2012-05-14 06:35:01
Φωτογραφία για ΠΡΟΣ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Νέο γύρο διαβουλεύσεων με στόχο την άρση του αδιεξόδου και την αποφυγή επαναληπτικών εκλογών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα στις 19:30 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στη σύσκεψη με τους προέδρους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. 

Στις νέες διαβουλεύσεις αναμένεται να προσέλθουν ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πάρει μέρος, γιατί θεωρεί ότι δεν υπάρχουν κοινά σημεία συζήτησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι δεν ζητούν την συμμετοχή ή την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την συνενοχή του στο έγκλημα και "εμείς δεν την παρέχουμε", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μετά τη συνάντηση.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για τη συνεργασία όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουσε την εντολή του ελληνικού λαού και δεν δέχεται όχι μόνο το σχηματισμό μιας βιώσιμης κυβέρνησης, αλλά ούτε καν την ανοχή σε μια κυβέρνηση, η οποία, μάλιστα, θα αναλάμβανε και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Ειλικρινά, δεν ξέρω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε προηγουμένως, φανερά απογοητευμένος ο πρόεδρος της ΝΔ.


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο και κατηγόρησε για διγλωσσία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση που προτείνουν ΔΗΜΑΡ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως, όπως παρατήρησε, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει στη γωνία επιδιώκοντας ή τις εκλογές ή να χρεώσει τη διαχείριση της κρίσης στους άλλους.

Η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ξεκίνησε, πάντως, με τον Κάρολο Παπούλια να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση και να διαβάζει επιστολή του Λουκά Παπαδήμου, στην οποία αναφέρεται αναλυτικά η κρίσιμη κατάσταση των δημοσίων οικονομικών. Έντονη ήταν η ενόχληση του Αλέξη Τσίπρα από την επιστολή. Μίλησε για αυξημένη πίεση και είπε: «Γιατί τώρα αυτή η επιστολή; Όφειλε ο κ. Παπαδήμος να μας έχει ενημερώσει νωρίτερα». Γενικά. οι διάλογοι που είχαν οι τρεις αρχηγοί ήταν αρκετές φορές έντονοι.

Οι απογευματινές συναντήσεις του Κάρολου Παπούλια ξεκίνησαν με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, ο οποίος μετά την εικοσάλεπτη συνάντηση του με τον Κάρολο Παπούλια είπε ότι υπάρχει ανάγκη για την διακυβέρνηση της χώρας και έθεσε επτά προϋποθέσεις προκειμένου το κόμμα να συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. Ανάμεσα τους η άμεση ανακήρυξη της Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης σε όλη την επικράτεια, η  συγκρότηση επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους από το 1974 και η καταγγελία δανειακών συμβάσεων, επί τη βάσει αρχών που καθορίζουν οι ευρωπαϊκές συνθήκες.

Ακολούθησε η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα η οποία εκτίμησε ότι η χώρα πάει εκ νέου για εκλογές και ότι «οι διερευνητικές εντολές ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού και έδειξαν ανευθυνότητα των κομμάτων». Παράλληλα η κα Παπαρήγα προέταξε ως λύση την ψήφιση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση του μνημονίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο που δήλωσε ότι «δεν στηρίζει ούτε με ψήφο εμπιστοσύνης, ούτε με ψήφο ανοχής οποιαδήποτε κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου». Προέταξε ως μόνη λύση να αναλάβει πρωθυπουργός μια προσωπικότητα «με διεθνές κύρος που θα χειριζόταν το θέμα του μνημονίου πάνω στη βάση του».

Τελευταίος πέρασε τις πύλες του προεδρικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος, σε δηλώσεις που έκανε από το πολιτικό του γραφείο, τόνισε ότι ο ίδιος δεν διεκδικεί τίποτα από μια οικουμενική κυβέρνηση.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ