2016-04-06 11:57:43
Φωτογραφία για Στάση Εργασίας - Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας & Νομού Αττικής
Η κυβέρνηση διαλύει το Ταχυδρομείο

Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Οι Ταχυδρόμοι ζητούν άμεσες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών στη διανομή.

Μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση της αλληλογραφίας

 Χαρακτηριστικά παραδείγματα ανά Δήμο

Το καλοκαίρι θα περνά ο ταχυδρόμος μια φορά στις δέκα μέρες σε περιοχές του Λεκανοπεδίου

Τεράστια προβλήματα στη διανομή των ΕΛΤΑ δημιουργούνται από τις 15 Μαΐου, οπότε λήγουν οι συμβάσεις των εποχικών υπαλλήλων, καθώς η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του Οργανισμού έχουν αδιαφορήσει πλήρως για την κάλυψη των κενών και δεν έχουν ξεκινήσει καμία σχετική διαδικασία αντικατάστασης.    

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στη διανομή, τα οποία οι πολίτες τα βιώνουν στην ταχυδρομική τους εξυπηρέτηση, καθώς τα κενά στη διανομή είναι σημαντικά. Αυξάνονται δε λόγω των συνταξιοδοτήσεων, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση του κοινού.


Με τη λήξη των εποχικών συμβάσεων, οι περιοχές οι οποίες εξυπηρετούνται σήμερα με δυσκολίες, λόγω κενών, θα εξυπηρετούνται σχεδόν μια φορά την εβδομάδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες τα κενά στην εξυπηρέτηση μπορεί να φτάνουν ακόμα και τις δέκα ημέρες.

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία η μείωση του προσωπικού στο Λεκανοπέδιο έχει πλησιάσει στο 50%. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα χιλιόμετρα που διανύει καθημερινά ο μέσος διανομέας.

Το φιλότιμο και η υπεργεργασία των ταχυδρόμων, έχει διατηρήσει τη διανομή σε αξιοπρεπή επίπεδα, ωστόσο τα επιπλέον κενά που δημιουργούνται πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν, όποια προσπάθεια και αν κάνουν οι εργαζόμενοι.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα μείωσης

Οι περιοχές Γλυκά Νερά – Παιανία - Σπάτα – Παλλήνη- Γέρακας - Ανθούσα και Κάντζα, εξυπηρετούνται σήμερα από 36 διανομείς. Από τον επόμενο μήνα θα εξυπηρετούνται από 22. Πρακτικά η διανομή της αλληλογραφίας θα φτάνει να γίνεται σχεδόν μια φορά την εβδομάδα.

Σε Παλαιό Φάληρο & Άλιμο, οι 35 διανομείς που υπηρετούν σήμερα, θα μειωθούν σε 23.

Στις περιοχές Χαλάνδρι - Βριλήσσια - Φιλοθέη & Πεντέλη όπου ήδη η αλληλογραφία επιδίδεται με κενά, οι 45 διανομείς θα περιοριστούν σε 33.

Στη γειτονική Αγία Παρασκευή, οι 17 διανομείς θα γίνουν μόλις 9.

Στον τομέα Αμαρουσίου -  Πεύκης – Μελισσίων από τους 41 διανομείς θα μείνουν μόλις 23.

Στη Δάφνη από 32 θα μείνουν 23.

Στους Αμπελόκηπους οι 47 θα γίνουν 35, ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στο σύνολο της διανομής.

Η διοικητική παράλυση των ΕΛΤΑ και η αδιαφορία της Κυβέρνησης

Την ώρα που τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται, η Κυβέρνηση, η οποία δηλώνει ότι κόπτεται για τον δημόσιο χαρακτήρα του Ταχυδρομείου, αφήνει τα ΕΛΤΑ να «μαραζώνουν»: χωρίς κανένα σχέδιο, χωρίς καν Διοίκηση.

15 μήνες μετά την ανάληψη της εξουσία από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η Διοίκηση παραμένει ως «μεταβατική» με προφανές αποτέλεσμα την παράλυση του Οργανισμού. Και δεν φτάνει μόνο αυτό.  Ακόμα και όταν βρέθηκε η διάδοχος νέα Διοίκηση, ενάμιση μήνα μετά την έγκριση της από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η νέα Διοίκηση ΔΕΝ έχει αναλάβει ακόμα, αφήνοντας έναν ιστορικό δημόσιο Οργανισμό να «σέρνεται» διοικητικά και λειτουργικά. Οι ευθύνες είναι τεράστιες.

   

Η δυναμική απάντηση των ταχυδρόμων

Οι εργαζόμενοι έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία του Οργανισμού μας. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την καταστροφικές επιπτώσεις της κυβερνητικής αδιαφορίας για το Δημόσιο Ταχυδρομείο, γι αυτό και αντιδρούμε δυναμικά.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου πραγματοποιούμε προειδοποιητική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 και συγκέντρωση στις 13.00 στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 3 Χολαργός).

Απαιτούμε

Άμεση πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών

Ανταγωνιστικό Ταχυδρομείο με κοινωνικό χαρακτήρα

Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό του Ταχυδρομείου με κριτήρια βιωσιμότητας
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ