχείου με τα προσωπικά δεδομένα όλων των επιβατών αεροπορικών εταιρειών (PNR) εντός του Απριλίου και να εφαρμοστεί κατεπειγόντως.

Επιπλέον ζητούν την ταχεία ολοκλήρωση της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σε ό,τι αφορά τους συστηματικούς ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα του Σένγκεν, τον έλεγχο κατοχής οπλοπολυβόλων, την επέκταση του Συστήματος Ευρωπαϊκού Ποινικού Μητρώου (ECRIS) στους υπηκόους τρίτων χωρών, την εφαρμογή του σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την καταπολέμηση της απάτης εγγράφων, την πλήρη εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ για τις πρόδρομες ουσίες εκρηκτικών υλών και την περαιτέρω συνεργασία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας και των χωρών της Βόρειας Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Κόεν Γκενς υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού των συστημάτων πληροφοριών, όπως π.χ. το σύστημα Σένγκεν και η βάση δεδομένων της Interpol. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να ανταλλάσσονται πληροφορίες μεταξύ των δικαστικών αρχών των κρατών-μελών και των μυστικών υπηρεσιών. Ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε, από την πλευρά του ότι η Επιτροπή έχει λάβει πολλές πρωτοβουλίες στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όμως υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης, συντονισμού και έλλειψη εμπιστοσύνης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ, το bbc, αλλά και το Ομογενειακό πρακτορείο ειδήσεων

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ